любовно писмо; добра приятелка
Любов и партньорство

Как да бъдете истински добра приятелка

Да бъдеш истински добра приятелка може да изглежда лесна задача, но изисква много отдаденост и грижа. Понякога е важно дори да пренебрегваш себе си в името на нейното щастие.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Ако някога сте се замисляли как да сте наистина добра приятелка, ето някои съвети как да го постигнете:

Зачитайте личния й живот

В свят, в който свръхсподелянето се е превърнало в норма, зачитането на личния живот е златно правило в приятелството. Ако тя не се чувства комфортно да споделя определени подробности – независимо дали става въпрос за нейните връзки, семейство или лични борби – уважавайте това, без да настоявате. Доверието в приятелството означава също така да й се доверите да споделя това, което й е удобно, със собствено темпо.

Предлагайте честни модни съвети

Когато тя пробва тоалети и иска мнението ви, бъдете честни, но любезни. Ако тази рокля не й стои добре, предложете алтернатива с истинско внимание. Така прави една добра приятелка. Целта е да ѝ помогнете да изглежда и да се чувства по най-добрия начин, без да накърнявате самочувствието ѝ. Това правило се отнася до това да бъдете приятел, който й помага да се ориентира в света на модата с честност и такт.

Бъдете невероятният фотограф, който бихте искали да имате

Знаете ли онези моменти, когато се чувствате абсолютно страхотно, облеклото ви е на ниво и излъчвате увереност? Това са моментите, в които искате някой да ви снима. Е, точно тук се появява една добра приятелка. Ако сте в тази роля, то е почти свещен дълг да бъдете фотографът, който улавя тези откровени, летящи моменти. Мислете за това като за помощ при създаването на нейния визуален дневник, колекция от снимки, на които тя е в най-добрата си форма и живее живота си пълноценно.

добра приятелка
Как да бъдете истински добра приятелка

Никога не преследвайте бившите на приятелките си

Това е основно правило, което да следва всяка добра приятелка. Става дума за това да уважаваш миналите и настоящите чувства на приятелката си. Обратното може да доведе до ненужни душевни терзания и потенциално да разруши приятелството. Помнете, че някои граници просто не трябва да се пресичат.

Ако пристигате заедно, си тръгвате заедно

Това е с цел да гарантирате безопасността на другата и да покажете солидарност към вашата добра приятелка. Независимо дали става въпрос за парти или за обикновено прекарване на времето, уверете се, че никой не е самотен или не се чувства изоставен. Това е договор, който казва: „Аз съм твой гръб, независимо от всичко“. Това е особено важно, ако единият от вас или и двете сте употребили алкохол. Когато е намесен алкохол, винаги е по-безопасно да се грижите един за друг и да не се оставяте да се прибирате сами.

Винаги искайте разрешение, преди да флиртувате с роднини на ваш приятел

Независимо дали става въпрос за брат или сестра или братовчед, получаването на зелена светлина първо от вашия приятел е от решаващо значение. Става въпрос за спазване на границите и за това да сте сигурни, че действията ви няма да усложнят семейната динамика или приятелството ви.

Ако приятелката ви се разкъсва от желание да получи нещо, което заслужава, дайте ѝ насоки

Понякога приятелите имат нужда от малък тласък, за да осъзнаят стойността си и да преследват това, което заслужават. Независимо дали става въпрос за повишение, нова възможност или просто за лечение, бъдете този, който насърчава и подкрепя решенията й.

добра приятелка
Как да бъдете истински добра приятелка

Застанете срещу тормоза

Ако видите, че вашата добра приятелка е тормозена или унижавана, независимо дали лично или онлайн, застанете в нейна защита. Това не означава да проявите агресия, а по-скоро да покажете солидарност и да предложите подкрепа. Това може да бъде толкова просто, колкото успокояваща дума, защитен жест или докладване на неподходящо поведение.

Да бъдете наистина добра приятелка означава да сте до нея, както в добрите моменти, така и в трудностите.

Вижте още:

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Tagged ,
на горе