Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!
Добра форма

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!

Тя е достъпна, здравословна и много евтина

Белите коси – появата им за мнозина е „травма“ и те прибягват до всевъзможни начини да ги скрият, за други пък са отражение на красотата, произтичаща от естественото преминаване на годините . Сивата коса е част от физиологичния процес на стареене, въпреки че може да се появи и в ранна възраст като следствие от генетично наследство или определени хранителни навици . Каквато и да е причината или дали ги харесвате повече или по-малко, никой не може да се отърве от тях. Но има начин да се забави побеляването .

Появата на сива коса може да се дължи и на липсата на някои витамини, минерали и антиоксиданти в тялото. Меланинът също играе основна роля в този процес, както и други фактори, които нямат нищо общо с диетата , а със здравословния начин на живот . Но какво ще стане, ако ви кажем, че има здравословна и евтина суперхрана, която може да ви помогне да забавите появата на сива коса с още няколко години ? Ще ви кажем какво представлява и колко често можете да я приемате.

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!

Съвет от стилист: Как да направите цвета на косата си по-траен

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Учените посочиха една суперхрана, която забавя появата на белите коси!

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВАТ  БЕЛИТЕ КОСИ?

Появата на сива коса обикновено е пряка последица от стареенето . Причината, поради която косата преминава към бяла, се намира в меланина , пигментът, който придава цвят на косата, кожата, ириса на окото и космите по тялото, и който спира да се произвежда с напредване на възрастта. Тоест, колкото повече меланин, толкова по-тъмна ще бъде косата ни; и колкото по-малко, толкова повече сива коса ще се появява.

Меланинът също е ключов фактор при боядисване на косата, ако искате да замаскирате сивата си коса .

КАКВИ ВИДОВЕ СИВА КОСА СЪЩЕСТВУВАТ И ЗАЩО НЯКОИ ПОБЕЛЯВАТ В РАННА ВЪЗРАСТ?

Сивата коса е пряка последица от възрастта, но също и от стареенето на космените фоликули , торбовидна структура, където се ражда косата, разположена в епидермиса на кожата. Има 4 вида сива коса :

Физиологично . Този тип побеляване се появява първо на слепоочията и след това се разпространява в останалата част на главата. Този тип бели коси са пряко свързани със стареенето.
Преждевременно . Обикновено се появява преди 20-годишна възраст и дори в детството.
Полиоза . Това са сиви косми, които се появяват в много локализирани области, образувайки бели кичурчета, независимо дали на главата, веждите или миглите.

В допълнение към меланина, има и други фактори, които могат да ускорят появата на сива коса в ранна възраст , като например:

Генетика . Основната причина за полиоза.
Стрес . Тялото запазва енергия, за да гарантира жизнени функции и се отказва от други, като например производството на меланин.
Някои заболявания , като хипотиреоидизъм, витилиго и др.
Тютюн или алкохол .
Злоупотреба със сешоари , преси за коса , бои и други химикали.
Неадекватна хигиена или използване на много гореща вода.
Диета , в която липсват основни хранителни вещества и витамини.

Учените посочиха една суперхрана, която забавя появата на белите коси!

КОЙ Е ВИТАМИНЪТ, КОЙТО ЛИПСВА, КОГАТО СЕ ПОЯВЯТ БЕЛИТЕ КОСИ?

Лошото хранене също е свързано с появата на сива коса на всяка възраст. Експертите посочват, че косата може да отразява здравословното ни състояние и посочват, че преждевременното побеляване на косата може да се дължи на дефицит на витамин B12, витамин D3, фолиева киселина, желязо, цинк, селен и мед, както и липса на протеини и антиоксиданти .

Следователно антиоксидантите могат да предотвратят появата на сива коса. С други думи, оксидативният стрес причинява дефицит на меланоцити в космените фоликули, започвайки от една възраст, което ги кара да спрат да произвеждат меланин.

Учените посочиха една суперхрана, която забавя появата на белите коси!

 

КАКВИ ХРАНИ СА ДОБРИ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА ПОБЕЛЯВАНЕТО НА КОСАТА?

Следователно най-добрите храни за забавяне на появата на сива коса са всички онези, които съдържат гореспоменатите хранителни вещества и каротини , мастноразтворими пигментирани съединения (червено, жълто и оранжево), които насърчават производството на меланин .

Пълнозърнести храни , ядки, бобови растения, риба , постно месо, яйца, авокадо, зехтин или сирене са чудесни съюзници в грижата за косата.

Но има суперхрана , която се откроява в тази диета, защото съдържа чудесен източник на основни хранителни вещества, които ни предпазват от оксидативен стрес и забавят появата на сива коса . Вижте  коя е тя

Учените посочиха една суперхрана, която забавя появата на белите коси!

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА СУПЕРХРАНА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПОЯВАТА НА БЕЛИТЕ КОСИ?

Яжте тази суперхрана и ще забавите появата на белите коси!Червените плодове са идеална, здравословна и евтина суперхрана за забавяне на побеляването на косата поради съдържанието на витамини и антиоксидантен потенциал . Боровинките, ягодите, малините, къпините и други горски плодове са богат източник на антиоксиданти, които предпазват от стареене на клетките и свободните радикали , а също така са едни от плодовете с най-малко захар .

Благодарение на високите си нива на фибри, витамин C, B, K, минерали като калий, магнезий, калций и фосфор, както и съдържанието им на каротеноиди и фолиева киселина, те са едни от плодовете, които предотвратяват появата на сива коса с голяма ефективност . Експертите препоръчват да изяждате купа горски плодове на ден, за да се възползвате от всичките им предимства.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе