Неща, без които кучето ви не може да живее
Домашни любимци

Неща, без които кучето ви не може да живее

Кучетата са животни, които в повечето случаи лесно се приспособяват и могат да живеят навсякъде. Те обаче имат свои нужди, които са важни и всеки, които иска да има четириног приятел ,трябва да ги знае. Затова е хубаво да бъдете подготвени още преди вашият нов домашен любимец да прекрачи прага на дома ви и да знаете от какво се нуждае той.

Специална храна. Храните за малки кученца имат по-високи нива на протеини, мазнини, калций, фосфор, натрий и хлорид, в сравнение с храните за възрастни, за да подпомогнат бързия растеж и развитие на младо куче. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да определите коя диета е най-подходяща за вашето кученце. Тези от големи породи, например, могат да развият болезнени костни състояния, когато им е позволено да ядат храни с високо съотношение на калций.

Играчки за кучета. Мъниците обичат да дъвчат. Защитете обувките, портмонетата и мебелите си, като осигурите на четириногите достатъчно количество играчки за дъвчене, които да се използват като заместител. Не забравяйте, че новото ви кученце не е обучено и не знае кое е правилно и кое не е. Така че, когато го хванете с нещо неподходящо, твърдо кажете не, вземете го и го заменете с играчка за дъвчене.

Кутия за кучета. Всяко кученце се нуждае от място за почивка на уморените си лапи. Защо не си купите кутия за кучета, която също може да служи както и за транспорт.  Уверете се, че тя е подходяща за размера на вашето животинче, за предпочитане малко по-голяма, и купете мека подложка, за да добавите допълнителен комфорт.

Консумативи. Комплектите за подстригване са необходимост за да поддържате вашето кученце чисто и здраво. Най-малко вашият набор за поддържане на външния вид трябва да включва гребен, четка за зъби, нокторезачка и шампоан за кучета. Редовното четкане на козината на вашето кученце ще му помогне да го поддържате блестящо и здраво, докато измиването на зъбите му не само ще запази „кучешкия дъх“, но и ще предотврати проблеми със здравето на устната кухина като пародонтоза.

Tagged , ,
на горе