ДАЛИ ТОВА Е ЛЮБОВ?
Любов и партньорство

ДАЛИ ТОВА Е ЛЮБОВ?

 

 

Мислите си, че сте влюбени, или поне така се надявате. Залъгвате се, че обичате и сте обичани до момента, когато тя – любовта ви разтърсва. Неочаквано като по учебник, тя се случва, тогава когато не вярвате вече в нея. За любовта няма възраст, някой я чака цял живот. Истинската любов е споделената, чиста и неподправена.

В днешни дни всеки човек мисли за себе си и по-малко за другите. В отношенията на влюбени двойки, често настъпва края, породен от липсата на взаимност. Забързани, ние си мислим, че любовта е даденост и ще остане такава, каквато сме я срещнали. Но това не е така, тя ни застига, но и отминава бързо, щом не успеем да я съхраним.

Приятелската любов също е много интересно явление. Става дума за любов, породена между мъж и жена, които са били приятели. Тази любов не идва от веднъж, но пък остава завинаги. Тя е плод на сходни натури, с еднакви интереси, гледащи заедно напред.

Любовта от пръв поглед е най-вдъхновяващата. Тя поразява и двамата изведнъж, като топъл дъжд се изсипва над главите на двамата влюбени. Тя е безкрайна, красива, трайна и непроменяща се въпреки всички пречки, които може да срещне по пътя си. Може би тогава двамата влюбени имат сродни души. Те изпитват желание да бъдат заедно непрекъснато и усещат близостта си, като че ли винаги е било така.

Има любов и такава, която наранява, отблъсква и те прави нещастен. Това е несподелената любов. В нея единият човек се отдава безрезервно на другия, а втория се чувства празен. Тази любов не прераства в страст нито в приятелство. Напротив, тя е тежък непосилен товар и за двамата души. Накрая те се саморазрушават, остават безчувствени и излъгани.

Истинската любов, не може да се опише с думи. Тя е първична и необяснима. Случва се, като заря от слънчеви лъчи и изпълва с щастие двамата влюбени. За тях времето спира и всичко което ги заобикаля е красиво. Влюбените гледат на света по друг начин, той е добър, всичко става по-лесно. За влюбения човек няма невъзможни неща, той се променя и променя всичко около себе си.

Бъдете щастливо влюбени. Живейте живота с радост и носете пъстри, весели дрехи, дори и когато вали. Дъждът също може да бъде красив, стига под него да танцуват влюбени. Животът е кратък миг, наследете му се и не спирайте да мечтайте.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе