Подобрена защита в здравните заведения
Партньорски статии

Подобрена защита в здравните заведения

За здравните заведения не може да се ползват обикновени подови настилки, особени за такива, където е особено важна антибактериалната и антимикробната защита. В този смисъл, производителите предлагат на пазара антибактериални настилки, които са означени като такива и които предлагат изключително добра защита за лекарски кабинети, болници, поликлиники, стоматологични кабинети, операционни, манипулационни.

Винилни настилки – антибактериални и с ниско съдържание на ЛОС

Днес на пазара с изключително доверие от потребителите се търсят винилни настилки, които са предназначени за домашни инсталации, за спортни настилки, но и за здравни заведения.

Трябва да се прави разлика между антибактериална настилка и настилка с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения). Виниловата плоскост, луксозната винилова плоскост (LVP) и луксозната винилова плочка (LVT) са с много ниско съдържание на ЛОС и затова са толкова търсени. Това обаче не значи, че настилките са антибактериални. За постигане на антибактериалност се търсят съвсем различни производствени характеристики.

Подобрена защита в здравните заведения

Два вида винилни настилки за здравни заведения

Разделяме условно винилните настилки за здравните заведения на два вида: комерсиалните такива, които са с търговски качества и са предназначени за общите части. Има и такива, които са за помещенията, в които се търси изключително ниво на сигурност и защита от най-различни микроорганизми: вируси, гъби, бактерии, микроби.

Първият вид се използват в коридорите, в чакалните, в зоните с рецепции и лоби на здравните заведения. Те са приветливи като дизайн и са предназначени да издържат на ежедневен трафик.

Вторият вид обаче са специалните ПВЦ настилки за операционната, манипулационната, за помещения за обезпаразитяване, за лаборатории. Характерно за тях е, че горният слой е този, който работи за унищожаването на бактериите и на потенциалните вредни микроорганизми, които не трябва да се разпространяват в деликатната среда на помещенията, които изброихме.

Подобрена защита в здравните заведения

Избор на антибактериални винилни настилки от Диас Флоринг

 

Настилките, които са антибактериални и които сме избрали за вас определят стандартите за хигиена и ефективност в здравните заведения. Във времена на предизвикателства за болниците, е от първостепенно значение материалът за болничните подове да е с желаното качество. Тъй като опасните бактерии и микроби се третират и изследват в тези пространства, благословията на антибактериалните подови настилки в болниците не може да бъде пренебрегната.

 

https://diasflooring.com/produkt-kategoriya/prednaznachenie/zdravi-zavedenia/

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе