15 идеи как да направите кухнята си по-светла

15 идеи как да направите кухнята си по-светла
Идеи за дома

15 идеи как да направите кухнята си по-светла

Когато искате да направите кухнята си по-светла, трябва да сте готви с идеи как да осъществите това. Както във всеки интериор, така и в кухнята е важно да се използва пластово осветление, което означава да се използват няколко осветителни тела, за да се осигури балансирано и добре осветено помещение.

Като основен източник на светлина в кухнята използвайте амбиентно осветление, като полилеи или вградени осветителни тела. Използвайте осветление за задачи, като например LED ленти под горните шкафове, за да осветите мястото за готвене. След това включете акцентно осветление, като например лампи за картини или стенни свещници.

15 идеи как да направите кухнята си по-светла

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

Бегонията: изящен цветен разкош и вълнуваща привлекателност 5 растения носещи късмет

Бегонията: изящен цветен разкош и вълнуваща привлекателност Орхидеи цветове и интересни факти

Не се притеснявайте, ако не сте сигурни откъде да започнете, почерпете вдъхновение от тези стилни кухни, които отдават приоритет на това вашата стая да бъде по-светла.

Жълти елементи

Освежете пространството със слънчевожълти висящи лампи, които могат да се съчетаят с яркосини долни шкафове за игрив стил. Жълтото ви гарантира по-светла стая, а освен това ще бъдете в настроение заради приятния нюанс.

Полилеи с мъниста

С точната доза текстура с два полилея с мъниста над обширен кухненски плот ще направите стаята си по-светла. Няма да имате тъмни кътчета, където няма да можете да свършите абсолютно нищо.

Осветление от прозрачно стъкло

Запазете модерността и минимализма с висулки от прозрачно стъкло, които всяка една домакиня може да окачва високо над кухненския плот. През стъклото светлината може да преминава лесно и така кухнята ви ще бъде много по-светла.

Естествена плетка

Независимо дали обичате крайбрежния стил, или търсите уникален начин да придадете на интериора текстура, висулките от ратан са отговорът. Вдъхновете се от и окачете три над плота. Така вашата кухня ще бъде по-светла.

Елегантно осветление на пода

Осветлението на релси е функционално и гъвкаво – повечето от тях имат подвижни глави, така че можете да ги регулирате според нуждите. Благодарение на семплото осветление това позволява на зелените шкафове и мраморните плотове да заемат централно място.

Черно и златно осветление

Ако мислите да смесвате метали, знайте, че черното и златното са вечна комбинация. Харесва ни как домакините съчетават златни лампи за картини с черни и златни висулки. С тази идея вашата кухня ще стане по-светла.

Златни висулки с глобус

За една елегантна кухня, вдъхновена от модерния стил от средата на миналия век можете да окачите трио стъклени висящи лампи над кухненския плот.

по-светла
15 идеи как да направите кухнята си по-светла

Двуфункционално осветление

В тази кухня, сенчест висулков елемент осветява дървения кухненски остров, а златна лампа за картини осветява пълната с книги етажерка. Така ще имате по-светла кухня в много елегантен вид.

Индустриални медни висулки

Въпреки че покривният прозорец и дъгообразните прозорци от пода до тавана внасят много светлина, индустриалните висулки и масивният полилей с кълба издигат стила във всяка кухня.

Бяло и златно осветление

Полилей, вдъхновен от Спутник, добавя нотка модернизъм към това иначе провинциално пространство. Бялото със сигурност означава по-светла кухня.

Месингов полилей с ключов камък

Заигравайки се с естетиката на селската къща, дизайнерка окачва месингов полилей в стил свещник на открития дървен таван. Ако имате такъв тип дом, то със сигурност едно такова решение ще ви донесе по-светла  кухня.

по-светла
15 идеи как да направите кухнята си по-светла

Висулките са водещи

Двойка стоманени висулки с глобус осигуряват достатъчно светлина в една кухня. Затова можете да се спрете и на това решение ако търсите как да се справите с проблема, за да имате по-светла стая.

Мечтателни барабани

Две конусовидни барабанни висулки внасят уникален индустриален привкус. Огромните осветителни тела се съчетават перфектно с открития дървен таван. Така че ако живеете в кухня, можете да се спрете на това решение.

Златен отблясък

Златна куполна висулка блести на фона на тежките, тъмносиви шкафове. Това ще ви донесе много светлина и свеж полъх, който да направи кухнята ви много по-различна и уникална.

Ясни бели висулки

Елегантни бели висящи лампи позволяват на покрития с бамбук пло и наситено синия гръб да заемат централно място в една модерна кухня. Опитайте тази идея и ще имате по-светла стая, без да инвестирате голяма сума пари.

Вижте още:

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Романтични идеи за декор на спалнята, които ще подобрят настроението ви с партньора

Tagged , ,
на горе