Защо не трябва да останем приятели с бившия?
Любов и партньорство

Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Ако сте от щастливците, приключили отношенията си с бившия по открит и здравословен начин, вероятно вече сте изговорили дали ще продължите отношенията си и в каква форма. Повечето хора обаче приключват отношенията си не толкова открито, а повечето неща помежду им остават неизговорени. Какъвто и да е вашия случай, опцията да останете приятели след раздяла винаги „виси“ в пространството и чака собствения ви избор. Дали да останете приятели с бившия си, кога това е и кога не е добра идея?

Защо не трябва да останем приятели с бившия?

5 стъпки как да забравиш бившия си завинаги

ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ? ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!

Защо не трябва да останем приятели с бившия? 10 прости правила за красива градина

Ако си имала съмнение дали трябва да останете приятели с бившия си, или не, открихме проучване, което ще ти помогне да разбереш защо това не е добра идея. Ще се радваме да помогнем, щом се касае до личното щастие на всяка една дама. Ето ги и причините:

Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Той все още може да е влюбен в теб

бившия
Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Когато една двойка се раздели, невинаги е по взаимно съгласие. В повечето случаи единият страда и иска да се съберете. Той може да иска да си те върне. Нека бъдем честни – химията между вас, дори и малка, все още съществува. Ако излизате само двамата като приятели, със сигурност би объркало нещата. Възможно е той да остане с грешно впечатление. Не е добра идея да излизате с бившия.

Все още сте активни в леглото с него

бившия
Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Да сте приятели означава, че не сте романтични или интимни партньори. Освен че се използват като инструмент за привличане на внимание от бившия ви, инимността освобождава хормони и невротрансмитери в тялото ви, които могат да ви направят по-привлечени и привързани към тях. В дългосрочен план интимният контакт с бивш често прави още по-трудно да продължиш напред.

Искаш да се съберете отново

Ако в момента сте скъсали, нещо във връзката ви не работи за вас, бившия ви или и за двама ви. Ако се опитвате да бъдете приятели, защото тайно се надявате да се съберете отново, направете пауза. Това може да ви накара да поддържате фалшива надежда – опитайте се да бъдете приятели само ако можете честно да живеете с истината, че не сте заедно.

Преследвате приятелство от вина или несигурност

Ако сте разбили сърцето на бившия си, изневерили сте или се чувствате неудобно да сте необвързани – и вината или несигурността водят желанието ви да бъдете приятели с бившия си – спрете. Това не са най-здравословните причини да бъдете приятели. Преследвайте приятелство, защото наистина харесвате бившия си и го искате в живота си.

Ще бъде по-трудно да продължим живота си напред

бившия
Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Ако все се навъртаме около бившия си, ще ни е по-трудно да се освободим от чувства като загуба и съжаление, което ще направи по-труден за нас самия процес на приключване на взаимоотношенията с този човек. След самата раздяла имаме нужда от време, за да се излекуваме, но ако сме в компанията на нашия бивш, това е доста малко вероятно да се случи.

Раните ти са още пресни

бившия
Защо не трябва да останем приятели с бившия?

Понякога е твърде рано да се създаде каквато и да е връзка. Проучванията доказват, че са необходими поне три месеца, за да преодолеете бившия партньор, но това може да отнеме повече време в зависимост от това колко дълга е била връзката.

Ако все още изпитвате болка от раздялата, тогава не би било препоръчително да поддържате приятелство, поне веднага. Дайте си време да се излекувате. Дори една връзка да приключи взаимно и при добри отношения, сътресенията, довели до раздялата, могат да бъдат нови месеци и дори години след това.

Тайно се надявате да се съберете отново

Да останеш приятел с бившия си е начин някои хора да задържат този човек в живота ти. Прекратяването на връзки винаги е трудно и е още по-трудно, когато не сте готови да се откажете. Ще бъде трудно да бъдеш приятел с тях, без това да е мъчение за теб и вероятно неудобно за тях.

Не бъдете приятели с намерението да се съберете отново един ден. АКО случаят е такъв, тогава е по-добре да се разделите завинаги, вместо да се вкопчвате в някакви остатъчни чувства, ако не могат да стигнат до никъде.

Tagged , , ,
на горе