Мотивация в 5 стъпки за сутрешна тренировка

Мотивация в 5 стъпки за сутрешна тренировка
Добра форма

Мотивация в 5 стъпки за сутрешна тренировка

Казвате си, че от утре сутрин започвате да тренирате. Гимнастиката у дома, ранно посещение на фитнес залата или близкия парк за джогинг – това е планът, който отлагате от толкова много време. Колко пъти направихте подготовка – включихте алармата, легнахте си рано, обещахте си, че ще спортувате, но… това не беше достатъчно.

Тогава ето пет съвета, които се надяваме да ви помогнат да разрешите този проблем и да се мотивирате да започнете сутрешните тренировки:

1. Улеснете процеса

Направете възможно най-лесното ставане сутрин. Опитайте се да приготвите всичко необходимо предварително: закуска, дрехи, аксесоари. Т.е. на сутринта да не е нужно да мислите за факта, че ще трябва да събирате багаж, да готвите, а да можете да се концентрирате само върху тренировката.

2. Помислете колко зле ще се чувствате, ако пропуснете тренировка

Има милион оправдания да не ставате от леглото сутрин, но не забравяйте как се чувствахте до сега след пропускане на тренировка – най-вероятно сериозно се обвинявахте. Навярно всеки познава това чувство, когато вечер си даваш обещание, че сутрин определено ще се събудиш рано и когато това не се случи, някъде дълбоко в себе си, се презираш заради това.

3. Помислете за крайната цел

Целта е най-добрият мотиватор. За вас ще бъде много по-лесно да се събудите, ако имате конкретна цел. Във вашия случай това може да бъде сваляне на критични 1-2 кг, стягане на дупето или начало на пътя към оформяне на перфектното тяло за летния сезон. Следвайте целта си, защото лятото ще дойде бързо.

4. Контролирайте времето за заспиване

Отдайте се на почивка един час преди времето, в което искате да заспите. Използвайте тези 60 минути, за да се успокоите – почетете книга или, ако все още сте затрупани с идеи, запишете ги – това ще ви помогне да разтоварите мозъка си. Така ще сте по-свежи сутрин.

      1. 5. Помислете за своите спортуващи приятели

Със сигурност имате приятели, които редовно спортуват, и виждате как сияят. Физиката им е перфектна и нямат проблеми в избора на дрехи или да се съблекат по бански на басейна по време на тиймбилдинг. Да, но когато вие спите, те тренират.

Разбира се, всичко трябва да бъде балансирано и тренировките не трябва да отиват в ущърб на съня. Добрият сън е най-важната част от процеса на възстановяване, но не е нужно и да прекалявате с него.

Tagged ,
на горе