Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето

Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето
Здраве и красота

Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето

Много жени си задават честите въпроси дали имат нужда от серум? Какво е предимството им пред кремовете, кога е разумно да ги използваме и кой е най-подходящия серум според типа кожа на лицето? Отговорите на тези и много други въпроси, биха ни ориентирали за вземането на подходящото решение.

Кога кожата ни се нуждае от допълнителна грижа?

Сухотата, дразненето, лющенето или сърбежът сигнализират за наличието на кожни проблеми, с които очевидно всекидневните поддържащи грижи за кожата на лицето ни не са се справили. С напредване на възрастта кожата не е в състояние да съхранява достатъчно влага и често става твърде суха, с повишена чувствителност и дразнещ сърбеж. Може да се появят и неравности в тена или петна, свързани с нарушение на пимгментацията на кожата. Или пък зачервявания, дразене и обриви. Тогава кожата се нуждае от повече внимание, овлажняване и фина грижа. Във всичко това идват на помощ серумите.

С какво серумите се различават от кремовете?

Съдържащите се в серумите активни съставки, са в много по-голяма концентрация от тези в кремовете. Поради тяхната консистенция могат по-добре да се усвояват от кожата и дори нанесени минимални количества от тях, донасят бърз и траен ефект.

Има ли подходящ серум за всяка кожа?

Да, например за суха кожа може да помогне възстановяващ серум с 3% витамин Е, който се справя с дефицита на влага, подсилва защитната бариера на кожата, намалява нейната опънатост и усещане за напрежение. За красив матов тен се грижи лененият екстракт, който намалява производството на мазнини, а срещу акне помага дезинфекциращото чаено дърво. За чувствителна и изтъняла кожа пък има специални растителни серуми с отпускащ розов екстракт, термална вода или екстракти от вечерна роза и урея, подходящи също за много суха и проблемна кожа.

Какви са полезните свойства на серумите върху кожата?

С високи дози и бързо темпо те освежават и изглаждат отпуснатата кожа. Това се случва чрез активните съставки съдържащи се в тях, които действат за обновяването и производството на колаген в кожата.

Tagged , ,
на горе