Основни правила за цветови комбинации в дрехите

Основни правила за цветови комбинации в дрехите
Мода Лайфстайл

Основни правила за цветови комбинации в дрехите

Атрактивността на външния вид на жената се определя не само от индивидуалните характеристики на нейната визия, но и от нейния стил. За да разберете добре кое е точно за вас, трябва да знаете за правилата за комбиниране на цветовете в дрехите.

Независимо от модните тенденции, хармоничните комбинации от нюанси в образа ни са основни, което означава, че те почти винаги остават актуални. Прочетете статията, за да разберете какви основни правила на цветови комбинации в дрехите водещите дизайнери, стилисти и създатели използват успешно в продължение на много десетилетия.

Физическото и психологическо възприятие на цветовете играе ключова роля при избора на правилната цветова комбинация за вашия гардероб. Комбинацията от нюанси не трябва да бъде прекалено натрапчиво и да дразни окото, а всички елементи на ансамбъла ви трябва да се допълват и съчетават добре един с друг. Цветният кръг е друг популярен инструмент за дизайнери и моделиери, който позволява да изберете перфектните цветови комбинации. Кръгът се състои от 12 цветни сегмента, те могат да бъдат групирани в 4 различни вариации според наситеността на тоновете. Възможни цветови комбинации, които могат да се комбинират в един ансамбъл, са показани отдясно.

цветови кръг

• Допълнителна комбинация – Тя се основава на комбинация от контрастни нюанси, като зелено и червено, оранжево и синьо, жълто и лилаво.
• Класическа триадична комбинация – Това е комбинация от три цвята, които са разположени в кръг на еднакво разстояние един от друг.
• Едноцветна комбинация – Тя включва комбиниране на няколко различни нюанса от един и същи цвят в ансамбъл.
• Контрастна триадична комбинация – Предвижда използването на един тон с два противоположни нюанса.
• Тетрадични комбинации – Те приличат на квадрат и правоъгълник. Те изискват изключителна предпазливост, чувствителност и смелост, така че са рядкост.

Цветовете на дрехите в зависимост от женската фигура

Повечето изтъкнати модни дизайнери предпочитат да работят с много слаби модели. Те вярват, че на такива модели е възможно да се представят новостите на колекцията дизайнерски дрехи в най-добрата възможна светлина. В обикновения живот всичко е по-прозаично: често фигурите на нежния пол са далеч от идеалния модел. Поради това много жени възприемат характеристиките на физиката си като недостатък.

форми на женското тяло

Не е ли време да забравите за комплексите? Разбира се, важно е да се придържате към здравословна диета и упражнения. Коригирането на силуета и превръщането на характеристиките в предимства не е толкова трудно. Достатъчно е компетентно да поставите акценти на правилните места, като използвате само няколко препоръки за комбиниране на цветове и нюанси в дамското си облекло:

1. Наистина светлите нюанси придават обем на фигурата ви, докато тъмните ви правят по-слаби. Но не трябва напълно да изключвате например, носенето на зелена рокля. Просто изберете не ментов нюанс, а тъмен цвят на трева.

2. Тъкани с лъскава повърхност визуално добавят няколко сантиметра към фигурата ви. Затова използвайте само аксесоари, за да си създадете блестящ външен вид, например чанта с метален нюанс.

3. Прекалено ярките цветове може да ви накарат да изглеждате пълни. Освен това, колкото по-ярка е материята, толкова по-голяма изглежда фигурата в нейния дизайн. Ето защо, ако искате да носите подобни нюанси, трябва да изберете дрехи с щампа – това ще отклони вниманието от характеристиките на фигурата ви.

4. Трябва да знаете, че черното може не само да скрие излишъка, но и да направи силуета ви по-тежък. За да избегнете това, опитайте да го съчетаете с други тъмни нюанси, като тъмно синьо, шоколад, графит.

5. Белите дрехи са невероятно освежаващи за лицето. Но само много слаби дами могат да си позволят да носят тоалети изцяло в този цвят.

6. В жълти и червени дрехи жената винаги ще изглежда по-пълна, отколкото е в действителност. Но ако наистина харесвате подобни цветове, изберете тоалети за ансамбъла си в по-успокояващи нюанси, например пшеница, пясък, заглушена малина, пепел от рози и т.н.

 

Tagged , , , , ,
на горе