Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора
Любов и партньорство

Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

Ако сте влюбени до уши в някой, който има това, което смятате за недостатъци, може да се надявате, че партньора ви ще се промени към по-добро с времето и тези натрапчиви съмнения магически ще се изплъзнат.

Много двойки влизат във връзката си, вярвайки, че могат да поправят недостатъците на другия и че лошите навици магически изчезват след време, но за съжаление това рядко се случва.

Не можете да научите старо куче на нови трикове. Тигърът никога не променя ивиците си. Има причина да има толкова много клишета за неспособността да се промениш.

Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

9 духовни знака, че ви очаква промяна в живота 

Дължи ли обяснение мъжът за промяната в поведението си

infomax-logo-50-15-HW Емил Кошлуков: Ето защо Канал 4 обяви как Фейсбук вече ще ви таксува по 4,99 долара

Когато излизахте за първи път, вашият партньор не можеше да сгреши. Те ви ухажваха и обичаха толкова добре, че едва забелязвахте странните им малки навици. Но сега, след години брак, това, което някога беше сладка странност, сега се превърна в дразнеща странност.

Може да искате те да се променят, но помнете следното: насърчаването на някого да бъде най-доброто от себе си е възхитително качество на подкрепящ партньор, но насилствените опити да промените съпруга си могат да причинят повече вреда, отколкото полза – и на двама ви.

Естествено е двойките да се променят и да растат, но това е нещо, което трябва да се случи естествено, а не нещо, което трябва да преследвате изчерпателно.

Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

1. Това е неуважително

партньора
Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

Наличието на уважение в една връзка и двамата партньори се чувстват сигурни. Уважението показва, че вашите чувства винаги ще бъдат взети под внимание, че вашето щастие и благополучие са важни за партньора ви и насърчава чувство на доверие, признателност и съпричастност.

Да се ​​поставите на мисия да промените съпруга си е изключително неуважително към тях и към връзката ви. Има много навици, от които е добре да се откажете, като пушене или преяждане, но опитът да промените личността на партньора си не е един от тях.

Когато не уважавате своя съпруг, вие разбивате самочувствието им, наранявате чувствата им и унижавате чувството им за себе си.

2. Създава емоционална дистанция

партньора
Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

Личното израстване е фантастично. Всеки има неща, било то лоши навици, цели или слабости, върху които може да работи.

Промяната на поведението и реакциите на партньора не винаги е нещо лошо. Всъщност е нормално и внимателно, когато се прави по правилната причина. Например, ако вашият съпруг се притеснява, че лесно ставате отбранителен или че оставяте мръсните си дрехи на пода, би било любезно и внимателно към вашия съпруг да промени начина, по който се справяте с тези ситуации.

Но ако откриете, че непрекъснато се опитвате да промените партньора си, тогава вие по същество им казвате, че това, което могат да ви предложат, не е достатъчно добро. Това може да ги отблъсне и да предизвика дистанция във връзката.

3. Не бихте го приели

партньора
Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

Нека опитаме с размяна на ролите. Как бихте се почувствали, ако партньора ви постоянно ви казва, че трябва да се промените? Ще укрепи ли връзката ви, ако ви кажат, че ще бъдат по-привлечени от вас, ако изглеждате като X, че желаят да сте по-страстен към Y или трябва да бъдете повече като Z? Вероятно не.

Никой не обича да му се казва какво да прави. Когато определяте как трябва да се отнасяте към партньора си, винаги се поставяйте на негово място. Помислете как би ви накарало да се чувствате постоянно да ви разделят.

4. Никога няма да сте доволни

партньора
Защо не трябва да се опитваме да променяме партньора

Опитът да промените съпруга си ще го накара да се почувства недостоен и ще ви остави емоционално изтощени.

Партньора ви не е вашият любим проект и вие не носите отговорност за каквито и да е промени, които правят в живота си. Въпреки че вашата любов и насърчение могат да помогнат на партньора ви да достигне потенциала си по-бързо, отколкото биха направили сами, тяхното пътуване към по-добро аз в крайна сметка е негово собствено.

Не променяйте партньора си. Ако сте във връзката си с идеята, че ще бъдете щастливи само когато партньорът ви отговаря на формата, която сте създали за него – не трябва да сте във връзката.

Или харесвате човека, с когото сте, или не. Толкова е просто всичко това.

Tagged , , , ,
на горе