11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си
Идеи за дома

11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

Едва ли една домакиня иска да вижда в кухнята си тотален безпорядък. Хубаво е всичко да бъде подредено, за да може процесът на готвене и всичко свързано с престоя в кухнята да бъде колкото се може по-удобен. Както при всеки проект за организация на дома, винаги започвайте с намаляване на броя на нещата, които действително използвате.

Ако не сте сигурни дали да се отървете от даден предмет в кухнята или уред, опитайте метода на кутията. Поставете го в кутия и го съхранявайте на видно място. Ако след месец или два имате нужда от уреда, запазете го. Ако никога не се сещате за него, тогава вероятно е време да го подарите, рециклирате или продадете. Едно такова наглед просто действие може да ви помогне да създадете много по-голям ред в кухнята си.

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер 5 грешки на интериорните дизайнери през последните години

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер Любимите разпродажби – какво да пазарувате за интериорен дизайн

Ето и още съвети за това как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си:

Окачване на отворени рафтове

Вземете си бележка от грешките, които сте правили в кухнята си в миналото. Дори говорете за това с майка си. Преди години уредите са били много по-обемисти и не са могли да се прибират в шкафовете. Сега може да измислите дори шкаф с рафт за съхранение от тавана. Пълна със смесица от стъклени съдове, кухненски принадлежности и декорации, тази многостепенна система от рафтове освобождава място на плота. Така ще можете да използвате много по-практично кухнята си.

Използвайте органайзер за чекмеджета с щифтове

Персонализирайте органайзер за чекмеджета с щифтове, за да пасне на вашите съдове, купи и чинии – чудесен начин да се уверите, че всичко ще остане на мястото си и няма да се счупи.

кухнята си
11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

Окачете магнитна поставка за ножове

Ако имате впечатляваща колекция ножове, защо да не я превърнете в декор? Окачете магнитна лента и изложете ножовете си на показ точно над кухненския ви плот. Така ще придадете много по-луксозен вид а кухнята си, а освен това ще освободите място в някой шкаф, където да се сложи нещо по-обемисто. Също така ножовете ще са ви на една ръка разстояние, докато готвите.

Затъмнете прозрачните шкафове

Може да имате намерение да имате добре организирани шкафове, но това не винаги е реалност. В такъв случай сложете фолио на видимите витрини, които ви притесняват, че излагат на показ онова, което е вътре. Така повече няма да се тревожите, че кухненските ви принадлежности са постоянно на показ.

Поставете стъклените съдове на видно място

За никого не е тайна, че стъклените изделия могат да се използват двойно като декор, така че те вероятно са най-подходящи за шкафове със стъклени вратички. Във всеки един дом има достатъчно такива съдове, така че покажете ги в кухнята си.

Откажете се от купичките за продукти на плота

Поставете дълбоко чекмедже, пълно с подвижни кошници. Ако ги използвате за сортиране на продуктите, които не се нуждаят от охлаждане, никога повече няма да губите ценно място на плота за купа с плодове или зеленчуци.

кухнята си
11 начина как да използвате по-ефективно пространството в кухнята си

Помислете за стойки за тенджери на стените или в килера

Стелажите за тенджери са чудесни за окачване на тенджери и тигани, които не могат да се поберат в чекмеджетата или фурната. Използвайте стелажите, за да ги окачите на празно място на стената или в килера, където те ще бъдат скрити, но сигурни за намиране. Така ще освободите място в кухнята си, защото тези съдове определено са доста големи.

Добавяне на ъглови рафтове в малка кухня

Запълнете този празен ъгъл с функционални акценти. Много лесно можете да модернизирате кухнята си с рафтове от регенерирано дърво – перфектни за фермерски стил. Може разбира се да го направите с всякакъв материал, в зависимост от това какво имате в кухнята си.

Прикрепете към стените стелаж за подправки

Дръжте подправките далеч от пространството на плота си с добре организиран стелаж за подправки. Прикрепете стелажа към една част от стената на кухнята си или използвайте висящ стелаж на вратата на килера си.

Съхранявайте тенджерите и тиганите в плъзгащи се рафтове

Ако не можете да поберете тенджерите и тиганите в стандартния си шкаф, помислете за инсталиране на система от ъглови плъзгащи се шкафове. Тя ще се отваря и затваря лесно, като същевременно ще направи съдовете ви достъпни.

Поставяне на издърпващ се шкаф

Издърпващите се шкафове са хитър начин да поддържате организацията в кухнята си. Те ви позволяват да вземате предмети от двете страни, а освен това ви осигуряват лесен достъп до скритото в задната част.

Вижте още:

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Tagged ,
на горе