Неочакваните ползи от видео игрите
Интересно

Неочакваните ползи от видео игрите

Видео игрите са определяни от почти всички хора като нещо не чак толкова полезно, особено за децата. Според тях те за вредни за израстването и възпитанието, нарушават зрението и често водят до агресия и погрешно възприятие на реалността. Това обаче не може да се отнася за всички хора, които играят този тип игри. Съществуват няколко големи ползи от този тип виртуална реалност, която често бива забравяна от тези, които ги отричат. Разбира се, умереното им практикуване е в основата на всичко, за да не се стига до пристрастяване.

Видео игрите могат да подобрят ловкостта на ръцете

Игрите, базирани на контролер, могат да бъдат чудесни за вашите ръце. В проучване, включващо група хирурзи, изследователите установяват, че тези, които играят видеоигри, са по-бързи в изпълнението на различни процедури и правят 37 % по-малко грешки от тези, които не са. Специални видеоигри също са използвани като физическа терапия, за да помогнат на жертвите на инсулт да си възвърнат контрола върху ръцете и китките.

Влияят положително на мозъчната ви дейност

Играта наистина е тренировка за ума ви, маскирана като забавно преживяване. Проучванията показват, че редовното играене на видео игри може да увеличи сивото вещество в мозъка и да засили мозъчната свързаност.

Геймърите са по-социални

Стереотипът за срамежлив човек, който използва видео игри като начин да избяга от реалността, вече не описва геймърът. Изследвания с участието на деца установиха, че тези, които играят повече видео игри, са по-склонни да имат добри социални умения, да се представят по-добре в академичен план и да са изградили по-добри взаимоотношения с други ученици, поради социалния и съвместния компонент на някои видове игри.

Игрите могат да ви научат как да решите проблемите си

Игрите с развитие, базирани на мисии и на много нива , са проектирани като сложни пъзели за решаване, за които са необходими няколко часа. Понякога решението варира в зависимост от вашите действия в играта. Да се научиш да мислиш и да правиш стратегии в забързана фантастична среда е умение, което може да се прехвърли в реалния свят. Едно дългосрочно проучване, публикувано преди време, показва, че децата, които са играли базирани на стратегии игри, показват подобрение в уменията

Tagged ,
на горе