Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище
Домашни любимци

Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Ако живеете в малък апартамент или дори малка къща, може да се почувствате обезкуражени, когато става въпрос за отглеждане на малко животно. За щастие има толкова много животни-компаньони, които могат да се справят добре в малко пространство, при условие че техните поведенчески, физически и екологични нужди са удовлетворени.

Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Съвети за отглеждане на папагали като домашни любимци

4 трика как да научим папагала да говори

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

Помислете дали да не вземете един от тези страхотни домашни любимци за вашия малък дом, които ще ви предложим по-долу.Ежедневието все повече засмуква силите и времето ни и все по-трудно работещите майки и татковци смогват с отглеждането на домашен любимец в апартамента. Животните изискват определена условия, в които да бъдат гледани. Например за кучетата до 10 кг са нужни най-малко 10 кв.м., за средните породи до 25 кг – минимум 15 кв.м, а за големите породи над 25 кг – поне 19 кв.м; за котките – 12 кв.м. Какви са подходящите домашни любимци за работещи хора и малки жилища?

Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Куче

животно
Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Кучетата се справят добре в малки пространства и изборът на правилната порода за вас е ключът към вашия успех. Въпреки че на много места има ограничения за размера на това животно, истината е, че голямо куче може да живее удобно в апартамент, ако му осигурите обогатяване на околната среда през деня и задоволите ежедневните им нужди от упражнения. Ключовите фактори, които трябва да вземете предвид, са склонността на породата да лае и безпокои съседите и техните изисквания за упражнения.

Котка

животно
Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Котките могат да бъдат идеалното животно за всяко малко пространство, въпреки че не всяка порода или личност е подходяща за компактни жилищни помещения. Котките обикновено се справят добре в апартаменти, защото прекарват голяма част от деня си в сън свити на любимо място.

Не е необходимо да бъдат разхождани и могат да бъдат домашен любимец само на закрито. Повечето котки се нуждаят от внимание, когато сте вкъщи, но това може да е дейност с малко поддръжка, като гушкане пред телевизора, четкане или игра с играчки.

Папагал или друга птица

животно
Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Една птица може да бъде добър домашен любимец в малко пространство с някои уговорки. Много видове папагали изискват много взаимодействие и стимулация, за да бъдат щастливи. Ако отсъствате за няколко часа всеки ден, поведенческите проблеми могат да се появят поради стрес и самота на това животно.

Често срещана реакция на разтревожените птици е да крещят, което без съмнение ще навреди на отношенията ви със съседите. По-малките видове папагали, както и не-папагалите, включително чинки и канарчета, могат да се справят добре в по-малки пространства с правилната настройка на клетката.

Нано аквариум

Малък аквариум с пресни или соленоводни риби е отличен избор за апартамент. „Нано“ резервоар е нещо под 10 галона за сладка вода и 35 галона или по-малко за солена вода. Тези аквариуми не заемат много място и могат да добавят красива естетика към всеки дом.

С рибите не е нужно да се притеснявате, че шумът ще притеснява съседите ви или трябва да осигурите упражнения за вашите домашни любимци. Освен това е доказано, че тези домашни любимци помагат за намаляване на стреса, понижават кръвното налягане и дори подобряват поведението на хората с болестта на Алцхаймер.

Има и голямо разнообразие от риби, от които можете да избирате и да създадете свой собствен личен облик с настройката на вашия аквариум. Освен това не сте ограничени само до риба в аквариума си, тъй като можете да включите и някои видове скариди, охлюви и дори африкански жаби джуджета. Рибата е изключително красиво животно.

Хамстер

животно
Какво животно да вземем, ако живеем в малко жилище

Популярен джобен домашен любимец е хамстерът. Ако държите само един, няма да имате нужда от много голяма клетка, но ако търсите повече, това може да увеличи количеството стая, от която се нуждаете, тъй като хамстерите обикновено трябва да се настаняват отделно. Това животно не се нуждае от много грижи, освен почистването на клетката, храненето и осигуряването на подходящи предмети за игра.

Заек

Докато някои зайци се нуждаят от по-голяма клетка или колибка, отколкото може да се побере удобно в малък апартамент, има по-малки зайци, които биха се справили добре с малко пространство. Породи като Холандско джудже и Мини сатен могат да процъфтяват в по-малки домове и дори могат да бъдат дресирани в къщи. Зайците са социални и се радват на компанията на други зайци или дори на морско свинче, и са любящи и привързани. Можете дори да научите това животно на трикове!

Tagged , ,
на горе