Как да развиете правилно интуицията си

Как да развиете интуицията си
Интересно

Как да развиете правилно интуицията си

Интуицията е това „предчувствие“, което имате за нещо или някого, което няма нищо общо с логическото мислене. Може да изглежда като магия, но изграждането на интуиция всъщност означава усъвършенстване на способността ви да възприемате света около вас.

Как да развиете правилно интуицията си

Зодиите с най-добра интуиция

Как работи проявлението: Ръководство как да манифестирате вашите мечти

Като подобрите интуицията си, ще откриете, че по-лесно ще вземате по-добри решения във всички аспекти на живота си.

1. Водете си дневник.

Как да развиете интуицията си

Отделете 20 минути всеки ден, за да пишете за това, което мислите. Това може да включва вашите цели, вашите тревоги, вашите взаимоотношения, вашите успехи и неуспехи и вашите харесвания и нехаресвания.

Воденето на дневник ще ви помогне да се опознаете по-добре, като изясните вашите мисли и чувства, харесвания и нехаресвания и лични цели. Може дори да ви помогне да пробиете умствени блокове и да разрешите проблеми.

Воденето на дневник е най-ефективно, когато го правите с химикал и хартия. Мотивирайте се като си купите хубав тефтер или тетрадка за писане и хубав химикал.

2. Медитирайте ежедневно.

Как да развиете интуицията си

Доказано е, че медитацията подобрява психическата стабилност и подобрява цялостното благосъстояние. Освен това помага да успокоите ума си, като дава пространство на интуицията ви да се развива. Някои популярни видове медитация:

Водените медитации включват преминаване през релаксиращо въображаемо пространство или ситуация.

Мантра медитациите включват мълчаливо повтаряне на думи за успокояване и вдъхновение – например „Аз съм любов“.

Медитациите за внимателност включват тихо седене и работа върху изживяването на момента възможно най-пълно, като поддържате ясен ум: когато мислите идват в главата ви, вие ги наблюдавате без преценка, след което ги оставяте да отминат.

Стремете се към 10 до 15 минути медитация всеки ден. Ако намирате това за обезсърчително, започнете с 1- до 3-минутни медитации и след това работете до по-дълги периоди от време.

3.Отидете на съзнателна разходка.

Как да развиете интуицията си

Ако ви е особено трудно да успокоите ума си за медитация, опитайте вместо това да отидете на разходка. Бъдете внимателни по време на разходката си, като обръщате внимание на усещанията при ходене и дишане, както и на гледките, миризмите и звуците около вас.

Ходенето е ефективен начин да подобрите настроението си и да изчистите ума си. Често, когато умовете ни са ясни, трудните решения също стават по-ясни.

4. Живейте тук и сега .

Как да развиете интуицията си

Внесете уроците по медитация и внимателно ходене в ежедневието си. Опитайте се да изживеете всеки момент внимателно, като обръщате внимание на това, което се случва точно в този момент, вместо да мислите за миналото или бъдещето.

Не се обезсърчавайте, ако умът ви блуждае, докато се учите да живеете в момента. Дори гурута признават, че се борят с това.

Когато умът ви блуждае, просто го хванете и върнете вниманието си към момента. С течение на времето ще се научите да улавяте ума си по-бързо и да го връщате обратно в правия път, когато се лута.

5. Обърнете внимание на усещаниятаси на тялото.

Как да развиете интуицията си

По-специално, обърнете внимание на дишането си, стомаха и гърдите си. Бързото дишане, стомашното разстройство и тежкото, тъжно сърце са начинът, по който тялото ви казва, че нещо не е наред.

Изследванията доказват, че телата ни често знаят какво се случва преди умовете ни. В едно проучване участниците са имали ускорен пулс и потни длани много преди психически да осъзнаят, че са в негативна ситуация.

Обърнете внимание на това, към което е привлечен умът ви. Има ли песен, която не можеш да избиеш от главата си? Виждате ли определени думи отново и отново? Тези „съвпадения“ може много добре да са сигнали за това, което се случва в подсъзнанието ви.

Отделянето на време всеки ден, за да изчистите ума си – например чрез медитация или внимателно ходене – ще ви помогне да разпознаете тези сигнали по-ясно и, ако е необходимо, да действате спрямо тях.

Пример за това може да е, че продължавате да чувате песни и да виждате хора, които ви напомнят за някой от вашите приятели, с когото не сте говорили от известно време. След като обмислите, може да осъзнаете, че вашият приятел ви липсва, така че сте определили час с него, за да се свържете отново.

Обмислете житейския си опит. Интуицията е свързана с емоцията. Ако някой или нещо ви напомня за предишен човек или преживяване, което сте имали, вероятно ще го свържете със същите емоции, добри или лоши, които сте имали в миналото.

Поради тази причина все пак трябва да поставите под съмнение интуицията си, тъй като тя може да извежда асоциации от минал опит, които може да не са от значение за настоящата ви ситуация.

6.Събирайте опитности.

Как да развиете интуицията си

Изследванията показват, че интуицията е най-вече за съпоставяне на модели въз основа на опит и знания. Поради тази причина вашата интуиция е по-надеждна в области, в които имате повече опит.

Пътувайте, общувайте и научавайте нови неща. Колкото повече житейски опит имате, толкова по-добра ще бъде интуицията ви, тъй като ще имате повече данни, от които да черпите

Позволете на инстинкта и ума си да работят заедно. Проучванията показват, че разчитането само на логиката не гарантира най-добрия възможен резултат. Всъщност хората често имат по-голям успех, започвайки с предчувствие и след това тествайки това предчувствие с логика.

Изследванията показват, че първоначалната ни реакция на дадена ситуация често е правилната и че прекаленото обмисляне на нещата не винаги ще доведе до най-точните резултати.

Как да се ​​научим да четем хората

1.Обърнете внимание на езика на тялото и думите.

Как да развиете интуицията си

Често виждаме това, което искаме да видим в хората, и това, което виждаме, често е грешно. Вместо да се ръководите от интуицията или първото си впечатление за някого, наистина обърнете внимание на езика на тялото му , както и на думите му, за да добиете представа кой е той.

Колкото повече опознавате човека, толкова по-добре ще можете да разберете кога нещо не е наред с него.

Бъдете с отворен ум. Ако имате лошо предчувствие за някого, добре е да сте внимателни около него, но не позволявайте това да ви попречи да бъдете добър човек.

Те може да са напълно мили, но просто социално неудобни или може би от различна култура.

Не е нужно да ставате близки приятели или да споделяте най-дълбоките си тайни – всъщност, ако имате лошо предчувствие за тях, определено не правете тези неща. С течение на времето ще ги опознаете по-добре и ще можете по-добре да прецените дали интуицията ви е била права.

2. Запитайте се дали си струва да изразявате предчувствията си.

Някои предчувствия е най-добре да не се казват в името на вашите взаимоотношения. Ако решите да проверите дали предчувствието ви е правилно, като го споделите с приятел/партньор/колега, изберете формулировката си разумно.

Например, ако имате предчувствие, че вашият партньор смята, че някой друг е привлекателен, но няма никаква опасност той действително да действа според тези чувства, може би е най-добре да го оставите да се влюби, вместо да го обвинявате, че харесва някой друг и влизане в бой. Докато това е само мимолетна атракция и нищо повече, това е напълно естествено.

3.Не се спирайте на негативното.

Четирите зодии, които сами си внушават негативни мисли

Ако сте склонни към  безпокойство, е по-вероятно да усетите интуитивно, когато близките ви имат негативни мисли и чувства, но е по-малко вероятно да можете да разберете кога имат положителни чувства.

Размишляването върху негативното и говоренето за тези негативни предчувствия може да саботира вашите взаимоотношения.

Взимам решения

1. Използвай мозъка си.

Когато вземате решение, започнете с обмисляне на всички ваши възможности. Обмислете плюсовете и минусите, фактите, последствията и всички ваши възможности.

Може дори да  запишете всички тези неща или да ги въведете в документ или електронна таблица на Word.

2. Послушай сърцето си.

След като обмислите решението си логично, превключете фокуса си към сърцето си. Изчистете ума си и дишайте дълбоко, след това помислете за някого или нещо, което обичате. Кажете дума, която отваря сърцето ви (напр. „любов“ или „благодарност“).

След като сърцето ви е отворено и умът ви е ясен, преосмислете същата ситуация, която току-що обмислихте, като използвате мозъка си.

Отново обмислете плюсовете и минусите, фактите, последствията и вашите възможности. Различни ли са някои от тях, когато ги гледате от емоционален ъгъл?

3.Обърнете внимание на вътрешното си усещане

След като сте обмислили ситуацията с мозъка и сърцето си, е време да видите какво мисли инстинктът ви. Седнете изправени, дишайте дълбоко и се отпуснете. Помислете за време, когато сте били особено смели, и си кажете думата „смелост“, докато издишвате.

С интуицията си, обмислете решението си още веднъж, като вземете предвид плюсовете и минусите, фактите и последствията и всичките си възможности.

Запитайте се какво ще се случи, ако се провалите? Какви са свързаните рискове?

Как мислите ви се различават този път от времето, когато обмисляхте решението си, използвайки мозъка и сърцето си?

Направете почивка, преди да вземете окончателното решение. Отвлечете вниманието си с нещо забавно, след това се върнете към решението си със свеж ум и вижте каква е ролята на вашата интуиция в сравнение с данните, които сте събрали.

За разсейване може да отидете на разходка, да вземете душ, да сготвите храна, да свирите на музикален инструмент или каквото и да е друго, което обичате да правите.

4. Обединете мозъка, сърцето и стомаха си.

Сега, след като сте се вслушали в мозъка, сърцето и стамаха си, опитайте се да намерите решение, което балансира всичките ви отговори.

Може би ще откриете, че вашият мозък, сърце и стомах са в съответствие едино с друго. В този случай решението ви ще бъде доста лесно!

Хвърлете монета. Ако наистина ви е трудно да вземете решение, след като сте го обмислили от всички ъгли, опитайте да хвърлите монета. Не е нужно да следвате резултата от хвърлянето на монета. По-важното е как се чувстваш, когато видиш резултата.

Например, ако сте направили списък за плюсове и минуси и не може да решите да поемете тази нова работа, но все още не можете да решите, хвърлете монета: главите са да, опашките са не. Ако монетата попадне на „да“ и ви стане гадно за това, или попадне на „не“ и почувствате облекчение, ще знаете, че всъщност не искате новата работа и вероятно не трябва да я приемате.

5.Опитайте метод сляпо четене.

Четенето на сляпо е забавен начин да изследвате интуицията си. За да направите сляпо четене:

Помислете за решение, което ви е трудно, и напишете 3 възможни решения за него на отделни индексни карти — по 1 решение на карта.

Обърнете картите и ги разбъркайте, след което задайте процент на всяка карта въз основа на това колко сте привлечени от нея.

Вземете решението си въз основа на картата с най-висок процент.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе