Как да се избавим от отоците под очите?  

отоци под очите
Добра форма

Как да се избавим от отоците под очите?  

Отвара от лайка и сурови картофи помагат

Често пъти сутрин в огледалото виждаме отоци под очите си, които ни дразнят, състаряват и притесняват. Ако подуването е причинено от застой на течности в тялото, е добре да посетите нефролог. Възможно е причината за неприятния козметичен ефект да е в наднорменото тегло. Е, да, ще кажете, но те не помръдват каквото и да направя. Има начини, вече са известни не малко работещи лечебни режими за отслабване, но най-добре се посъветвайте със специалист.

Можете да опитате и сами да си помогнете с достъпни методи, като прием на повече вода през деня, намаляване или спиране на кафето и черния чай, редуциране на приеманото количество сол с храната и не на последно място – повече движение и физическа активност през деня. Колкото повече време прекарвате на открито, толкова по-добре за очите и цялостното ви здраве. Ходенето пеша върши чудеса, не е нужно да тичате или скачате.

Възможно е отоците под очите да се дължат на алергична реакция, в който случай непременно се обърнете към лекар.

Народната медицина би могла да бъде полезна при решаването на този проблем. В домашни условия бихте могли да подобрите метаболизма на кожата на лицето си, като отстранявате доколкото е възможно натрупаните в тялото излишни течности. Ето и някои ефективни начина за справяне с отоците под очите, които подпомагат и поддържането на по-добър външен вид:

  • Осигурете си сън по 6-7 часа на нощ. Не е добре и да е много повече, тъй като това също може да доведе до оток на клепачите.
  • Спете на ниска и плътна въглавница.
  • Недейте да спите по корем.
  • За кратко приемайте витамин А.
  • Спрете употребата на алкохол.
  • Има и някои полезни билкови течности, които могат да се използват за компреси на очите. Такава е розовата вода и настойката от лайка. Добре е да се съхраняват в хладилник, като сутрин и вечер си поставяте напоени в цветната вода тампони на очите. Достатъчно е това да се прави дори за няколко минути.

Все пак, бъдете внимателни със студените компреси. Може да отсипете малко количество от билковата си вода и да добавите топла вода, за да нормализирате температурата й. Причината е, че много студените компреси на очите може да възпалят слъзните жлези или лигавицата на клепача. Затова температурата на цветната вода не бива да бъде нито твърде висока, нито много ниска. Друга предпазна мярка е хигиената на ръцете, преди да направите процедурата ги измийте добре, за да не се получи инфекция на окото. Също така използвайте стерилни памучни тампони за почистване на лице.

В миналото жените са използвали при отоци под очите и студени лъжици. Да, правилно прочетохте! Те са ги поставяли, с плътно притискане, под окото за няколко минути. Също така може да се използват резенчета от суров картоф, които се поставят на очите. Но след като ги остраните, измиите лицето си внимателно, за да не се замърсят очите. Това средство помага и при тъмни кръгове под очите, които също често тормозят и дразнят дамите.

Полезни рецепти с алое

Алоето и неговите вълшебни ползи

Как да стопите лесно мазнинките със  сок от алое вера

 

Tagged , ,
на горе