Дестинации: Прелестите на остров Ко Чанг (Тайланд)

Дестинации: Прелестите на остров Ко Чанг (Тайланд)
Интересно

Дестинации: Прелестите на остров Ко Чанг (Тайланд)

 

 

Ако плажът е претъпкан и пълен с боклуци, ако ви е писнало от същите курорти, тогава просто трябва да посетите един остров в Тихия океан или по -точно в Тайландския залив. Казва се Ко Чанг. Ако отидете там веднъж, определено ще искате да се върнете. Невъзможно е да останете безразлични към този остров, особено като се има предвид към коя държава принадлежи. И тази страна се нарича Тайланд, или по стария начин – Сиам.

 

Именно в Тайландския залив се намира невероятно красивият Ко Чанг. Площта на острова е 429 квадратни километра. На него има само осем села, а броят на жителите е едва 5 хиляди души. В превод от тайландския Ко Чанг това е „остров на слонове“.

 

Малко за историята на острова

 

Тайланд, както вече беше споменато, се наричал Сиам. Той не принадлежи към никоя от колониалните страни и винаги е бил политически независим. И такива страни като Франция и Великобритания силно искали да завладеят Тайланд. През 1821 г. близо до остров Ко Чанг се води истинска битка в морето. В резултат на това френската ескадра унищожава флагмана на тайландския крал, корабът отива на дъното и все още е под вода. В днешно време това е едно от любимите места за водолази, които идват на острова от цял ​​свят.

 

Струва си да кажем няколко думи за това как да стигнем до този остров от центровете на цивилизацията. Между Банкок и Ко Чанг са около 300 км. За да стигнете до него, не е нужно да плащате огромни суми на таксиметровите шофьори. На летището постоянно се движат автобуси, които ще ви отведат до ферибота. С ферибота можете да стигнете до острова. Не е нужно да плащате за ферибота, ако закупите автобусен билет, тогава цената на ферибота вече е включена в цената на цялото пътуване. На острова можете да наемете автомобили и моторни превозни средства. По -често можете да намерите мотопеди под наем.

 

Няма съмнение, че едно от основните предимства на острова е неговата прекрасна природа; всеки новодошъл буквално е очарован от природата на това наистина райско място. Тук има няколко ферми за слонове. Едно от забавленията, разбира се, ще бъде разходка със слон през джунглата. Тук можете да намерите огромен брой различни екзотични животни. Това са предимно маймуни и пауни.

 

Маймуните са чести гости по улиците на селата на този остров. Те не се страхуват от туристи и обикалят острова заедно с потомството си. Трябва да бъдете по -внимателни с маймуните. Те крадат храна от ръцете на туристите и различни малки неща, които ги интересуват. Маймуните тук са много арогантни и изобщо не се страхуват от нищо.

 

Плажовете са много чисти, можем да кажем дори, че са стерилни, пясъкът е мек, много приятен на допир. Палмите също растат на плажа, което създава допълнителна сянка. Можете лесно да прекарате цял ден на плажа, забравяйки за времето и изведнъж , докато се обърнете… настъпва тропически залез.

 

 

Островът е известен и със своите водопади. Тук текат много малки реки. За да видите някои от водопадите, е възможно да ви поискат такса. Но парите ще отидат за оборудване, въжета, парапети, за които туристите се хващат, когато искат да слязат в подножието на водопад. Местните хора вярват, че ако застанете под водопад и изречете най -дълбокото си желание, то то със сигурност ще се сбъдне. А водата във водопада е много топла. Няма да е трудно да застанете под него.

 

И когато падне вечер, престоят в този курорт става още по -добър, отколкото през деня. Можете да видите невероятно красив залез точно на плажа.

 

Ако си мислите, че няма храна на островите в Тайланд, освен плодовете и зеленчуците, които растат тук, значи дълбоко се лъжете. На острова има супермаркети и мини пазари, където лесно можете да намерите продуктите, с които сте свикнали. Но не забравяйте, че се намирате на екзотично място. Опитайте тайландска храна. Няма да съжалявате. Да се ​​потопите в новата култура и да не опитате местната кухня ще бъде просто престъпление. На острова има и много заведения за хранене. Има голям избор от кафенета и ресторанти, които с удоволствие ще ви покажат тайландската кухня в целия й блясък. Ако сте над 18 години, тогава можете да опитате алкохолните напитки. Тук има най -силната бира, нарича се „Чанг“. А също и известният, силен тайландски ром.

 

По пътищата на острова има и много щандове за бързо хранене. Тук можете да закусите добре. Има познато барбекю от месо, риба, рибни ястия, зеленчуци на скара. Тези ястия просто трябва да се опитат, толкова са вкусни и интересни. В ресторантите повечето ястия от морски дарове са в менюто.

 

Освен природата, тук на пръв поглед практически няма исторически забележителности. Както се казва обаче, който търси, винаги ще намери. Един от местните исторически обекти е будисткият параклис. Местните хора разказват легенда, свързана с параклиса. Казват, че духът живее в параклиса и помага на жителите на острова, предпазва от бедствията на стихиите.

 

 

Въпреки почти пълната липса на атракции, ще харесате острова. Тук е истинска, пълноценна почивка, тук е природата, прекрасни плажове. Няма нужда да се разхождате и да видите с какво е известен островът, градът или страната. Понякога просто трябва да се отпуснете, да си починете. Спокойна почивка за успокояване на ума, духа и тялото. Ненаселен плаж, екзотична храна, вода, животни и гостоприемството на жителите на острова, не е ли рай?

 

 

Tagged , , , , ,
на горе