4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

кръвна група
Интересно

4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

Има проучвания, които твърдят, че кръвната група (А, В, АВ или О) пряко влияе върху предразположеността към страдание от Алцхаймер, сърдечни и други заболявания. Знаете ли вашата кръвна група?

Диетата по кръвна група предизвика много спорове, вероятно това е защото все още науката не е събрала достатъчно убедителни доказателства за връзката между кръвната група и храната. От друга страна, има много солидни проучвания, които защитават, че това да си тип A, B, AB или O влияе върху предразположението към заболяване от Алцхаймер или сърдечни проблеми. Разбирането на заболяванията или проблемите, свързани с всяка кръвна група, може да ни помогне да променим рутините си и да избегнем навици, които не са в полза на нашето здраве.

4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Вечни черти на истински грациозната жена, която знае цената си!

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

ГРУПА АВ: ПАМЕТ

Според проучване, публикувано в списанието Neurology на Американската академия по неврология, хората с кръвна група AB имат до 82% по-голям риск да страдат от проблеми с паметта и когнитивен спад, които завършват с деменция.

От друга страна, според проучване, проведено в университета в Шефилд (Обединеното кралство), хората с кръвна група О имат повече сиво вещество в мозъка, отколкото всяка друга група, така че те са по-защитени срещу когнитивен спад. Какво можеш да се  направи?

Един добър навик, който трябва да следвате, за да защитите паметта си, е да се храните балансирано. Средиземноморската диета се свързва с по-нисък риск от развитие на Алцхаймер.Смята се, че полифенолите, присъстващи в храни като риба, плодове и зеленчуци, зехтин, кафе и червено вино, могат да бъдат отговорни за този защитен ефект.

 

ГРУПА А: ПО-СТРЕСИРАНИ

Някои изследвания изследват връзката между кръвната група и реакцията на стрес. Резултатите са доста ясни: предразположеността към стрес е свързана с кръвната група. По-конкретно, тези хора, които принадлежат към група А, може да се чувстват по-стресирани. Очевидно те имат високи нива на кортизол, хормонът, който причинява стрес и безпокойство. Ако принадлежите към тази група, открийте как можете да се преборите със стреса.

 

ГРУПА B: СЪРДЕЧЕН РИСК

Ако сте в група B, може да имате 11% по-голям риск от сърдечни заболявания, според Харвардския университет (САЩ). Трябва да се грижите добре за сърцето си, да спортувате, да не пушите и злоупотребявате с алкохол и да избягвате доколкото е възможно стреса. От друга страна, вашата чревна флора ще бъде по-защитена, тъй като ще имате повече приятелски настроени бактерии от останалите групи.

 

ГРУПА O: КОМАРИТЕ ЩЕ ВИ ХАПЯТ ПОВЕЧЕ

Ако сте тип О, ще бъдете по-защитени срещу когнитивен спад, но вероятно ще бъдете по-притеснени от комари отколкото останалите предствители на другите кръвни групи. Проучване, публикувано в Journal of Medical Entomology, показва, че хората с кръвна група О страдат от два пъти повече ухапвания от комари, отколкото другите кръвни групи.

Но всичко нямаше да е лошо: ако имате тази група, ще бъдете по-защитени срещу най-опасните форми на малария, тъй като протеините на тази инфекция не се свързват с кръвните клетки от тази група.

Tagged ,
на горе