Погрешните представи на жените за мъжете  

Погрешни представи
Психология Любов и партньорство

Погрешните представи на жените за мъжете  

 

Погрешни представи…понякога ние, жените, сме сигурни, че правим всичко безупречно, че сме най-добрите и целият свят се върти около нас. А що се отнася до мъжете, ние сме просто експерти по този въпрос. Ние знаем от какво имат нужда, какво искат от живота, как мислят и как ще се държат в дадена ситуация. Но, за съжаление, това е основната женска грешка. Не бъдете твърде сигурни по този въпрос.

 

В тази статия ще ви запознаем с погрешни  представи, които жените имат по отношение на мъжете.

 

Погрешна представа номер 1 е Може би най-голямата ни грешка е митът, че мъжете искат само от едно нещо от нас

И дълбоко не се интересуват от нашия вътрешен свят и всичките ни чувства, емоции и преживявания. Може би преди е било така, но сега нещата се промениха. В съвременния свят мъжът се счита за основния източник на доходи, така че той прекарва цялото си ежедневие на работа и всичките му мисли са заети с кариера и когато се прибере вкъщи, той няма сили да мисли за романтика. Жената вижда всичко това и си мисли, че мъжът е спрял да я обича и му е по-интересно да лежи на дивана, отколкото да говори с нея. Всъщност той просто се нуждае от почивка сега, но това не означава, че е толкова безчувствен. Мъжете, също като жените, знаят могат да изпитват чувства и понякога им доставя много по-голямо удоволствие просто да разговарят с вас, отколкото да организират секс маратон в леглото.

Друга често срещана грешна представа сред жените е вярването, че пътят към сърцето на мъжа е през

Е, краят го знаете. Разбира се, едно момиче трябва поне понякога да готви за своя мъж, но някои го правят добре, а други по-лошо. Да, способността ви да готвите е още един плюс за вас, но не забравяйте, че за мъжа това не е важно и още повече определящ фактор. И със сигурност никога няма да задържите мъж само с отличното си готвене, можете дори да си направите експеримент: първо отидете при любимия си с чиния телешко варено, а след това в пикантно облекло. Кой вариант според вас му харесва най-много? Мисля, че вече се досетихте.

Също така се смята, че външният вид изобщо не е важен за мъжа..

и едва ли не той трябва да бъде малко по-красив от маймуна. Разбира се, от една страна, това е така, ние не обичаме хората заради външния им вид. И ако той има редица други качества, например, той е добър събеседник, умен, мил и се грижи за вас, тогава няма да се притеснявате много, че има изкривен нос. Той компенсира недостатъците си във външния вид с вътрешни качества. Е, и жените не винаги сме красавици. Но от друга страна, ние, момичетата, също сме естети до известна степен и искаме да видим с нас, ако не зноен красавец, то поне приятен и добре поддържан мъж, а понякога и ние самите си падаме по красиви очи или фигура. Може да звучи малко грубо, но наистина е така и в живота често се случва така.

Друга често срещани погрешни представи , които жените имат, е да си мислят, че всички мъже са полигамни и определено ще изневерят при възможност, при това ще го направят без никакви угризения на съвестта.

 

Да, несъмнено има мъже, които лесно могат да кривнат от пътя, но сега има и предостатъчно момичета, които нямат скрупули. Така че няма да прехвърляме цялата отговорност на мъжете, защото жените също далеч не сме винаги ангели.

Следващото погрешна представа: истинските мъже вече са изчезнали , не са това, което са били.

Спрете, сега помислете, откъде знаете какви са били мъжете преди, виждали ли сте ги или може би сте се срещали някъде, като не броим книгите или филмите? Какво ви кара да мислите, че в миналото мъжете са били много по-идеални и по-добри от сега? Мъжкият мозък е устроен по съвсем различен начин от нашия, следователно никога няма да разберем много неща и дали си струва, защото женският и мъжкият пол са толкова интересни един за друг точно заради факта, че са напълно различни.

Има и други погрешни представи: в момента, когато стане дума за съвместен живот или брак, всички мъже сякаш се стряскат или стават безделници.

 

Започват да се държат така, сякаш всичко им е позволено. Разбира се, ако вие вършите всичко сами, не го молите за помощ, не си разпределяте домашните задължения, тогава какво друго може да направи той, щом вие самата не изисквате нищо от него? Мъжът лесно се отегчава от твърде добър живот, така че добавете малко черен пипер към обичайното си поведение.

Може би, след като прочетете тази статия, не искате да губите вяра в погрешните си представи за мъжете или пък ги намирате за твърде емоционални, но където има чувства, не може без прекомерни емоции. Наистина се надяваме, че ще вземете под внимание съветите от статията и семейният ви живот или връзката ви ще станат по-хармонични, ще знаете как да реагирате в дадена ситуация на мъжкото поведение и да избягвате острите ъгли.

 

Tagged , , , , ,
на горе