Ежедневни навици за по-щастлив живот
Психология

Ежедневни навици за по-щастлив живот

Последните близо две години са по- трудни за всеки от нас. Пандемията промени живота ни до степен, каквато никога не сме си представяли. Мнозина от нас станаха много по- нещастни, трудно намират смисъл в живота и се чувстват тъжни от новините, които чуват ежедневно. Много хора загубиха близки и не знаят как да продължат напред.

Животът обаче продължава и понякога крие неподозирани щастливи моменти, които ни чакат зад ъгъла, ние просо трябва да стигнем до там. Трябва да се научим да правим няколко неща, които със сигурност ще ни направят по- щастливи. Ето кои са те:

Потърсете щастието. Казват, че всеки сам може да намери своето собствено щастие. Понякога обаче то е трудно за откриване, но със сигурност е някъде там и ни чака. Понякога животът ви може да изглежда несправедлив и брутален. Вместо да се самосъжалявате, опитайте да насочите цялата тази неудовлетвореност, гняв и тъга, за да го промените. Осъзнайте, че животът може да бъде кратък и пробвайте да извличате максимума от него. Това може да е повратният момент, който да ви донесе щастието.

Гледайте собственото си развитие. Толкова е лесно да се сравняваме с другите в наши дни. Само като включим телевизора, отворим социалните мрежи или проведем разговор, можем да попаднем в капана на сравнението. Не така изграждаме щастлив живот. Правим това, като гледаме собствената си паница, а не като наблюдаваме тази на съседите си.Така че признайте какво имат другите хора и използвайте това като вдъхновение, за да стигнете до мястото, където искате да отидете.

Преместете телефона далеч от спалнята. За много хора последното нещо, което виждат преди да заспят, е телефонът им. Вероятно това е и първото нещо, което виждат, когато се събудят. Като първо проверявате телефона си сутрин, вие позволявате на други хора, приложения и известия по имейл да диктуват как се чувствате. Започвате деня с реакция, вместо сами да решавате върху какво да се съсредоточите. Сложете си аларма, която не е вашият телефон. След това създайте кратка рутина за лягане и сутрин, която ви кара да се чувствате добре.

Настройте напомняния за добро настроение на телефона си. О, това е нещо, което непременно трябва да направите в момента! Отворете календара на телефона си и настройте едно или две ежедневни напомняния за себе си. Всяка сутрин в 9 часа може да направите така, че да получавате съобщение „Аз съм успешен“, за да си напомняте, че без значение колко се борите или какво мислят или казват другите хора, вие сте успели! В 13 часа може изскача друго съобщение, което казва: „Заслужавам най-доброто и винаги го получавам“. Това винаги ще накара сърцето ви да се усмихва, защото засилва стойността ви и ви принуждава да обмисляте как може да намерите позитивното и в сегашните обстоятелства, колкото и трудни да са те.

Отидете на разходка сред природата. Колкото по-скоро осъзнаете силата на връзката с природата, толкова по-добре. Това е място за повторно свързване и приземяване. Така че създайте си ежедневен навик да се разхождате сред природата и така ще създадете по-щастлива и по-спокойна версия на себе си.

Поемете отговорност на 100 %. Това винаги променя играта за вас. Често в началото може да избягвате да поемате отговорността. Много по-лесно е да се обърнете към вината, критиката или извиненията, нали? Но не можете да промените ситуацията, ако първо не поемете 100 % отговорност за нея. Погледнете всяка област от живота си, от която не сте напълно доволни и опитайте да я промените. Може да е вярно, че някой друг е виновен за случилото се, но единственият начин да промените нещата е, като поемете отговорност за това, което е във вашия контрол. По този начин можете да промените не само сегашната ситуация, но и да създадете по- добра основа за бъдещи успехи.

Вижте още ⤵️

Какво да остави зад гърба си всяка зодия, за да израстне през 2022 г 

Как отново да запалите  искрата във връзката си 

7 изпитани флирт- трика, за да привлечете всеки мъж 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе