Обръщайте повече внимание на това, което казвате

Обръщайте повече внимание на това, което казвате
Психология

Обръщайте повече внимание на това, което казвате

Обръщайте повече внимание на това, което казвате, напомнят психолози. Ако хората обръщат малко повече внимание на това, което казват, много страдания в живота могат да бъдат избегнати.

Има думи на чувства и думи на интелект. Все повече се отказвайте от интелектуалните думи. Използвайте чувстващи думи все повече и повече. Има думи на политика и думи на религия. Избягвайте политически думи. Има думи, които веднага създават конфликт. В момента, в който ги изречете, настава кавга. Най-хубавото е тишината.

Обръщайте повече внимание на това, което казвате

Силата на думите – да говорим с благодарност и любов

Как да развиете правилно интуицията си

Обръщайте повече внимание на това, което казвате

Затова никога не използвайте логичен, аргументиран език. Използвайте езика на привързаността, грижата, любовта, за да не възникват раздори. Когато човек започне да се държи по този начин, настъпва значителна трансформация. Ако хората обръщат повече внимание на това, което казват, биха могли значително да подобрят живота си.

Обърнете повече внимание: Една-единствена дума, изречена без да я осъзнавате, може да създаде дълга верига от страдания. Лека разлика, най-малкото завъртане, може да доведе до значителни промени.

Човек трябва да стане много избирателен и да използва думи, само когато са абсолютно необходими. Избягвайте мръсните думи. Използвайте свежи думи, които не са спорни, които не са аргументи, а просто израз на вашите собствени чувства.

Ако човек започне да разбира добре думите, целият му живот ще се промени напълно. Връзките ви ще станат напълно различни, защото деветдесет и девет процента от взаимоотношенията ни са думи и жестове, които също са думи. Една дума вече е била причина за много от вашите проблеми и отново изскача от устата ви.

Обърнете повече внимание: Ако дадена дума носи страдание, гняв, конфликт, спор, откажете се от нея. Какъв е смисълът да я използвате?

Заменете я с нещо друго, нещо по-добро. По-добре – нищо не казвайте, замълчете, помислете за кратко и в повечето случаи сами ще си дадете сметка, че няма смисъл да изричате, това което първоначално сте смятали да кажете.

Всички знаем древната поговорка: „Мълчанието е злато“. Тя иде да ни напомни, че истинското съкровище се крие в премерената реч, а не неосъзнатото бърборене, обвиняване, врънкане, оплакване. Думите са енергия, също като реалните ни действия. Така че – каквото си пожелаем и изкажем – това ще ни се случи. Защо да не творим осъзнато реалността си?

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе