Основи за грим: защо са необходими?
Здраве и красота

Основи за грим: защо са необходими?

Всеки може да се обърка в огромно количество козметика. Мнозина са чували за основи или основи за грим, но не всеки знае каква е тяхната цел. На първо място, трябва да знаете, че основата и основата за грим са едно и също. Има различни видове основи, но всички те са предназначени да подготвят кожата за нанасяне на грим и да увеличат нейната издръжливост. Ето защо, дори ако не планирате да използвате ежедневно основи за грим, обърнете внимание на тези продукти, когато имате нужда от грим, за да издържите възможно най-дълго.

Много съвременни бази за грим често съдържат вещества, полезни за кожата. Но това не означава, че те могат да заменят продуктите за грижа за кожата. Основите за лице и клепачи винаги се нанасят върху обикновени кремове, които трябва да се абсорбират добре.

За лице

Тези основи подготвят лицето за по-нататъшно нанасяне на фон дьо тена, създавайки най-равномерната и гладка повърхност на кожата, така че основата да еравномерна и да се разпространява лесно. Основите омекотяват повърхността на набръчканата кожа и изравняват неравностите, причинени от акне.

Специалните коригиращи (цветни) основи са начини за значително подобряване на тонуса на кожата. Зелените основи премахват зачервяванията, люляковите коригират нездравословната жълтеникавост, сините неутрализират оранжевия оттенък, а белите основи ще придадат на лицето порцеланов оттенък.

Някои основи съдържат микроскопични искрящи частици, които придават на кожата красив блясък. За студен тон на кожата е по-добре да използвате основи с розово-перлен блясък, с топъл тон, златисто-кайсиеви или прасковени. Бази със силен блясък не трябва да се нанасят по цялото лице, за да не се получи ефектът на мазна кожа.

Матиращите основи ще помогнат за премахване на мазния блясък и визуално намаляване на разширените пори. Овлажняващите осигуряват допълнителен комфорт за сухата и застаряваща кожа.

Основите, съдържащи слънцезащитни продукти, ще предпазят кожата ви от увреждане, така че са много удобни, ако дневният крем и фон дьо тен не съдържат SPF.

Основата трябва да се нанася на ръка. След нанасянето трябва да изчакате няколко минути, докато се абсорбира, в противен случай тя ще се пързаля по кожата.

За клепачите

Тези основи ще помогнат на сенките да издържат възможно най-дълго: сенките не се ронят, не се пързалят, не се размазват, цветът им не избледнява през деня.

Основите под сенките за очи създават матиращ ефект, така че ще бъдат истинска находка, ако кожата на клепачите е мазна (но не използвайте матиращи основи за лицето на клепачите, които могат да изсушат нежната кожа на очите). Когато използвате основата, сенките падат възможно най-равномерно и лесно се засенчват, а оригиналният им сянка изглежда по-ярка.

Основата за клепачите се нанася с помощта на четка за очи или коректор. След това, сенките за очи се нанасят както обикновено.

За спирала

Тези основи могат не само да увеличат обема и дължината на миглите, но и да осигурят по-равномерно нанасяне на спирала без бучки. Спиралата, нанесена върху основата, ще лежи по-плътно и ще продължи по-дълго върху миглите, без да се рони или размазва. Прозрачните или бели основи на спирала се предлагат в отделни бутилки или в комплект с спирала. Прозрачните основи са по-удобни за използване, тъй като са напълно невидими на миглите.

Някои основи на спирала съдържат полезни съставки, които подобряват състоянието на миглите. Като основи могат да се използват и специални гелове за грижа и балсами за мигли.

За устни

Тези основи значително изравняват повърхността на устните, изглаждайки неравностите и бръчките. Червилата и гланцовете за устни прилягат лесно и гладко и издържат по-дълго, без да се размазват.

Основите за устни са богати на полезни съставки, които овлажняват и омекотяват нежната кожа на устните. Някои основи имат свойства против стареене и слънцезащитни продукти или осигуряват временен ефект на изпотяване върху устните.

 

 

Tagged , , ,
на горе