Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена

Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена
Психология

Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена

Питали ли сте се какво не трябва да казвате на една бездетна жена? Модерни времена, но старомодни предразсъдъци. Така може да се опише схващането, че бездетните жени трябва да бъдат съжалявани.

Незнайно защо, хората продължават да гледат на жените без деца със снизхождение. Одумването, шушукането, подмятанията могат да са истински опустошителни за една бездетна жена.

„Хайде, времето тече! По-млада няма да станеш! Крайно време е да си намериш някого, с когото да си родите деца. Иначе ще остарееш сама. Това ли искаш?“ са само част от абсурдните неща, които всяка бездетна жена на средна възраст е чувала.

6 начина да овладеем и спрем паник атаките

6 от най-романтичните места в България

 

infomax-logo-50-15-HW Пепа Петрова: Пак голяма гордост българска!

Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена

1. „Кога ще започнете да имате деца?“

бездетна жена
Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена снимка: pinterest

Ще се изненадате колко свободно хората задават този въпрос. Започна на нашия сватбен прием и продължи всеки път, когато някой разбере, че сме (а) женени или (б) женени повече от година или две. Познайте какъв свят? Това е изключително личен въпрос! Обещавам, когато някой има дете, ще ви уведоми. И това е особено болезнен въпрос, на който трябва да отговорите, когато тайно – и засега неуспешно – се опитвате да имате дете. Това, което се струва на пасивния събеседник като забавен въпрос, сипва сол върху отворена рана в сърцето на бездетна жена.

2. Нещо относно времето

Сериозно. Няма нужда да споменаваме, че има време, че времето й изтича или нещо за биологичните часовници. Вярвай ми. Тя знае. Тя е добре запозната с времето, което има или не, и се справя със собственото си уникално време по най-добрия начин, който знае. Този въпрос е неуместен за една бездетна жена.

3. „Вие изпускате.“

бездетна жена
Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена снимка: pinterest

Някои жени не искат деца. Не сега. Може би никога. Не поставяйте опита и предпочитанията си върху нея. Това е все едно да кажеш на майка, че изпуска, защото не може да спи, да стои навън до късно или да носи луксозни дрехи, без риск да бъде оплюта. Всички ние сме свободни да правим собствените си житейски избори и това, което е правилно за вас, не е непременно правилно за някой друг. Няма нужда да давате такива съвети на една бездетна жена.

4.„Просто продължавайте да правите секс и това ще се случи.“

Средната млада здрава двойка отнема 6-12 месеца, за да зачене. По-дълго, ако сте по-възрастен или имате здравословни проблеми. Понякога асистираната плодовитост е единствената възможност. Това не е ничие предпочитание или първи избор на една бездетна жена, но невежите съвети не променят фактите.

5.Алтернативни решения

бездетна жена
Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена снимка: pinterest

Изпитвам най-голямо състрадание към добронамерените коментари в тази категория, но те все още не са полезни. След като разберете, че вашият скъп приятел изпитва трудности да зачене, преборете се с желанието да предложите следното:

Предложения за осиновяване
Въпроси относно възможностите за лечение на безплодие
Съвети за секса
Повярвайте ми, ако една бездетна жена иска съвет, ще поиска. Без поканата тези алтернативи разкъсват най-дълбоките желания на сърцето й. Борбата с безплодието означава, че тя вече мисли/стресира/тревожи се/надява се срещу алтернативите и много жени не желаят да гледат на осиновяване или лечение, освен ако не е необходимо от медицинска гледна точка.

6.„О, не можеш да забременееш?“

бездетна жена
Неща, които не трябва да казвате на бездетна жена снимка: pinterest

Вярвате или не, това е често срещан въпрос, задаван на жени, обмислящи осиновяване – особено ако все още нямат биологично дете. Някои жени са призовани да осиновят. Децата им растяха в сърцата им вместо в стомасите им и да приемем, че избраният от тях път към родителството е план Б, е направо обидно. Не е уместно да задавате такъв въпрос на една бездетна жена.

7. Всички бебешки неща.

Разбираме, развълнувани сте. Вашите деца представляват огромна част от живота ви сега и това е фантастично. Като всеки истински приятел, ние се радваме за вас. Но моля те, не говори бебешки неща само когато сме заедно. Направете място в живота си, за да говорите за нещата, които сме обсъждали преди. Съсредоточете се върху общи области, за да можем да изградим връзката си и да разговаряме по теми, които са важни и за двама ни. Една бездетна жена не обича да слуша разговори за бебешки неща.

Tagged , , ,
на горе