в жените; женското приятелство
Любов и партньорство

8 важни правила за женското приятелство

Женското приятелство може да е много истинско, но и да крие подводни камъни, ако не знаете как да го поддържате. Ето защо е важно да следвате някои съвети, за да имате силни и здрави отношения.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Те не са просто насоки, а златни правила за процъфтяващо женското приятелство. Нека се потопим в тях:

Уважавайте границите

Точно както личното пространство е забранена зона, така и емоционалните граници са свещени при женското приятелство. Спазването им означава да разбереш, че „не“ означава „не“ и „не ми е удобно“ не е покана за дебат. Това правило е свързано с това да зачитаме границите на другия, независимо дали става дума за споделяне на дрехи или тайни.

Честност с доброта

7 знака, че сте намерили приятелка за цял живот
8 важни правила за женското приятелство

Истината е страхотна, но нека не я превръщаме в оръжие. Честността винаги трябва да върви със страна на доброта. Да вземем за пример това, че кажете на приятелката си, че има спанак в зъбите – може да е смущаващо, но е по-добре, отколкото да я оставите да се разхожда така цял ден.

Бъдете крилата жена

Когато приятелката ви се опитва да привлече вниманието на някого, независимо дали става въпрос за социално събитие или за професионална среща, влезте в ролята на неин най-добър помощник.

Това означава да й вдъхвате увереност, да я хвалите, но с мярка, и дори да й помагате в неловки разговори. Става дума за това да бъдете нейната система за подкрепа и нещо като мажоретка, като се уверите, че тя се чувства уверена и подкрепена във всеки един случай. Това е силата на женското приятелство.

Празнувайте взаимно

4 зодии, които са склонни тайно да флиртуват с гаджето на приятелката си
8 важни правила за женското приятелство

Всяко постижение, независимо дали е голямо или малко, заслужава да бъде приветствано. Ако приятелката ви се справи с презентация, научи нова рецепта или просто успее да стане от леглото в труден ден, бъдете там с аплодисменти и евентуално конфети. Става дума за това да признаете и оцените победите и важните моменти на другата, като се уверите, че приятелките ви знаят, че постиженията им са важни за вас толкова, колкото и за тях.

Проверявайте реалността с внимание

Женското приятелство не е само хубави емоции. Настъпва момент, в който приятелката може да се нуждае от нежен, любящ тласък обратно към реалността. Може да става въпрос за нереалистични очаквания във връзката или за надценяване на многото ѝ способности.

Предлагайте тези проверки на реалността с внимание, като се уверите, че тя разбира, че те идват от място на любов и загриженост, а не на критика.

Запазете сестринството свещено

8 важни правила за женското приятелство
8 важни правила за женското приятелство

Женското приятелство е специална връзка и трябва да се третира като такава. Това означава, че това, което се споделя в групата – било то глупави шеги, дълбоки тайни или среднощни размисли – остава строго в рамките на групата.

Става дума за създаване на безопасно и лично пространство, в което всеки се чувства сигурен да споделя и да бъде себе си. Няма как да искате силна връзка с приятелките си, ако веднага бързате да разкажете тайната им на някой извън групата.

Уважавайте различните мнения

За женското приятелство не е необходимо съгласие, но уважението е необходимо. Независимо дали става въпрос за политика, мода или най-добрия вид пица, признаването и зачитането на мнението на другия придава дълбочина и зрялост на приятелството ви.

Споделете емоционалния товар

Точно както споделяте смеха и хубавите моменти, бъдете там, за да споделите тежестта в трудни моменти. Ако приятелите ви са изправени пред криза, бъдете онова рамо, на което да поплачат, търпеливият слушател или просто приятелят, който седи в мълчание с тях. Въпросът е да се покажете и да споделите както радостта, така и болката, което прави емоционалното пътуване по-малко обезсърчително. Както вече споменахме, женското приятелство е най-силно именно в трудностите и тогава най-много си личи дали е истинско или не. В хубавите моменти всеки ще е до вас, важно е кои хора остават там и в трудните.

Вижте още:

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Tagged ,
на горе