„Парите са зло“: 5 вярвания, които ви пречат да печелите повече

„Парите са зло“: 5 вярвания, които ви пречат да печелите повече
Психология

„Парите са зло“: 5 вярвания, които ви пречат да печелите повече

 

Всички негативни мисли за парите са негативни нагласи, които всеки има. Ако те не бяха в главата, тогава човекът щеше да има необходимото ниво на печалба за дълго време. Как митовете влияят върху ежедневните ни решения и какво да правим по този въпрос, разказва експерт по психология на продажбите.

Общи нагласи и митове, които ви пречат да печелите повече:

 

1 Многото пари развалят хората

Подсъзнателно всеки ден човешкото поведение ще се основава на тази вяра. Например, той може да отложи търсенето на нова работа и да посочи напълно адекватни причини: все още не е готов, липса на квалификация или няма добри свободни работни места.

 

2 Парите идват само чрез упорит труд

Обратната страна на предходния параграф. Хората с тази настройка се опитват да работят колкото е възможно повече, но на ниска цена.

 

3 Образованието е гаранция за финансов успех

Тук човек научава много и все още не може да започне да практикува знанията си на практика. Изглежда, че знанията, които вече имаме, не са достатъчни.

 

4 Колко и пари да печелите – те все няма да стигат

Отношението се проявява в потребителското поведение, когато заплатата е доста прилична, но някак си е достатъчна. Човек винаги има рационално обяснение за всяка покупка защо е необходима. Въпреки че, ако погледнем отвън, става ясно, че не всички покупки са били необходими.

 

5 Богатите имат своите странности

Три коли, скъпо платено лечение, чехли за сто хиляди – много е странно да искаш всичко това, нали? Всъщност е нормално да искате нещо „необичайно“, когато имате пари за това. Това е един вид подарък за себе си за вашата работа и способността да спечелите правилната сума.

 

Разбира се, има повече митове и всеки от тях има много формулировки. Нашата задача е да разберем кои от тях са свързани с нас и как в крайна сметка да се отървем от тях.

 

Как да разсеете митовете и да започнете да печелите пари

Всеки човек е обект на митове по един или друг начин, въпреки че понякога несъзнателно сме съгласни с нещо. За да печелим повече, трябва да разсеем митовете и нагласите в главата си и да разберем какво всъщност искаме. За да направите това, можете да направите няколко прости (или не толкова) упражнения.

 

Запишете вашите настройки. Пред всеки посочете защо не е вярно. Дайте пример за хора, които доказват с живота си, че този мит не е верен и няма логическо оправдание. Например митът: „Големите пари – големи проблеми“. Опровержение: приятелят ви Николай печели добри пари, има собствен бизнес и с него всичко е наред.

Задайте си въпроса: Каква малка стъпка мога да направя, за да се доближа до целта си ? Целта може да бъде: да печелите повече или да можете да контролирате разходите си. Отговорът ще ви помогне да намерите нови възможности. Трудно ни е да си поставяме супер големи цели, защото с времето те започват да изглеждат нереалистични и мотивацията бързо пада. Малка стъпка не е трудна за предприемане.

Търсете среда, в която хората печелят повече, стремете се да бъдете по -добри и да мислите по -позитивно.

Tagged , , , , ,
на горе