Изграждане на доверие при връзките от разстояние – как да го постигнем

Изграждане на доверие при връзките от разстояние – как да го постигнем
Любов и партньорство

Изграждане на доверие при връзките от разстояние – как да го постигнем

Всяка една връзка е сложно взаимодействие между двама души. Трябва да се напаснете така добре, че да намерите баланса между интересите ви, характерите и това, което ви прави щастливи. Почти е невъзможно да срещнете някого, с когото тотално ще си паснете като хора и няма да имате различно мнение за някои неща от живота. Във всеки един момент от връзката ще се наложи показвате своето доверие един към друг. Подобни отношения, но от разстояние са още по-сложни и крият опасности. Как обаче да изградите доверие в партньора си, ако обстоятелствата изискват поне за определен период от време да сте далеч от него?

Опознайте се добре. Попитайте какво харесва той, любимата му храна, къде иска да пътува, какво мрази или всичко, което искате да знаете за него. Опитайте се да слушате внимателно, ако той ви каже нещо. Това ще го накара да ви разкаже повече за себе си, така че обърнете внимание. Не позволявайте само на партньора ви да говори, вие също трябва да му кажете нещата за вас, за да поддържате разговора си, защото разказването един на друг на лични неща ще донесе повече вълнение във връзката ви. И трябва да вземете под внимание всеки детайл, който той ви разказва, за да знаете как да разберете дали нещо го притеснява или как бихте го накарали да се чувстват по -добре.

Общувайте всеки ден. Може да е трудно да общувате с приятеля си поради различните часови зони, или ако и двамата сте твърде заети, но трябва поне да намерите време да говорите помежду си. Редовната комуникация е ключът към поддържането на връзката ви. Това свързва и двамата и поддържа хармонията в отношенията ви, така че ако няма комуникация, няма връзка. Да му разказвате за срещите си с приятелите ви или как е минал работният ви ден би било добре, важното е той да знае какво се случва в живота ви. И тук не говорим за следене на всяка ваша крачка, а за нормалния интерес от това как сте и дали всичко с вас е наред. Все пак трябва да наваксате дните, в които не сте разговаряли. Уговорете се за ден, в който да поговорите и да наваксате всичко, което искате да си кажете. Не търсете оправдания, че нямате време. Ако искате да общувате, ще намерите начин.

Бъдете отворени с партньора си. Отворената и честна връзка е здравословна. Не се страхувайте да говорите за това, което ви притеснява, или за проблеми, с които не можете да се справите. Същото важи и за него. Ако се чувства зле или разочарован от нещо, би трябвало да му е удобно да бъде откровен към вас. Вашият партньор не е само ваш любовник, той може да бъде и най-добрият ви приятел, ако и двамата просто говорите открито за това, което чувствате. Бъдете напълно честни с партньора си и се доверете, че той ще бъде с вас.

Дайте му време за себе си. Въпреки че сте на километри един от друг и може да искате да прекарвате всяка минута в разговор помежду си, вие също трябва да му дадете място и време за собствения му живот. Не изисквайте да бъде всяка минута на телефона или на компютъра с вас и не бъдете прекалено обсебващи към партньора си, защото може да почувства, че вече го контролирате твърде много. Той също има други важни неща за вършене и не можете да очаквате да прекарва цялото си време с вас.

Имайте вяра в партньора си. Да имате вяра в партньора си е равносилно на това да имате такава и във връзката си. Ако вярвате в него и в това, което прави, тогава това ще е достатъчно, за да се обвържете сериозно. Да бъдете верни ще ви накара да се почувствате позитивни и сигурни за повечето неща в отношенията си.

Не приемайте негативни неща за това, което той прави. Може да дойде случай, в който ще бъдете объркани или тревожни за това, което партньорът ви е направил. Възможно е той да не ви се обажда или да ви казва неволно нараняващи неща, но не бързайте със заключенията. Вместо това приемете, че има разумно обяснение за нещата, които той е казал или направил. Може би просто е  имал тежък ден или е бил твърде зает. Попитайте го за това следващия път, когато говорите. Това ще ви помогне да бъдете малко по-малко притеснени, а и може да се окаже, че всичко е просто недоразумение.

Tagged , , , , , , ,
на горе