6 съвета за създаване на мечтания домашен офис

6 съвета за създаване на мечтания домашен офис
Идеи за дома

6 съвета за създаване на мечтания домашен офис

Мечтаете ли за уютен домашен офис? Много от нашите домашни офиси приличат на импровизирани пространства, родени от необходимост, но без функционалност. Но тъй като надомната работа бавно се превърна в част от ежедневието, докладваните 38% от собствениците на жилища се заеха да създадат постоянен домашен офис.

Ако беше прост случай на закупуване на бюро, може би повече от нас щяха да го направят, но създаването на функционален домашен офис изисква малко повече планиране.

Домашен офис трябва да бъде проектиран като пространство, което да предизвиква размисъл. То трябва да има ясни линии, комфорт и творческо вдъхновение чрез произведения на изкуството или шарени тапети. Настолната лампа е добър начин да добавите стил и водени от дизайна ъгли към офиса, както и е наложителна за точково осветление. Столът трябва да е удобен, но е важно да получите правилното ниво на комфорт. Кожено кресло например би се вписало в библиотечно усещане, действайки като убежище за четене и размисъл, където изправен въртящ се стол подхожда на писмена работа на бюро. И не се обричайте на седалка от черна пяна, изберете стол с кадифена тапицерия от средата на века или конзола с интересни линии.

Споделяме 6 съвета за домашен офис, които ще ви помогнат да превърнете каквото и пространство да имате в център на производителност.

9 малки идеи за кухнята с голям ефект

6 съвета за създаване на мечтания домашен офис Избор на офис стол за домашен кабинет

6 съвета за създаване на мечтания домашен офис

1.Помислете от какво всъщност се нуждаете и работете оттам

домашен офис
6 съвета за създаване на мечтания домашен офис снимка: pinterest

Целият смисъл на създаването на домашен офис е, че това е подходящо пространство за наистина работа – така че практичността и функционалността са от първостепенно значение.

Ако имате нужда от много място за съхранение, уверете се, че търсите бюро с достатъчно чекмеджета или висок рафт, за да се възползвате максимално от вертикалното пространство. Черните дъски и органайзерите за бюро ще ви помогнат да сте в крак с нещата. След като разберете от какво се нуждаете, можете да започнете да пазарувате това, което искате.

2.Очертайте пространството

Ако нямате свободна стая за домашен офис, не се притеснявайте. Опитайте да отделите част от по-голяма стая и да я заявите като свое офис пространство. Използвайте завеси, параван или преграда за стая, за да разделите пространството. Ако сте креативен тип, можете да направите свой собствен разделител, като закрепите три панела от MDF заедно с помощта на панти и след това декорирате със стилен тапет.

3. Не забравяйте, че вашето работно пространство трябва да бъде вдъхновяващо

домашен офис
6 съвета за създаване на мечтания домашен офис снимка: pinterest

Въпреки че твърде много може да накара бюрото ви да изглежда разхвърляно, няколко избрани предмета, които наистина ви вдъхновяват, със сигурност са добро нещо. Пощенски картички с места, които обичате, табло за настроение или внимателно подбрани щампи и шаблони, които да оживят вашия домашен офис, ще помогнат за създаването на продуктивно пространство. Но внимавайте да не прекалявате – твърде много бъркотия само ще затрупа ума ви.

4. Докоснете се до съживяващите аспекти на природата

Проучванията показват, че можем да направим работните си пространства по-щастливи и по-здравословни чрез близост до природата. Гледането на селски сцени може да намали стреса, гнева и изтощението, като същевременно повишава нивата на щастие, енергия и когнитивни функции. Опитайте да поставите вътрешна билкова градина или дърво бонсай на бюрото си, като алтернатива можете да изберете произведение на стенопис, което изобразява естествената среда. Така ще направите вашия домашен офис уникален.

5. Внимавайте с цвета

домашен офис
6 съвета за създаване на мечтания домашен офис снимка: pinterest

Силното синьо насърчава ясната мисъл, докато по-меките сини спомагат за успокояване на ума и подпомагат концентрацията. По-ярките цветове, като жълто и оранжево, помагат за разпалването на креативността и енергията, но прекомерната употреба може също да насърчи нервността.

Мекото зелено е добър компромис. В цветовата психология зеленото се свързва с баланс и хармония и действа като мост между стимулиращите топли цветове и успокояващите студени цветове.

По-тъмните цветове може да изглеждат стилни, но са много по-малко стимулиращи и могат да ви направят по-уморени и по-малко склонни да работите. Поддържайте вашия домашен офис светъл и проветрив, но помислете за боядисване на една стена в по-ярък цвят, за да поддържате креативността си.

6. Направете правилното осветление

домашен офис
6 съвета за създаване на мечтания домашен офис снимка: pinterest

Добре осветената стая е от съществено значение, за да се чувствате будни и готови за деня. Осветлението може да направи всичко различно, когато става въпрос за стимулиране на креативността, тъй като тъмното пространство може да ви накара да се почувствате уморени и без вдъхновение. Опитайте се да осигурите достъп на вашия домашен офис до много естествена дневна светлина. Подредете много огледала из стаята, за да отразяват естествената светлина, която имате.

Ако бюрото ви е обърнато към стена, опитайте да го подредите така, че вместо това да имате изглед към прозореца – това ще ви помогне да си осигурите почивка от зяпането в екрана на компютъра цял ден.

Tagged , ,
на горе