На 7 плюса – 1 минус: правилото на хармоничните връзки

хармоничните връзки
Психология

На 7 плюса – 1 минус: правилото на хармоничните връзки

На 7 плюса – 1 минус: правилото на хармоничните връзки разкриват експерти. С други думи, за седем дни щастие – един откъснат от живота. На седем похвали – една забележка. За седем вдъхновяващи изречения, едно критично. Звучи логично, нали? Но дали е лесно да се приложи?

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

И така: вижте любопитния метод на 7 плюса – 1 минус: правилото на хармоничните връзки.

Казват, че за да бъдат отношенията между двама души хармонични, трябва да се спазва правилото за седем „плюса“ – един „минус“, за седем похвали – един удар с „камшик“, за седем вдъхновяващи изречения, едно критично. Любовта е там, където има седем „плюса“ и един „минус“.

Не е ясно кой е изчислил това число и защо е необходимо да го следваме, но има нещо вярно в този модел. Известен дисбаланс между доброто и лошото в една връзка и със значителни пристрастия към доброто. Тежко е такова пристрастие на моменти.

Тогава общото усещане за връзката между партньорите ще бъде: „добре сме“ или „обичаме се“.

Еднократни сблъсъци? Е, как без тях? Ние влизаме във взаимоотношенията като формирани личности, със собствени потребности, интереси, сценарии, така че няма как без конфликти. Меки или твърди – е друг въпрос.

Ако смятате, че конфликтите не съществуват, тогава може да се предположи, че връзката ви е неискрена, плитка или партньорите водят паралелен живот един до друг. Конфликтите просто показват, че връзката е жива, хората все още се интересуват един от друг.

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

По-често се случва в една връзка да има седем „страдания“ – една „радост“.

Единият не е писал на другия две седмици, след това един SMS – радост за другата страна. Всеки ден е имало скандали в продължение на седмица, след което изпълнявате една молба и идва щастието за половинката ви. Той ви унижаваше няколко дни, след което веднъж ви каза колко сте грижовна и има от какво да се издигнете отново над отчаянието.

И в края на краищата, последната формула държи по-силно от всякакви окови.

Това е изключително силен механизъм на взаимозависимите взаимоотношения. Ако изсипете „планини от нещастие“ върху човек, а след това му дадете малко щастие – той ще целуне ръцете ви от благодарност.

Разбира се, всичко това са психотравми. Разбира се, той се придържа към онези, които му предлагат сценарий на съзависими отношения, несъзнателно копирани от родителското семейство. И ви боли, и ви е гадно без край да участвате в техниката „морков или пръчка“, но си мислите за доброто във връзката ви и по този начин се успокоявате.

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

А любовта е там, където има седем „плюса“ и един „минус“.

Жива, човешка, променяща се любов. Има много светлина, разбиране, вдъхновение, развитие. Много близост. Можете обаче да стигнете до там само като преодолеете програмата на болните взаимоотношения, унищожавайки обичайните сценарии.

Лесно е да се каже, наистина, но не е невъзможно да се постигне. Главното е да държите на човека до себе си, да подхождате с разбиране към неговите травми и изблици и да не забравяте, че обичайно те не са провокирани от вас. Най-често конфликтите са резултат от вътрешните ни неразрешени драми.

Вижте още:

infomax-logo-50-15-HW Нина Добрев: Нова година, нов континент. Антарктида 2023 г.

infomax-logo-50-15-HW Григор Димитров пусна снимки от стаята си в „Бурдж ал Араб“, където Николета Лозанова пие „златно“ кафе

infomax-logo-50-15-HW  Кристиано Роналдо се похвали с подарък от шейховете за $780 000 – часовник от бяло злато и каишката от кожа на алигатор

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе