Знаеш ли кое е по-болезнено от омразата и токсичния партньор? Безразличието!

Знаеш ли кое е по-болезнено от омразата и токсичния партньор? Безразличието!
Любов и партньорство

Знаеш ли кое е по-болезнено от омразата и токсичния партньор? Безразличието!

Казват, че смисълът на този живот е любовта. Да, едва ли има по-хубаво чувство от това да обичаш, но и да бъдеш обичан. Когато любовта не е взаимна, тя е тъжна, болезнена, мъчителна. Тази любов е способна да убие душата на всеки, който я изпита. И тогава разбираме, че е по-добре да затвориш сърцето си, вместо да го обречеш на страданието, наречено несподелена любов.

На този свят има толкова много любов без връзки и връзки без любов. И ако трябва да избирам, честно не бих предпочела нито един от двата избора. И в двата случая ти си обречен на нещастие. Да, може би във връзката без любов има уважение, разбирателство, спокойствие. Но това не е достатъчно, за да бъдеш щастлив.

Но знаете ли кое е по-мъчително и от двете? Живот с токсичен партньор. Да имаш такъв човек до себе си и да осъзнаваш това, но въпреки всичко да продължаваш да живееш с него с надеждата, че един ден той ще се промени, търпейки всички негови унижения, обиди и арогантно отношение е висша форма мазохизъм. И не, това не е любов. Никой, който обича истински не се превръща в кошмар за своята половинка. Ако аз обичам някого, то ще направя всичко възможно, за да бъде щастлив. Защото моето щастие зависи от неговото. И защото аз искам той да е такъв. Искам той да е най-щастливия човек на света. Защото го обичам. Силно. Истински. Безрезервно.

Когато продължаваш да търпиш нередностите, които извършва твоят партньор, ти незнайно се превръщаш в съучастие към собствената си гибел. Да, гибел, защото токсичният партньор е като пиявица, която изсмуква от теб и последната капка щастие, надежда, любов. Докато не те остави без нищо. Или докато не те накара да намразиш себе си. Да, токсичният партньор може да те докара до лудост. Той оставя травма.

Неизлечима травма, която бележи живота ти и ти отнема шанса отново да се довериш. Отново да обичаш. Отново да живееш. С него просто съществуваш. И се самосъжаляваш всеки един ден от своя живот, питайки се с какво си заслужила това. С нищо, скъпа. Ти сама го допусна до себе си и единствено ти може да се откажеш от този човек. И да се събудиш от ужасния кошмар, наречен „любов“. Защото това не е любов. Това е мазохизъм.

Ти си тази, която протяга ръка през цялото време. Помниш ли колко хубаво беше в началото на връзката ви? Постоянни разговори, срещи, чатове. Ти споделяше всичко на него, както и той на теб. Вие не бяхте само влюбена двойка, но и най-добри приятели. Но един ден всичко се промени. Неочаквано. Внезапно.

Както се казва, всички знаем, че много хубаво изобщо не е на хубаво. И след нещо толкова красиво следва друго нещо. Не чак толкова. Дори повече. Нещо, от което ще те заболи. Нещо, което ще се опита да те събори. И да те разбие. Съсипе. Унищожи.

Хората се променят. И може би никога няма да разберем истинската причина, поради която те го правят. Но освен, че се променят, те и нараняват. Без да осъзнават това. Нима е нормално един човек да се държи добре с теб, да те търси постоянно и да ти говори красиви думи, а в следващия просто да спре да те търси от нищото? Мислиш ли, че е без причина. О, не!

Има причина за всяко поведение, както и последствия. И ако ти си единствената, която вече търси, звъни и се бори за тази връзка, то може би той се е отказал от нея. По тихия начин, който е и най-болезненият такъв. Но възможно ли е да го е направил, защото те мрази и не иска да има нищо общо с теб? Трябва да има и други признаци, които да потвърждават тезата ни за омразата. Защото омразата е силно чувство.

И трябва сериозно да навредиш на някого, за да започне да те мрази. Но как би могла да нараниш човек, който толкова много обичаш? Или може би точно това е причината за поведението му. Обичта ти към него. Обич, която той не иска. Обич, от която се страхува. Защото той не е свикнал да бъде обичан. И не знае как да постъпи. Объркан е. Но вместо да ти сподели какво чувства, той решава просто да се отдръпне настрани. Да спре да те търси. И да се държи така, сякаш не съществуваш за него. А знаеш ли кое е по-лошо от омразата? Безразличието.

Вижте още⤵️

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Класация на топ алфа мъжкарите, според зодията

Новото модерно: Защо зрелите жени харесват млади момчета

Визуален тест: Какво ви очаква в следващите 3 дни?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе