Не позволявай на никой мъж да те използва! Бъди добра, но не и глупава

Не позволявай на никой мъж да те използва! Бъди добра, но не и глупава
Любов и партньорство

Не позволявай на никой мъж да те използва! Бъди добра, но не и глупава

Токсичният мъж обича да използва жената, която знае, че е влюбена. Не само романтичните връзки могат да ви доведат до момента, в който ще ви писне от всичко. Токсични взаимоотношения могат да съществуват между приятели, колеги или членове на семейството.

Ако се държат така, сякаш се разбира, че ще правите каквото поискат, има голяма вероятност да ви използват. Когато хората ви използват, това може да ви накара да се почувствате нещастни и използвани, но въпреки това да продължите да бъдете в тази връзка. Лесни за манипулиране и използване от своите партньори са прекалено влюбените жени. Но за всяко нещо си има граници. И колкото по-рано ги поставите, толкова по-добре за вас.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето как да разбереш ако той те използва

Всичко се върти около него

Когато започнете да забелязвате, че връзката ви е фокусирана само върху него, ще знаете със сигурност, че той ви използва. В един момент осъзнавате, че той гледа на себе си като на главния герой, а на вас като на негов помощник. Винаги правите това, което той искат, и отивате на местата, които той харесва. Такива хора смятат другите за напълно маловажни и по принцип е добре да прекъснем всякакъв контакт с тях.

 

Той не ви слуша

Вашата роля във връзката е да слушате неговите приказки за собствения му блясък и да се изказвате против всеки, който не действа в съответствие с неговите очаквания. Вие сте там като публика. Такъв човек няма да ви слуша, но очаква вие да го слушате.

Той всъщност не знае нищо за вас, защото при редкия случай, когато имате възможност да говорите за себе си,  не обръща внимание. Единственият интерес към живота ви, който някога показва, е престорен, когато се опитва да ви успокои, ако си представи, че може да започнете да се сърдите.

Той отговаря за връзката

Ще разберете, че си имате работа с токсичен човек, ако никога не можете да направите нищо според вашите условия. Излизате само когато му е удобно. Няма време да излиза тогава, когато вие искате.

Обикновено той се свързва с вас само когато другите му приятели са заети или ако е романтичен партньор,  се обажда само когато иска нещо от вас по-скоро в интимен план. Откривате, че ви изключва от плановете си и дори не изпитва нуждата да ви даде обяснение защо го прави.

Този вид контролиращо поведение няма място в добрите отношения. Това е показател за токсичен човек, който не изпитва нищо към вас. И колкото по-рано прекратите отношения с него, толкова по-добре. Промяна ли? Токсичните хора трудно се променят.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Токсичният партньор е истински кошмар – защото това не е любов и краят няма да бъде красив

Знаеш ли кое е по-болезнено от омразата и токсичния партньор? Безразличието!

Изневярата не решава проблеми – тя ги създава. Особено, когато имате брак

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе