ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ? ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!

новият партньор прилича на бившия
Любов и партньорство

ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ? ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!

Със сигурност сте запознати със ситуацията, когато новият партньор на вашата приятелка – или дори вашият мъж – донякъде напомня на мъжа от предишна връзка. Психолозите смятат, че това съвсем не е случайно. Под ръководството на експерти открихме причините за това поведение. Обзалагаме се, че не сте очаквали това.

ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ? ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ!

Мъжете от тези 4 зодии третират жените си като кралици

4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

ЗАЩО ИЗБИРАМЕ ПАРТНЬОР, КОЙТО ПРИЛИЧА НА БИВШИЯ НИ?

Несъзнателна нужда за повторение

Може да се изненадате, но много хора са склонни да търсят повтарящи се негативни преживявания, с помощта на които изпитват негативни емоции, и го правят последователно. Такова поведение не може да се нарече здравословна реакция и затова експертите говорят за непреработена травма, най-често нейното начало е в детството.

Говорим за натрапчиво повтаряне на минали сценарии. Дори ако новият партньор не показва качествата, които са отличавали предишния мъж, жената несъзнателно се опитва да го доведе до негативизма, към който е свикнала в предишни връзки, превръщайки мъжа в източник на така приятната й психологическа болка. Такова поведение изисква задълбочено проучване в кабинета на психолог.

Не забелязвате други видове

Факт, потвърден от науката – нашата среда формира у нас представи за нормата, включително какво е красиво и какъв човек се смята за привлекателен. Това може да включва не само външния вид, но и начина, по който говорите, смеете се и особено миризмата. Подсъзнателно много жени се опитват да намерят мъж, който да прилича възможно най-много на бившия им партньор. В повечето случаи такова привързване към типаж възниква след положителна раздяла.

Интровертен партньор

Да се ​​обърнем отново към науката. Според скорошни проучвания хората, склонни към интровертност, са по-склонни от екстровертите да избират хора, които са възможно най-сходни с бившите им, било то по характер или по външен вид. Този избор може отчасти да се обясни с факта, че екстровертите са по-склонни да търсят нови преживявания и следователно могат лесно да превключват между типове, ако човек наистина ги интересува. Интровертите рядко предпочитат да поемат рискове и затова се придържат към това, което смятат за доказана програма и е малко вероятно да изберат за партньор човек, който например има лични качества, които значително го отличават от бившия партньор на интроверта.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе