11 съвета, ако искате добра промяна в живота

добра промяна в живота
Психология

11 съвета, ако искате добра промяна в живота

 

Всички ние понякога преживяваме неуспехи и други неприятни моменти, които са извън нашия контрол. Случва се, това е животът. Искате добра промяна в живота , но е важно да запазите самообладание в такива моменти и да повтаряте няколко често срещани истини като мантра.

 

Ето нашите съвети, ако искате добра промяна в живота

 

1. Искате добра промяна в живота-Благодарете всяка сутрин

Ти се събуди днес. Но много хора се провалиха. Не, това не е за вас да мислите за тъжни неща сега, а само малко напомняне, че отново имате късмет да посрещнете нов ден.
Винаги има за какво да си благодарен точно тази секунда. Не трябва да позволяваме на монотонността да намалява стойността на всеки ден, който живеем, и нашата признателност към приятели, семейство, добро здраве, храна, вода, технологии и други невероятни неща.

 

2. Искате добра промяна в живота-Не реагирайте на тези, които изливат своя негативизъм

Наоколо има много злобни хора, които са направили освобождаването на негативност върху другите своя единствена цел. Когато видите до себе си човек, който се опитва да ви повлече със себе си, да забави развитието ви или да убие морала във вас, преследвайте мечтите си, не се спирайте заради думите му.
В противен случай това само ви подвежда и превръща в песимист. Правете това, което обичате.

 

3.Искате добра промяна в живота-Не се сравнявайте с другите

Винаги ще има човек в нашето обкръжение, който е толкова успешен, че всеки път, когато говорите с него, ви се иска да бъдете като него и да имате същите успехи. Но всяко време, прекарано в завиждане на другите или в чудене защо не можете да бъдете на тяхно място, трябва да бъде използвано продуктивно, като преследвате това, което ви прави щастливи. Винаги има някой, който прави нещо много по-добре от вас, и винаги има някой, който прави нещо много по-лошо.

 

4.Искате добра промяна в живота-Не пропускайте своя шанс

Ако искате нещо, просто се борете за него,опитвайте и се възползвайте шанса, преди да не можете да го правите повече. Отхвърлянето е лошо, провалът е ужасен, но най-лошото от всичко е съжалението. Разочарование, че сме пропуснали нещо и влакът тръгна без нас. Мечта или думи, останали неизказани – можете да изтриете възможността за тези съжаления в бъдеще, като поемете риск и поне знаете дали си е струвало.

 

5.Искате добра промяна в живота-Всичко най-добро ще свърши рано или късно.

Всичко в живота ни се променя. Искаме промяна в лошите дела, но не искаме да променяме това, което върви добре в живота. Реалността обаче работи по различен начин. Вашата среда, вашите колеги и вашите очарователни приятели също се променят. Някой решава да замине да живее в друга държава, колега намира по-добро място в друга компания. И изведнъж сте изправени пред промяна – пропускате нещо добро. Защо е всичко? Насладете се напълно на това, което е добро за вас.

 

6.Искате добра промяна в живота-Не съдете

Вие не сте Бог, така че се въздържайте от съдене и етикетиране на другите. Толкова примитивни са осъдителните и тесногръдите хора, които бъркат мненията си с факти и знаят точно как трябва да живеят всички останали.
Живеем в общество, в което е прието да се осъжда. А тези, които приемат хората такива, каквито са, са почти застрашен вид.
И преди следващото изкушение да поставите етикет на който и да е човек, не забравяйте, че не знаете цялата му история. Само фактът, че си живял много години на този свят, не ти дава право да съдиш.

 

7.Искате добра промяна в живота-Не жертвайте щастието си за другите

Ако правите нещо, което ви прави нещастни и се прави за някой друг, спрете го незабавно. Без „ако“, „а“ или „но“ – никога не жертвайте времето и щастието си за удовлетворението на другите.

 

8Искате добра промяна в живота-Не се мотайте с години на работа, която мразите.

Не можете да останете на работа или кариера, които презирате. Когато мислите за понеделник с ужас през уикендите, това означава, че е време да смените мястото на работа или сферата на дейност.
Да, лесно е да се каже, но трудно да се направи: всички имаме финансови задължения, които ни карат да държим на работа, която мразим. Но това ни прави нещастни. Ето защо си струва да направите всичко за промяна, като съставите „план за евакуация“.

Спестете, за да вземете удължен отпуск, за да си търсите работа, приложите автобиографията си там, където наистина искате да работите, направете някаква прогресивна стъпка към начин на живот, в който намирате щастие. Тази първа стъпка винаги е най-трудната за предприемане.

 

9.Искате добра промяна в живота-Разберете в какво не сте сигурни

Ако не знаете отговора, попитайте. Твърде често се опитваме да четем мислите на хората, вместо да питаме, и се надяваме, че другите ще прочетат мислите ни, вместо да говорят за написаното върху тях. Комуникацията е по-важна от психическите способности.

 

10Искате добра промяна в живота-Живейте по възможностите си и ще бъдете много по-добре.

Дори ако вече сте се научили да живеете от заплата до заплата, създайте бюджет и спрете да купувате неща, които наистина не можете да си позволите. Това ще намали стреса ви.

11.Искате добра промяна в живота-Не се обезкуражавайте от проблеми, които не можете да разрешите.

Определете с какъв проблем се занимавате. Ако имате право на глас и възможност да влияете на резултата от него, използвайте го.
Но когато проблемът и неговото решение са извън вашите ръце, вярвайте, че нещата ще се оправят. Ако ситуацията стане толкова лоша, че чувствате, че вече нямате сили да се надявате на чудо, просто не забравяйте, че винаги има шанс нещата да се оправят.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе