на граници
Любов и партньорство

8 ключови ползи от поставянето на граници с приятелите

Всички сме чували за поставянето на граници в отношенията с партньора, за да не се превърнат те в токсични такива. Чували ли сте обаче за тази практика с приятелите ви? Ако отговорът е отрицателен, то е време да научите повече за това.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Поставянето на граници с приятелите е също толкова важно, а ето и някои ключови ползи от това:

Насърчава приобщаването

Правилата на момичешкия кодекс могат да насърчат чувството за приобщаване, като гарантират, че никой няма да се чувства изключен. Става дума за това всеки член на групата да се чувства ценен и включен, както сте направили, когато сте се уверили, че новото момиче в групата ви е поканено на всички излизания.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Насърчава личностното израстване

Поставянето на правила и на граници често насърчава личностното израстване, тъй като приятелите се предизвикват и подкрепят взаимно в начинанията си.

Независимо дали става въпрос за преследване на ново хоби или промяна в кариерата, кодексът на момичетата насърчава среда, в която приятелите си помагат взаимно да се развиват. Ако някоя от вас иска да опита нещо ново като начинание, не трябва да влизате в личното й пространство, като я разубеждавате, че няма да успее. Приятелите не правят така.

на граници
8 ключови ползи от поставянето на граници с приятелите

Насърчава отчетността

Правилата на поставянето на граници внушават чувство за отговорност. Приятелите държат един друг отговорни за действията си, което е важно за личностното развитие и поддържането на здрави взаимоотношения.

Намалява конкуренцията

Като насърчава взаимната подкрепа, наличието на ясни граници помага да се намали нездравата конкуренция между приятелите. Той премества фокуса от съревнованието един срещу друг към повдигане на духа един на друг.

В края на краищата светът е по-добро място, когато жените се издигат и насърчават една друга, а не когато се конкурират и се събарят.

Ориентира се в социалната динамика

Момичешкият кодекс предоставя рамка за ориентиране в сложната динамика на социалните взаимодействия. Той е особено полезен в групова среда, където се срещат различни личности и гледни точки. Когато имате ясни правила във вашия малък приятелски кръг, тогава по-лесно ще можете да ги приложите и в нова среда с други хора.

Адаптира се с възрастта и опита

С напредването на възрастта и натрупването на повече житейски опит нюансите на поставянето на граници в отношенията с приятелите се развиват.

Това, което е било важно в тийнейджърските ви години, може да се промени през двадесетте и тридесетте години, отразявайки промяната в характера на приятелствата и приоритетите. И това е нещо прекрасно.

на граници
8 ключови ползи от поставянето на граници с приятелите

Създава забавление и удоволствие

На фона на всички сериозни аспекти на границите между приятели, те също така проправят пътя за забавление и удоволствие в този тип отношения.

Те насърчават създаването на незабравими преживявания и наслаждаването на по-леките моменти от съвместния живот, като спонтанните ви пътувания или филмовите маратони.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Поддържат дългосрочни приятелства

Като насърчават разбирането, уважението и подкрепата, наличието на граници полага основите на дългосрочни и устойчиви приятелства. Те помагат за преодоляване на бурите на живота заедно, като правят приятелствата трайни през различните етапи от живота.

И накрая запомнете – важното е да бъдеш момиче

Ако запомните и следвате тези граници в отношенията с хората до вас, бързо ще откриете истинската красота, която животът и приятелствата могат да предложат.

Възприемането на тези насоки означава да бъдеш нещо повече от приятел, означава да бъдеш нейният човек – човек, който цени, подкрепя и издига приятелките си.

Става дума за създаване на свят, в който смехът е споделен, тайните са запазени, а всяко предизвикателство се посреща с единен фронт.

Като сте твърд защитник на момичешкия кодекс, вие не само подобрявате собствените си приятелства, но и допринасяте за по-широка култура на уважение, съпричастност и солидарност сред жените. Така че поставянето на граници не е нещо лошо, напротив, както виждате, ползите от това са много.

Вижте още:

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Какви тренировки да правите в зависимост от зодиакалния ви знак 

Четири признака, че мъж от зодия Рак е влюбен във Вас

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Tagged , ,
на горе