5 вдъхновяващи идеи за обзавеждане на веранда

5 вдъхновяващи идеи за обзавеждане на веранда
Идеи за дома

5 вдъхновяващи идеи за обзавеждане на веранда

Предната веранда е продължение на вашия дом и вашия дизайнерски стил. Тъй като обикновено това е първата зона, която гостите виждат, естествено е да искате да създадете прекрасно, приветливо пространство, което да покажете на квартала. Но ако смятате, че трябва да пожертвате комфорта за стил, помислете отново. С толкова много налични опции за обзавеждане е лесно да проектирате външно пространство, което е едновременно красиво и удобно.

Възползвайте се максимално от всеки квадратен фут от нея, като оформите място за свърталище, което издига привлекателността на вашия дом, осигурява безкрайно удоволствие и оставя трайно впечатление на всеки, който стъпи на него – включително поща. Тези идеи за обзавеждане на това място ще ви помогнат да създадете гостоприемно външно пространство, което е толкова красиво, колкото и функционално.

6 съвета за създаване на мечтания домашен офис

11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

5 вдъхновяващи идеи за обзавеждане на веранда Луксозна спалня – изкушение за сетивата

5 вдъхновяващи идеи за обзавеждане на веранда

1.Увеличете пространството

веранда
идеи за обзавеждане на веранда снимка: pinterest

По-малко пространство не трябва да означава по-малко стил. Всичко е свързано с оптимизиране на вашата зона чрез избор на мебели, пропорционални на размера на предната ви веранда. Избягвайте масивните мебели, които правят пространството ви да изглежда претрупано. Вместо това потърсете компактни мебели, които отговарят на вашата естетика, като старинен комплект за бистро или високи, тънки външни люлеещи се столове.

2.Установете зони на голяма веранда

веранда
идеи за обзавеждане на веранда снимка: pinterest

Възползвайте се максимално от голяма веранда, като я разделите на множество зони. Превърнете единия ъгъл в уютно кътче за четене с мека пейка или чифт уютни кобилици. Добавете странична масичка или малък пуф за декорация, саксийни растения или кана с освежаваща домашна лимонада.

В друг ъгъл поставете малка маса и столове за лесно забавление на открито. Направете я да изглежда и да се чувства като едно сплотено пространство, като изберете мебели за вътрешен двор с последователен стил, покритие или цветова палитра.

3.Създайте уютен кът с мебели

веранда
идеи за обзавеждане на веранда снимка: pinterest

Вдигнете краката си след дълъг ден в уютна зона за сядане на предната веранда. Люлката на верандата е най-доброто удобство и можете да й се наслаждавате през цялата година, като добавите сезонни одеяла, когато настъпят по-ниски температури. Мекият текстил е тайната на уютния комфорт, така че не се сдържайте, когато става дума за възглавници и калъфи.

Външният килим е друг лесен начин да добавите слой от текстура, цвят и шарка и да закотвите пространството. Изнесете вътрешността навън, като украсите вашата уютна мебелна подредба  с декоративни детайли, като огледало или външен декор за стена.

4.Добавете ярки цветове

веранда
идеи за обзавеждане на веранда снимка: pinterest

Пръскане на боя е чудесен начин да освежите съществуващите мебели на предната веранда или пестеливи места за сядане на открито, без да правите голяма пробив в банковата си сметка. Изберете цветове, които допълват екстериора на къщата ви или контрастират с цвета на входната ви врата.

Или почерпете вдъхновение от цъфтежа в предната градина и внесете нюанси на розово, виолетово, жълто или зелено. Ако предпочитате неутрална палитра, добавете цвят с аксесоари, като шарени възглавници или живи кашпи.

5.Създайте хостинг гореща точка

веранда
идеи за обзавеждане на веранда снимка: pinterest

Превърнете вашата проверена веранда в най-доброто място за забавление, като осигурите много места за сядане. Започнете с търсене на мебели, които отговарят на архитектурния стил на вашия дом.

След това изберете един голям елемент за сядане (като пейка или диван) и добавете отделни столове, колкото пространството позволява. След това включете масичка за кафе или табуретка в центъра на мястото за сядане, така че гостите да могат да оставят напитките си или да си починат краката. За дълга, тънка предна веранда потърсете правоъгълно парче, за да държите подносите с предястие в обсега на всички гости.

Кръглите маси обикновено са по-добри за потока на трафика и могат да помогнат за насърчаване на лесния поток на разговор, когато гостите се събират наоколо.

С тези вдъхновяващи идеи ще превърнете това място в любимото ви кътче у дома.

Tagged , ,
на горе