Ако искаш качествен мъж и здрава връзка – не бъди „лесна“

Ако искаш качествен мъж и здрава връзка – не бъди „лесна“
Любов и партньорство

Ако искаш качествен мъж и здрава връзка – не бъди „лесна“

 

Или защо правилото за трите срещи не работи

Сигурно сте чували за правилото на трите срещи – то гласи, че можете да си легнете с мъжа за първи път, ако сте имали три срещи. Това правило не работи и сега ще разберете защо.

Преди една жена да си легне с мъж за първи път, тя има пълна власт над него, след първия секс – властта изцяло преминава в неговите ръце. Можете да се съгласите или да не сте съгласни с това твърдение, но едно нещо е съвсем очевидно – сексът значително променя отношенията: след него връзката ви или ще стане по-дълбока и по-силна, или ще се превърне в банален секс без задължения.

Отдавна е доказано, че процентът на жените, които губят интерес към мъж след първия секс, е нищожен в сравнение с броя на мъжете, които решават, че веднъж е достатъчно и могат да продължат напред.

Представете си следният сценарий: Анна среща Петър по време на командировка и той я кани на среща. Той е умен, успешен и външно точно копие на Брадли Купър. И най-важното, нито на първата, нито на втората среща той иска интимност от нея, виждат се редовно, веднъж седмично, в събота, винаги по негова инициатива. За първи път са интимни на четвъртата среща. След това обаче нещо в поведението на Петър се променя. Ако по-рано той я е канил на съботна среща в сряда вечер, сега понякога съвсем забравя да го направи. Той продължава да й изпраща съобщения, но сега те са пълни със сексуални намеци и когато Анна се опитва да обърне посоката на разговора, той изведнъж спира да пише.

— Какво нередно направих? – пита се Анна, която очевидно е спазила прословутото правило за трите срещи. Но проблемът е, че то не работи.

Отговорът на Аниното „защо“ е обидно прост: тя е спала с мъжа на мечтите си твърде рано. Анна не разбира, че изобщо няма значение колко време сте прекарали заедно, преди да си легнете. Важното е как са се развили отношенията ви преди това. Жена, която спи с мъж на първата среща след вечер, прекарана в разговори, изпълнени с лични и взаимни разкрития, има много повече шансове за сериозна връзка, отколкото това, което след пет срещи не е установило емоционален контакт с мъжа.

Ако сексът се случи преди емоционалното взаимно проникване, няма да последва развитие на връзката и тази връзка също няма да може да се развие.

Много жени, благодарение на възпитанието, имат, смятат, че сексът за мъжа е като морков, окачен пред носа на заек. Че с помощта на секса мъжът може да бъде манипулиран и тя може да получи това, което иска от него. Не е лошо да знаете, че това е точно половината от истината. Другата половина е: мъжете не оценяват това, което смятат, че може да бъде лесно достъпно и за други мъже. Ако си легнете с мъж, без първо да се опитате да го опознаете добре, това му дава основание да мисли, че можете също толкова лесно да се впуснете в приключение с всеки друг. Ако първо изберете разговор от сърце, за да го опознаете по-добре, мъжът искрено вярва, че след това сте правили любов с него, защото той е станал специален за вас. Усещате ли разликата? Ако той се отвори пред теб – сексът и за него престава да бъде чиста физиология.

Различните гурута и треньори по връзките със сигурност ще ви повтарят едно и също: не си лягайте с мъжа веднага, колкото по-дълго отлагате, толкова по-добре. Но истината, която всъщност трябва да знаете е, че периодът на „въздържание“ ви е даден, за да се опознаете по-задълбочено.

Ако не сте безразлични към него и искрено вярвате, че чувствата ви са взаимни и искате да изразите любовта си на физическо ниво, тогава действайте. Но ако не сте сигурни какво точно изпитва мъжът към вас, ако се страхувате, че като му откажете секс, ще го загубите, тогава, за Бога, доверете се на животинския си инстинкт и намерете сили да поставите собствените си интереси на първо място. Сексът не може да ти купи ангажимент, когато мъжът не желае да ти го даде. Нито на първата среща, нито на третата, нито на петата.

Трябва да има нещо повече от просто „триене на телата“ по време на любовния акт. В противен случай съществува риск никога да не свържете нощния живот с дневния живот. И тук отново работи вече досадният, но все пак винаги уместен съвет: за да не бъдете използвани, обичайте себе си, работете върху себе си, вярвайте в своята стойност и светът също ще повярва в нея.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе