как да забравиш бившия си завинаги
Психологически

5 стъпки как да забравиш бившия си завинаги

Раздялата с бившия не просто слага край на една връзка. Може да унищожи самочувствието ви и да ви накара да се почувствате самотни и нежелани. Това може да бъде опустошителен удар за вашето психическо здраве, особено ако все още сте влюбени в бившия си. Но има начини да продължите напред и да излезете от него по-силни и по-здрави.

Може да звучи лесно и дори снизходително да предложите, че трябва да мислите за психичното си здраве, когато сте в най-ниското състояние и сте дълбоко уязвими. Може да се почувствате сякаш целият ви живот е спрял. Че всичките ти надежди и мечти са се превърнали в прах.Единственият изход от него е да продължим напред. Въпреки че може да изглежда невъзможно, ето пет малки стъпки, с които да забравите бързо и лесно бившия си завинаги.

5 стъпки как да забравиш бившия си завинаги

ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ? ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!

Искате бившия си обратно? Първо направете тези 5 неща

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Може да сме имали черно-бели снимки, но можете да намерите цветни спомени

5 стъпки как да забравиш бившия си завинаги

1. Прекъснете всякаква комуникация (директна и непряка)

стъпки за забравяне на бившия
как да забравиш бившия си завинаги

В името на вашето физическо и психическо здраве това е първото нещо, което трябва да направите. Не е нужно да знаете къде са или с кого са. Прекъснете всякакъв контакт с бившия си.Да, може да бъде смазващо да бъдеш извън живота ти. Но сега приоритетът е вашето собствено пътуване и те нямат място в него. Време е да се съсредоточите върху себе си, а не върху социалните планове на бившия си.Трябва също да знаете, че вече няма начин да сте само приятели с тях. Без значение какво може да сте прочели или видели, това рядко работи добре в реалния живот. Може да бъде болезнен и в крайна сметка безполезен опит да се съживи и задържи връзка, която е приключила.Казано по-просто, не, не можете да бъдете приятели с бившия си. Може би след години, когато и двамата сте на по-здрави и по-щастливи места, вероятно ще можете да бъдете сърдечни и дори да сте познати. Но в момента не трябва да се опитвате да бъдете в живота им.Така че, излезте от техните социални мрежи или чат групи. Но активното прекъсване на връзката е само част от решението. Не трябва и пасивно да се опитвате да сте близо до тях. Не трябва да проверявате техните дейности чрез социални медии или общи приятели.Не забравяйте, че всяко пряко или непряко общуване с тях ще предизвика спомени от миналото и дори мечти за бъдещето. Това са нещата, които ще ви дърпат назад, когато трябва да се съсредоточите върху това да продължите напред.

2. Простете на миналото

стъпки за забравяне на бившия
как да забравиш бившия си завинаги

Разбираемо е, че раздялата обикновено изпълва хората със съжаление и гняв. Постоянно мислите какво друго бихте могли да направите. Или сте ядосани на вашето или на бившия ви поведение. Или дори при обстоятелствата, които са ви принудили да действате така, както сте го направили.

Колкото повече мислиш за това, толкова повече се въвличаш в този водовъртеж. Ако е намесено предателство, нещата могат да станат доста проблематични. Всеки път, когато възпроизвеждате събитие или разговор, той ще се движи между съжаление и гняв.

Чувствата стават интензивни, когато осъзнаете, че не можете да направите нищо по въпроса. Това създава порочен кръг на съжаление, което води до гняв, водещ до безпомощност, водещо до съжаление. Това може да бъде травмиращо, ако все още обичате бившия си. В такава ситуация ще сте готови да пренебрегнете недостатъците им и да намерите грешки във вашата личност.Това, което трябва да направите, е да простите миналото си. Трябва обективно да заявите какво се е случило, или в дневник, или чрез саморазговор.

3. Нека бъдем реалисти

стъпки за забравяне на бившия
как да забравиш бившия си завинаги

Има два аспекта на една връзка; тази, която е реална, и тази, която е фантазия. За съжаление, след раздяла хората са склонни да се придържат повече към фантазията, отколкото към реалността.Защото ако беше перфектно, нямаше да свърши. Нещата се случиха по няколко причини. Когато погледнете назад във връзката си, ще подберете само добрите части, оставяйки всички лоши части.Може да е имало радост в това, но щеше да има и безпогрешна болка. Това ще ви даде пълната картина на това, през което току-що сте преминали. Освен това ще ви помогне да създадете реалистична версия на бившия си.

4. Разберете, че е нормално все още да обичате бившия си

стъпки за забравяне на бившия
как да забравиш бившия си завинаги

Проблемно е, ако изведнъж почувствате омраза към бившия си. Съвсем естествено е да изпитвате смесени чувства и да ги мразите една секунда, а след това с любов да ви липсват в следващата. Нашите емоции не винаги следват линеен път. Има възходи и падения и някои неприятни завои между тях.

Така че, ако откриете, че сте влюбени в бившия си, не се обвинявайте, че не можете да продължите напред. Това са остатъчните емоции от връзката ви. Това, което някога сте чувствали към тях, е истинско и дълбоко и не е лесно да изключите тази ваша страна, когато се случи раздяла.Всъщност трябва да си кажете, че това не е лошо нещо. Фактът, че все още изпитваш любов, само доказва, че си човек, способен да даваш и получаваш любов.

5. Не забравяйте да се обичате

стъпки за забравяне на бившия
как да забравиш бившия си завинаги

Вие обичате себе си. По-точно, вие разбирате, приемате, прощавате и съчувствате на себе си. Причината, поради която това е добро отражение на вашето психично здраве, е, че това е едно от най-трудните неща за правене.

На този етап сте изключително уязвими и се чудите дали сте достойни за любов и дали някога ще намерите някой като бившия си. Отговорът не е да гледате навън, а да укрепите вътрешното си ядро.

Tagged , , ,
на горе