Най-добрите начини да се извините на партньора си
Любов и партньорство

Най-добрите начини да се извините на партньора си

Споровете в една връзка рано или късно са неизбежни. Колкото и добре да се разбират двамата партньори, винаги ще има нещо, за което да бъдат на различно мнение и това да даде началото на конфронтация. Бъдете сигурни, че ще ви се наложи да излезете от такава ситуация и се погрижете нищо от този скандал да не остане като белег на вашата връзка. Извинението е ключът към преминаването през този труден период и ако успеете да помолите за прошка по адекватен начин, последващите моменти заедно ще бъдат много по-хубави. Ето и най-добрите начини, с които да се извините на партньора си, когато сте сбъркали:

Дайте им писмо, написано на ръка. Всички знаем, че личното извинение е доста трудно понякога, особено ако вреди на ценното ни его. Но ако наистина не можете да се изправите срещу партньора си поради ваша вина, можете да напишете това, което чувствате, за да му покажете колко съжалявате. Подарете му просто ръкописно писмо и изразете това, което не можете да му кажете лично. Любовните писма може да ви звучат като отживелица, но са добър вариант за изглаждане на отношенията.

Пригответе му торта. Тортите обикновено се правят за празненства, но те са и един от най -добрите начини да се извините. Купете или направете торта за партньора си с любимия му вкус и не забравяйте да поставите много кратко съобщение за съжаление и намръщено лице върху него. Със сигурност ще направите деня му по-хубав и той ще оцени усилията, които сте положили, само за да оправите нещата между двама ви.

Подарете му нещо. Подаръците са знак за обич и признателност и определено биха повдигнало настроението. Помислете за нещо, което ще накара партньора ви да се сърди малко по-малко на вас. Може би това е вещ или преживяване, което той харесва или иска отдавна. Не е задължително обаче да е нещо скъпо, напротив, по-важен е жестът.  Да дадете подаръка си лично също е добра идея, защото така ще имате възможност и да кажете на партньора си колко зле се чувствате, че сте го наранили. С този специален жест по-рано ще получите прошка, защото никой никога не може да устои на нещо, което харесва или иска да притежава.

Бъдете изключително любезни към него. Доброто отношение към партньора ви може да е обичайно нещо, но проявяването на допълнителна доброта ще свърши работа, за да върнете нещата в нормално състояние. Правете неща за него, които обикновено не правите, като например да просто да приготвите любимия му филм, за да можете да го гледате заедно, дори ако това означава да гледате нещо, което на вас лично ви харесва. Той със сигурност ще забележи любезните жестове и ще се радва да разберат, че наистина се опитвате да разрешите недоразумението.

Изненадайте го с любимата му храна. Всички обичат храната и понякога е трудно да се устои, особено ако тя им е любима. Изненадайте половинката си с ястието, което най-много обича и се опитайте да поговорите за случилото се, като изложите вашите аргументи. По този начин не само ще зарадвате стомаха му, но и ще оправите връзката си.

Изпейте му песен. Един от романтичните начини да кажеш, че съжаляваш, е да го изпееш. Помислете за песента, която най-много ви свързва, която би изразила това, което искате да кажете на партньора си. Няма значение дали имате певчески талант или не. Стига да пеете от сърце за човека, когото обичате той ще го оцени и ще ви прости.

Използвайте залепващи бележки. Те са най-подходящи за подобна ситуация. Напишете причините, поради които обичате партньора си, а също така включете забавни неща, които биха го разсмели. Залепете го на огледалото в банята, на бюрото му, на вратата или където лесно може да се види. След като ги прочете, той определено биха се трогнал от всяка една бележка, която сте написали, защото малките жестове се ценят повече.

Направете колаж с двама ви. Снимките ни напомнят за спомените, които сме създали и споделяме с хората. Да покажете на любимия си приятните моменти, които сте имали, ще го накара да се сети колко щастливи сте били и как сте се обичали, като така бързо ще спре да ви се сърди. Това обаче не премахва нуждата от разговор за случилото се, но поне ще сте го зарадвали преди това.

Излезте на забавно място. Изведете партньора си на среща на място, което той харесва или където знаете, че ще се зарадва. Можете да го заведете в увеселителен парк, на плаж или някъде, където обича да бъде, за да му покажете, че наистина съжалявате. Отделете това време, за да направите още един добър спомен и да се насладите на момента заедно. Това ще бъде най-добрият начин да компенсирате нанесените щети.

Слушайте го. Да, правилно прочетохте. Често най-добрият начин да се извините е като слушате. Когато нараните някого, той естествено ще ви каже думи на негодувание или разочарование. Покажете на половинката си, че ви е жал, като слушате не само това, което той казва, но и като слушате сърцето му. Бъдете състрадателни и разберете болката, която сте причинили на партньора си. Избягвайте оправдания или алибита, защото така само може  да задълбочите проблема, а никой не иска това. Ако и вие осъзнавате, че сте виновни, просто му го покажете, а не се опитвайте да изкарате него виновен.

Покажете надежда и промяна. Да съжалявате и да поискате прошка не е еднократен акт. Прошката не само се иска, но и се печели. Ето защо не трябва просто да празнувате и да спрете да се стараете, веднага след като вашият партньор ви каже „Прощавам ти“. Уверете се, че сте си взели поука и не забравяйте прошката, която току -що сте получили. Продължете да работите за възстановяването на доверието, което сте нарушили. Променете се към по-добро, бъдете последователни и направете всичко възможно никога повече да не правите същата грешка. Прошката прави много повече от това просто да спрете да се сърдите на партньора си. Да признаете грешките си не означава само да се справите с тях, след като сте били наранени, а и да опитате да не ги допускате отново. Прощаването и извинението възстановяват отношенията между двойките и им помагат да намерят вътрешен мир и щастие, за да изградят още по-силна връзка.

Tagged , , , , ,
на горе