Не давай любовта си там, където не я искат. Болезнено и безсмислено е

Не давай любовта си там, където не я искат. Болезнено и безсмислено е
Любов и партньорство

Не давай любовта си там, където не я искат. Болезнено и безсмислено е

Недей. Не го прави. Спри. Осъзнай се. Ти си цялата любов. Ти даваш всичко за този мъж. Мечтите си. Любовта си. Живота си. Но той не ги иска, скъпа. Той не иска нищо от теб. Нито теб. Стига толкова. Достатъчно. Не бъди наивна. Не заслужаваш това. Един живот имаш. Само един единствен. И времето минава неусетно. Не го пропилявай, чакайки него. Грешният. Защото ако беше правилният, ти щеше да си с него. А не да просиш за обичта му. Любовта не е просия. И насила не става, скъпа. Да, ти си влюбена в него. Да, не си представяш живота си без този човек.

Но повярвай, мила, че и това ще отмине. Като всичко друго. Цени любовта си и спри да я раздаваш на грешните хора. На тези, които не я ценят. И още повече на тези, които не я искат. Е, няма страшно. Случва се. Спокойно. Не се умира от несподелена любов. Само боли. Доста е болезнено, но се преживява. Като всичко останало. А ти можеш всичко. Дори и да преглътнеш несподелената, невъзможна любов. Ще ти заседне, да. Ще бъде дълго време като буца в гърлото, но знай, че ще я преглътнеш. И ще мине. Трябва време. Няма как. Важното е да научиш урока си. И да спреш да се раздаваш за хора, които не те заслужават. Ти си бижу. Но той не е ценител.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат да спреш да обичаш този, който не ти отвръща със същото.

Разбий всички илюзии

Признавам си и аз съм го правила. Затваряла съм очи и съм си представяла как съм с човека, който обичам и как сме щастливи заедно. И за миг съм щастлива. Във въображението си. Когато отворя очи чувствам болка и тъга. Защото това е далеч от реалността. Илюзия, която никога не ще стане истина. Спри да го правиш. Спри да вярваш в красивите финали на любовните филми и приказки, които представял любовта по тотално различен начин от тази, която е в действителност. Не, не и не! Не заслужаваш да живееш в илюзия, която ще те нарани още повече. Ти заслужаваш да се наслаждаваш на истински живот с истински мъж до теб. И да бъдеш щастлива. Красива е споделената любов. Останалата не е.

Той не е съвършен

О, не! Стига! Първото място изобщо не му отива, той не е за там. Вярно е, че когато сме влюбени, гледаме на този човек като на някакво свещено същество от глава до пети съвършено. Но уви – това изобщо не е така. Той не е перфектен. Нито външно, нито вътрешно. Държи се доста грубо с теб, а ти продължаваш да го търпиш и да гледаш на него като на най-добрия. Ти сериозно ли? Има толкова много по-добри, по-умни и по-красиви мъже. Той не е единствен, скъпа. И някой, някъде там те чака. И иска шанс с теб. Но докато имаш очи само за този мъж, никога няма да бъдеш щастлива. А не искаш ли точно това?

Спри да го идеализираш

Излъжи мозъка си, за да спреш да го идеализираш, като ги поставиш в лоша светлина. Когато мислиш за него в момента, вероятно ще си помислиш за сладките неща, които сте правили заедно, или за нараняването, което чувстваш, че не можеш да го имаш/Промени го. Опитай се да мислиш за него по най-нелицеприятния начин, който можеш да си представиш. Колкото повече опетняваш неговия безупречен образ в съзнанието си, толкова по-лесно ще ти бъде да се отблъснеш от него.

Има и още нещо – спомни си за всички лоши моменти, които сте преживели и за всичките пъти, в които той те е наранявал без причина. Да, понякога е добре да бъдем злопаметни, за да не позволяваме на едни и същи хора да ни нараняват многократно, а ние винаги да им прощаваме.

Трябва да бъдем добри хора, но първо трябва да сме добри към самите нас. А ако допускаме тези, които ни причиняват болка и се държат с неуважение към нас, няма как да се предпазим. Когато някой не иска любовта ни, единственото нещо, което може да направим е да се оттеглим гордо и да си кажем, че сме направили всичко по силите си, но просто не се е получило.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе