Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости

Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости
Идеи за дома

Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости

  1. Самото наличие на стая за гости в дома ви може да бъде известно постижение. Много от нас минават през години, в които караме гостите си да спят на дивана или се отказваме от собствените си легла, преди да им предложим собствена стая. Така че, когато можете да предложите на гостите си лукса на собствена спалня, пространството трябва да се чувства точно като такова – луксозно. Това означава не само да предоставите удобно легло за спане зад затворена врата, но и да проектирате стаята така, че да показва, че в нея са вложени време, усилия и намерения.

За да накарате гостите си да се чувстват като приоритет, а не като нещо второстепенно, използвайте тези съвети, одобрени от експерти по дизайн, за да създадете уютна спалня за гости, която е много повече от просто резервна.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

15 идеи как да направите кухнята си по-светла

5 начина да направите спалнята си по-луксозна

Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости

Добавяне на малък кът за сядане

стая за гости
Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости снимка: pinterest

Ако разполагате с малко допълнително пространство във вашата стая за гости, добавянето на допълнителни места за сядане може да е от голямо значение. Най-важното нещо за създаване на атмосфера на „дом далеч от дома“ и „дом далеч от домакина“ е да се осигури малък кът за сядане.По този начин гостите ви ще имат чувство за собственост върху стаята си и няма да се питат дали не нарушават пространството ви, като остават в общите части.

Използвайте смели цветове и шарки

стая за гости
Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости снимка: pinterest

Стая за гости е за гостите ви, но тя ще бъде в дома ви през цялото време, така че е добре да я проектирате по начин, който ви прави щастливи. Мислете за допълнителната стая като за допълнителна възможност да поемете рискове в дизайна, независимо дали това означава да боядисате стаята в ярък цвят, да добавите смели шарки или да използвате пространството, за да включите уникални декоративни елементи, с които сте се сдобили по време на пътуването. Разбира се, крайният резултат може да не отговаря на стила на всеки от гостите ви, но ще създаде забавен и запомнящ се престой. Накарайте гостите си да се чувстват като на почивка.

Закупуване на висококачествено спално бельо

Независимо от избрания от вас начин на проектиране е важно стаята да бъде спокойна. Когато хората са на гости, те често са в отпуск, пътуват и разглеждат забележителности.Това означава, че те могат да прекарат деня навън в разглеждане, което прави завръщането у дома в уютна и спокойна стая за гости още по-важно.Затова инвестирайте в спално бельо с хотелско качество и не пестете от допълнителни възглавници.

Добавяне на растения или свежи цветя

стая за гости
Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости снимка: pinterest

Един от най-лесните начини да направите вашата стая за гости по-жива, е да добавите неща, които са живи. Когато ви гостуват гости, не забравяйте да поставите свежи цветя и растения в стаята, за да подобрите обстановката и да помогнете на посетителите да се почувстват свързани с външния свят. Независимо дали държите растенията там целогодишно, или ги внасяте само при идването на гостите, това е внимателен щрих към престоя на посетителите ви.

Осигуряване на практични нощни шкафчета

Когато проектирате стая за гости, в която всъщност няма да живеете, е лесно да забравите някои от тези малки практични детайли. Освен че трябва да бъде привлекателна, вярваме, че спалнята за гости трябва да бъде функционална за гостите, като им предоставя достатъчно повърхности и място за съхранение, колкото и краткотрайно да е посещението им. Функционалните нощни шкафчета могат да изиграят голяма роля, за да може гостът ви да се настани и да се почувства удобно, като му осигурят място, където да държи чаша вода, да постави книга или телефона си и да включи лампата през нощта. Бонус точки, ако държите зарядно за телефон в готовност за забравилите гости.

Предоставете на гостите множество опции за осветление

стая за гости
Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости снимка: pinterest

Осветлението в стая за гости трябва да отговаря на функционалните нужди и същевременно да прави пространството топло и уютно.За да постигнете това, уверете се, че имате ярка основна светлина – така че гостите да не се чувстват като в тъмна, забравена резервна стая – и настолни или подови лампи, за да могат гостите да използват по-ниска светлина, когато искат. Само не забравяйте да обърнете внимание на цветовата температура на всяка светлина в стаята,за да не се получи несъответстваща светлинна среда.

Tagged ,
на горе