Кои са най-добрите примери за цветови комбинации в дрехите ни

Кои са най-добрите примери за цветови комбинации в дрехите ни
Мода Лайфстайл

Кои са най-добрите примери за цветови комбинации в дрехите ни

Комбинацията от цветове в дрехите е техника, разработена през годините, която ако разбирате добре винаги можете да бъдете в крак с нея. Не е тайна, че цветът може качествено да подобри външния ни вид. Всеки тон обачетрябва да се комбинира в зависимост дали ще ни пасне или не. Как се изграждат наистина добри комбинации в дрехите, които да пасват хармонично с лицето и фигурата ни, подчертавайки ги? Разбира се, това не е лесна задача.

И тук има два варианта: разбиране със знания за тънкостите на цветовата теория за изграждане на комбинация или работа по шаблони. За ваша радост в тази статия ще намерите подробно описание на конструкцията, както и огромен брой примери.

Комбинации в дрехите по вид контраст

Всеки външен вид има свой собствен контраст. Това е не само разликата между нюанса на косата и тона на кожата, но и примесът на сивото, който се съдържа в тона на кожата ви: колкото по-малко са разликите между косата и кожата, толкова по-малко контрастен ще бъде външният ви вид. Следователно, комбинациите трябва да се избират с подходящ контраст за хора с висока и средна изразителност. Контрастът в цветовите комбинации в дрехите е свързан с привлекателност, хармония. Контрастите са необходими за подобряване на цветовата експресия във външния ви вид.

Комбинации по цветното колело

Цветното колело се състои от основни тонове, подредени в определен ред. При по-задълбочено разбиране на кръга трябва да имате представата, че всички цветове имат подсенки. Така че, преди да предоставите схемите за комбиниране, по-добре да се запознаете с нюансите.

1. Жълто – Включва различни нюанси на жълто, топло бежово, златно, горчица.
2. Жълто-зелено (или светло зелено) – Това са нюанси на маслени, цветове, тип каки.
3. Интензивно средно зелено – Това са ярки нюанси на зелен грах, чай, наситени тъмнозелени нюанси, бледозелени тонове.
4. Синьо-зелено – Те включват студени нюанси на зелено, тюркоаз, аква нюанси на синьо, мента, нефрит, смарагд.
5. Средно синьо – Нюанси на синьо, небесно синьо; тъмно синьо, пруско синьо, деним тонове.
6. Лилаво – Това е лавандула, виолетово, люляк. Тъмновиолетови, ултрамаринови, сиво-виолетови тонове.
7. Аметист (светло червено-виолетово) – В този сектор са люлякови тонове, орхидеи, тъмно червено-виолетово, лилаво-виолетово.
8. Лилаво – Това са розово, люляк, магента, грозде, патладжан, слива.
9. Червен – Това са алени, нар, бордо, черешови тонове. Също включва топли розови и червеникаво-кафяви нюанси.
10. Червен портокал – Това включва нюанси на корал, бежово, наситено кафяво.
11. Оранжево – Това са есенни нюанси на оранжево, прасковено, нежно бежово, телесно, средно кафяво и тъмно бежово.
12. Оранжево-жълто – Това са слънчево жълти цветове, нюанси на кайсия, нежно бежово, жълто и златисто кафяво, тъмно бежово.
Друг начин е да изберете от готова селекция от комбинации в дрехи, които вече са измислени от някого. Състои се в това, че преглеждате, запомняте или запазвате любимата си версия и я създавате в гардероба си.

Комбинацията от бяло в дрехите

Бялото принадлежи към основните цветове. То върви добре с почти всички нюанси, може да създаде както ярки, контрастни комбинации, така и нежни, меки. Това е чудесно допълнение към всяка цветова схема. Бялото често включва нюанси на слонова кост, кремаво и млечно.

Комбинацията от сиво в дрехите

Сивото е неутрален цвят. Той може да бъде светъл, среден, тъмен, но всеки сив тон кара основния цвят да избледнява на заден план. Ако искате да създадете комбинация с доминиращ цвят, тогава ще ви бъде полезно съчетание със сиво. Не забравяйте и за едновременния контраст, който всъщност не е окей. Можете да се отървете от него, като изберете такива нюанси на сивото, в които доминиращият тон ще присъства с лек подтон.

Комбинацията от кафяво в дрехите

Кафявото има много широка гама от нюанси. Това включва бежови тонове, кафяво-сиво със студено сив или червен подтон, млечно-шоколадов, топло кафяво с жълти и оранжеви оттенъци. Сините, циан, зелените, белите, лилавите тонове ще изглеждат добре в комбинация със студените. Термичните контрасти с червено, розово, жълто ще бъдат красиви. Топлите кафяви създават наситени есенни цветове с топли нюанси на зелени, прасковени, коралови и т.н.

Tagged , , , , , ,
на горе