Най-пленителните плажове в България

Най-пленителните плажове в България
Интересно Разни

Най-пленителните плажове в България

Най-красивите плажове по българското Черноморие са прекрасни за лятна почивка.

Ако търсите удивителни плажове с широка пясъчна ивица, кристална вода, изумителни гледки и природа, то сте попаднали на точното място.

В чужбина може да е по-евтино, но в България е по-красиво!

С какво са по-хубави нашите плажове – широки пясъчни ивици, кристална вода и чудна природа.

Различните хора предпочитат различна почивка – някои ценят дивите, девствени, екзотични и безлюдни плажове. Други обичат шума на града, нощния живот и веселите компании.

Някои обичат тишина, спокойствие и безлюдни местенца, други – оживени плажове с безкрайни забавления, разходки вечер в шумните морски столици Варна и Бургас.

Независимо каква почивка желаете, тук ще ви предложим класация на най-добрите плажове в България. Може сами да изберете къде искате да отидете товя лято.

5 красиви места в България: кои градове да посетите

Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Страст към пътешествията – в коя държава да отидете на почивка в зависимост от зодията ви

Ето топ 4 на диви плажове в България:

Плаж Болата

Плажът представлява прелестен, живописен залив и се намира в северното крайбрежие, близо до Каварна. Много добре познат е Болата с неговата форама на полукръг и червени скали. Не е толкова популярен като дестинация за почивка и е малко посещаван. За всеки, който обича девствената природа и безлюдни плажове.

Плажът Болата не е каменист, а пясъчен. Разположен на място без силни ветрове. Тук може да практикувате и други спортове сред заобикалящите ви скали и природа.

Намира се на 20 мин. с кола от Каварна, като в близост се намира нос Емине, познат с изключителната си красота.

Най-пленителните плажове в България

Плаж Кара дере

Изключително красив плаж, останал един от малкото незастроени места по нашето Черноморие.

Все още див и незастроен, Кара дере е предпочитана дестинация за почивка на море.

Плажът е подходящ за къмпингуване и е привлекателен поради своята девственост, запазена непокътната от строежи. Там ще почувствате истинската природа и ще усетите красотата на дивия плаж. Наоколо има гора, лозя и ниви, а дължината на плажа е около 5 км.

Плаж Варвара

Плаж Варвара се намира на 1 км от селото Варвара и е разположен в залив. Затова тук няма високи вълни.

Селото Варвара се намира в Южното Черноморие между Царево и Ахтопол. Плаж Варвара е подходящ за плуване и гмуркане под вода, особено в местността Дарданелите. Макар и далеч от селото, плажът има изумрудено чиста вода и запазена, непокътната природа. Плажът се намира в подножието на Странджа и съчетава планина и море.

Тук е сниман известният клип на Лили Ивнова „Ветрове“.

Още едно място, което е останало диво и недокоснато от съвременното строителство.

Плаж Силистар

Чудно място в близост до границата. Популярно с това, че там има над 500 вида различни растения, над 30 вида риби и повече от 40 вида бозайници.

Птици от 200 различни вида правят гнезда тук, като много от видовете са защитени. Подходящ за къмпингуване.

Вълшебно място, което също образува залив. Намира се на 5 км. от Резово и е в близост до турската граница. Плажът Силистар е защитена местност и е част от природен парк „Странджа“.

Тук има прекрасно съчетание и баланс между гора, море и плаж. Едно от най-красивите кътчета на българското Черноморие.

Ето топ 3 на луксозни плажове в България:

Албена

Курортът Албена е един от най-хубавите плажове в България. Може лесно да стигнете до него, ако сте във Варна, защото е разположен на 30 км от нея. Плажът е дълъг почти 5 км и 150 м широк. Има перфектен, нежен, копринен пясък, с който е известен и друг курорт – Златни пясъци.

Плажът е идеален – полегат, а морето е плитко.

Има богато оборудване за забавления – аквапарк, спортни игрища, библиотека, влакче, съоражения за водни спортове, атракции. Подходящ за семейна почивка с деца. Има удобен транспорт, с който да стигнете до курорта. Албена притежава „Син флаг“ за чистота на морето и цялата ивица. Въздухът е идеален и свеж. Албена е един от май-модерните курорти в България с най-хубавия плаж по Северното Черноморие.

За всички, които обичат оживени места за почивка, Албена ще предложи всички удобства.

Златни пясъци

Курортът напълно оправдава името си с изключително фин като злато, перфектен пясък. Още от близкото минало Златни пясъци е известен морски курорт не само за българи, но и за чужденци. Изключително красива, широка плажна ивица, бял пясък и чисто, сапфирено море, със син, изумруден цвят. Мястото е подходящо за плуване, гмуркане, яхтинг, водни спортове.

Курортът съчетава красиви алеи за разходки под кичести дървета и растителност с уникално красиви плажове и море.

Особено известен е плаж Ривиера, познат с красива плажна ивица и много слънце.

Най-пленителните плажове в България

Слънчев бряг

Курортът Слънчев бряг е световноизвестен и е най-големият по цялото Черноморие. Плажната ивица е 8 м. Интересен с красивите естествени пясъчни дюни, в които има над 16 вида растения. В Слънчев бряг има много дикотеки, ресторанти, барове, хотели и други места за настаняване (около 200 хотела), които събират много хора и правят мястото оживено и забавно. Има кино и театър, много условия за спорт – водни ски, плажен волейбол, тенис, гребане. Граничи в двете посоки със Свети Влас и Несебър.

Слънчев бряг също притежава „Син флаг“ – награда за екологично чиста природа.

В курорта има пешеходни зони и може да се разхождате с автовлакче или файтон. Има много магазини със сувенири, дрехи, бижута, а също и хранителни магазини.

Интересен факт е, че въздухът в Слънчев бряг е лечебен. Доказано е наличието на уникални за района въздушни течения между морето и планината и така наречения феномен „Розата на ветровете”, който осигурява виcoĸa йoнизaция на въздуха. Това помага за благотворното му действие върху човешкия организъм.

В България може да откриете най-красивите плажове на Балканите. Не само чистота, но и уникално съчетание между планина и море, правят нашите плажове предпочитано място за лятна почивка.

Най-пленителните плажове в България6 стъпки за подготовка на градината за пролетта

Най-пленителните плажове в БългарияПролет без пролетна умора

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе