Отново с бившия 9 тайни за успех
Любов и партньорство

Отново с бившия? 9 тайни за успех

Вторият шанс с бившия – не е толкова просто да се осъществи, колкото може би си го представяте в съзнанието. Сякаш с вълшебна пръчка ще замахнете и всичко ще бъде така, както е било преди раздялата. Но не, истината е друга и трябва да сте готови за нея. Двойките често пазят обида и не искат да забравят какво е станало преди в отношенията им с даден човек и дори да решат да се съберат с него, има прекалено много фактори, които да им попречат. Това обаче далеч не означава, че нещата не могат да проработят. Всичко зависи от нагласата на вас и бившия ви (настоящ) партньор.

Отново с бившия? 9 тайни за успех

infomax-logo-50-15-HW 10 неща, които една детска стая трябва да има

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

Така че, ако сериозно желаете да постигнете помирение с бившия и отново да се съберете, ето някои съвети, за да го осъществите.

Бъдете честни един с друг за проблемите си

Независимо по каква причина сте се разделили с бившия ви, не можете да се правите, че тя не съществува. Откритата комуникация е ключова за това дали нещата ще се получат или не. Изяснете всички свои проблеми сега, за да можете действително да можете да започнете на чисто, ако двамата решите да се съберете отново.

Определете ясно вашите граници

За да сте се разделили с бившия ви, явно не сте правели нещо, както трябва. Затова е време за чисто нов подход. Приемете, че връзката ви е нова, дори и да сте били заедно с години. Говорете за това какво искате, какво е приемливо за вас в отношенията и какво не. И двамата трябва да сте наясно с това, за да може нещата да се получат този път.

Отново с бившия? 9  тайни за успех
Отново с бившия? 9 тайни за успех

Съсредоточете се върху по-добрата комуникация

Както вече споменахме, липсата на комуникация води до това много влюбени да се окажат в задънена улица. Дори и да сте имали проблеми, много е възможно те да са били сравнително лесно решими с повече общуване и различен подход. Затова, ако този път искате нещата наистина да сработят, трябва да започнете да си говорите по-често.

Обсъждане на бъдещето

Няма смисъл връзката ви да функционира, ако бъдещето ви не се подрежда. Говорете за плановете си, за ценностите си, за житейските си цели и за представата ви изобщо. Дори това е едно от първите неща, с които трябва да започнете, ако решите отново да се съберете с бившия.

Бъдете наясно с чувствата си

Наистина ли сте влюбени? Или сте разстроени от раздялата, само защото сте свикнали с него и сега чувствате, че нещо ви липсва? Ако е второто, то тогава трябва да го осъзнаете навреме, защото рискувате да нараните още и себе си, и него. Ако той изпитва дадени чувства към вас, но вие не можете да му отвърнете, може би трябва да помислите за окончателно прекратяване на взаимоотношенията.

Отново с бившия? 9  тайни за успех
Отново с бившия? 9 тайни за успех

Приемайте нещата едно по едно

Знаем, че за всеки от двама ви ще е по-лесно да продължите заедно от мястото, от което сте се разделили. Сякаш нищо не е станало, но всъщност е. Не приемайте това с лека ръка. Правете малки стъпки към помирението и не бързайте. Този подход дава и на двама ви времето и пространството, от които се нуждаете, за да мислите и чувствате, без другият да ви диша във врата. Старата ви връзка не е същата. Тя е нова.

Променете каквото не работи

За да оправите нещата, и двамата трябва да положите усилия, както и да сте готови на някои промени. Не говорим да променяте това, което сте, напротив. Просто, ако нещо е създавало проблеми между вас, трябва да помислите как да се справите с него, за да не преживявате отново тези неща с бившия си.

Бъдете открити, но запазете и нещо за себе си

Ако периодът на раздяла е бил малко по-дълъг, възможно е някой от вас да е имал друга връзка през това време. Бъдете честни с него за това. В същото време спестете някои подробности като това в какво е бил по-добър другият или пък какво сте харесвали в него, което бившият ви настоящ партньор няма.

Съберете се с бившия си, само ако го искате

Ако искате да се съберете с бившия си и той също, действайте. Но трябва да сте наясно, че го правите в името на вашето щастие. Ако някой ви притиска, било то близки или приятели, или пък единият вече не изпитва същото към другия, ще е грешка отново да сте заедно.

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Tagged , ,
на горе