Шест позитивни неща, които да направите за себе си през 2022

Шест позитивни неща, които да направите за себе си през 2022
Психология

Шест позитивни неща, които да направите за себе си през 2022

Новата година може да ви предложи различни хоризонти. Това е чудесен повод да предприемете нещо ново в живота си и да направите някои промени, за които сте мечтаели дълго време. Съсредоточете се върху позитивните неща, които можете да осъществите, както в работата, така и в личния си живот. 2022 г. е перфектна за промяна, като потърсите нова работа, предприемете промяна в любовния живот или пък да узаконите настоящата си връзка с брак.

За целта ето някои идеи за позитивни неща, които да направите през тази година:

Станете по-внимателни. Когато прекарваме твърде много време, загубени в мислещите си умове, бързайки от една среща към друга – животът, който винаги се случва сега, отминава незабелязано. Дните, седмиците, месеците, годините се размиват в едно, тъй като ценността на всеки жив момент се губи поради липса на присъствие. Оставаме да се чудим къде е отишло цялото време и защо се чувстваме толкова недоволни, неудовлетворени и разединени. Отделянето на време, за да бъдете по-внимателни към всеки нов момент, когато той възниква, е ключът към изживяването на повече мир, връзка и жизненост, независимо от това какво се случва в живота ви или как вярвате, че трябва да изглежда.

Прегърнете промяната. Животът не е само в това какво ни се случва, а и как реагираме на него. Някои от най-големите ни разочарования могат да доведат до по-добри неща, като ни донесат нови начала, ако се научим да се адаптираме и да приемем промяната. Очаквайте животът да не върви по план и тогава няма да бъдете толкова разочаровани. Просто се възползвайте от всяка нова възможност.

Имайте вяра в себе си. Имайте малко вяра в способността си да се справите с всичко, което идва по пътя ви. Вярвайте, че имате силата и находчивостта, необходими, за да преодолеете  всякакви предизвикателства, които се изправят пред вас. И знайте, че винаги имате капацитета да направите най-доброто от всичко. Дори и да не сте го искали, дори и да изглежда страшно, трудно или несправедливо, можете да направите нещо добро от всяка загуба или трудност.

Забавете темпото. Може да бъде пристрастяващо да се движите на скорост, знаем. Сърцето ви бие по-бързо, усещате тръпката от бързането, а мозъкът ви сякаш ще се пръсне с всичките ви идеи и планове. Постоянно вървите, вървите и вървите, без да спирате за секунда. Но преследването на това чувство също вреди на здравето ви в дългосрочен план. Ако главата ви боли или се чувствате уморени, починете си. Не означава, че сте мързеливи, ако имате нужда от почивка. Това е начинът на тялото ви да ви каже, че работи с пълна скорост твърде дълго. Слушайте тялото си.

Ангажирайте се да задоволите личните си нужди. За много от нас нашите нужди дори не са на радара. Просто отделяйки малко време да се запитате какви са те, може да ви даде отговори, които никога не сте знаели, че са там. Затова се запитайте: Какви са вашите нужди? Какви са вашите лични предпоставки за щастие? Не това, което ви казват рекламите или приятелите ви. Какво ви казват душите ви? Имате ли нужда от повече креативност, страст, забавление? Повече време сред природата? По-малко стрес? След като започнете да откривате какви са вашите нужди, проверявайте се често. Задоволени ли са вашите нужди в момента? Ако не, помислете как можете да направите това.

Почивайте си от шума на света. Позволете си да се отдръпнете от шума на света поне за малко. По-конкретно, имате разрешение да изключите новините или да ограничите ползването на мобилния си телефон. Намалете времето си в социалните мрежи, ако това ви стресира. Прекратете следването на акаунти в социалните мрежи, които са твърде негативни за вас. Намалете контакта си с негативни личности в живота си, като поставите граници. Кажете не на неща, които не искате да правите.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе