Изневярата не решава проблеми – тя ги създава. Особено, когато имате брак

Изневярата не решава проблеми – тя ги създава. Особено, когато имате брак
Любов и партньорство

Изневярата не решава проблеми – тя ги създава. Особено, когато имате брак

Бракът не означава винаги щастие, споделеност и любов. Въпреки че той трябва да е точно такъв, в днешно време брачните съюзи все по-трудно оцеляват. Има много фактори, които оказват влияние на брачните отношения.

Бракът е отговорност, на която не всеки е готов. И е твърде лекомислено да искаш да се омъжиш за някого, само защото го обичаш. Трябва да си психическите подготвен и да осъзнаваш колко важна и сериозна е стъпката, която ти предстои да направиш.

Той ли е твоят човек? На него ли искаш да посветиш живота си? Искаш ли той да бъде баща на децата ти? Как те кара да се чувстваш? Въпроси, които на пръв поглед изглеждат клише, но всъщност са определящи за това дали ще допуснем или няма да допуснем грешка, омъжвайки се за мъжа, когото обичаме.

Представяме ти някои от причините, поради които жененият мъж имат връзка с чужда жена

 

Не се чувства оценен в брака си

Просто е – когато нещо вкъщи ни липсва, ние започваме да го търсим някъде другаде, извън дома ни. Същото е и с любовните отношения. Когато единият от двамата не се чувства достатъчно оценен, обичан и уважаван, а иска да се чувства по този начин, той е склонен да се влюби в друг човек, който му дава всичко това, от което се нуждае. И грижа. И внимание. И любов.

Мъжете имат нужда от жена, която да ги подкрепя. Въпреки че са силни и горделиви и никога не биха си го признали. Няма мъж на този свят, който да не омекне пред грижовната и мила жена. А и бракът е точно това. Внимание, грижа, споделеност, доверие, уважение и много любов.

Съжалява за този брак

Както споменахме по-горе, не всеки брак е символ на успех и щастие. Прибързаните решения са много грешни, а последствията след тях може да разрушат всичко наоколо. Често мъжете, които имат извънбрачни връзки, започват такива именно, заради това.

Защото са направили прибързано предложение за брак, водейки се от емоции, които избледняват с времето. Но когато тях вече ги няма и той може да мисли трезво, вече е сложил брачната халка и е малко късно за връщане назад.

Затова и решават да потърсят щастието на друго място, извън техния дом. Решават да обичат друга жена, надявайки се този път да е различно. Но не осъзнават, че извънбрачната връзка е изневяра, която ще нарани безпределно съпругата им.

Скучен брачен живот

В началото на брака сте на вълна „меден месец“. Щастливи сте, че сте взели това решение, без изобщо да предполагате, че един ден ще съжалявате за него. Скучният живот може да накара хората да извършат лудост. И изневярата е първа сред тях. Колкото и неприемливо да звучи, това е факт.

Много мъже започват извънбрачни връзки, защото бракът им е скучен, а съпругата им не прави нищо, за да вкара малко цвят и разнообразие. Твърде несправедливо е да се търси вината само в единия за неуспешния и скучен брак. И изневярата не е решение на проблема.

Ако мъжът обича и държи на съпругата си, ще сподели всичко с нея и двамата ще се опитат да намерят изход от тази ситуация. Изневярата не решава проблеми – тя ги създава.

Не са сексуално задоволени

Сексуалният живот не е първи по важност, но си има своето значение. И то не е никак малко. Едва ли съществува мъж, който да не обича физическата интимност. Липсата на сексуален живот подтиква мъжа да търси някоя друга, която да задоволи неговите нужди. С времето, много двойки се отдалечават един от друг и забравят да водят сексуален живот. Това е и причината мъжете да започват извънбрачна връзка, която да им дава това, което искат. Без ангажименти. Без чувства. Без очаквания.

Защото любовта избледнява с времето и често пъти се оказва непосилна да спаси отношенията между мъжа и жената, които са на път да рухнат.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе