На кафе с подсъзнанието: Осъзнайте това за себе си и ще спрете да привличате грешната любов

как да спрете да привличате грешната любов
Любов и партньорство

На кафе с подсъзнанието: Осъзнайте това за себе си и ще спрете да привличате грешната любов

Не, вие не сте магнит за лоши връзки, но все пак подсъзнателно търсите точно такива. Защо? Ами – има си причини. Доста сериозни, при това.

В повечето случаи – по навик. Всеки иска да почувства, че някой го разбира, нуждае се от комфорт, затова той търси ситуации, които вече познава и типове хора, които вече са познати. За съжаление, до болка.

Друга причина може да е, че не се чувствате достойни за най-доброто – по-лесно е да останете жертва, отколкото да поемете отговорност за себе си.

Ако чувствате, че целият свят е против вас, може дори да ви е приятна тази пагубна мисъл, защото, ах, че удобно, ви лишава от отговорност –  не можете да промените нищо, нищо не зависи от вас, просто се случва все така. Да, ама не! Не заблуждавайте себе си.

Или може би сте израснали в семейство с нарцисист, тогава сте склонни да търсите точно такъв мъж и за себе си. Дори и да не осъзнавате, точно това се случва. Нашата емоционална реакция продължава на автопилот от детството.

Подсъзнателно търсим партньор, когото сме обожавали като деца, дори и примерът да е бил лош и неприемлив. И ако се появи човек със сходни характеристики, той ни привлича неистово. Толкова прецизно сме „програмирани“, че нямаме вина за това.

Когато срещнеш сродната душа…

Намерим ли човека, когото подсъзнателно сме търсили, обикновено сме толкова запленени, че не можем да мислим. Най-често искрено възкликваме: „Чувствам се добре с теб.“, Чувствам се като у дома“ или „Сякаш те познавам цял живот“. Въпреки че все още не сте се опознали.

Защото, ако имате травми от детството, за които знаете или пък не, е твърде възможно да страдате от ниско самочувствие и подсъзнателно да изпитвате непреодолима нужда от любов и комфорт. И щом почувствате взаимност, ще се влюбите безумно в този човек.

Искреността в началото на връзката, обаче, е вредна

Но когато човек е твърде активен да ви показва чувствата си в самото начало, това изглежда като нарцистично поведение. Но вие не може да прецените това добре и не можете да се спрете, защото ви липсва тази любов, която не сте получили в детството или миналите си връзки.

И вашата така наречена „сродна душа“ лесно може да използва това срещу вас. Но, от друга страна, как можеш да устоиш на такова нещо?

Например, води ви в бижутерски магазин, за да изберете пръстен, защото знае, че бившият ви никога не ви е правил дългоочакваното предложение. Или може би той идва при вас с цветя, за да ви изненада – точно след като сте казали, че никога не са ви подарявали цветя. Или ви пише любовни бележки с признания след вашите срещи, говори ви неща, които никой преди това не е…

Няма човек, който да устои и да остане безразличен към това!

Раненото сърце копнее за любов и утеха. И подобно на онова дете от миналото ви, все още чака принца на бял кон, който ще го спаси. Защото, каквото и да сте преживели, никой не ви е спасил в детството и все още несъзнателно чакате именно това.

Единственият спасител си ти самият

По някое време по пътя осъзнаваме, че единственият човек, който може да ни спаси, сме ние самите. И никой друг.

Никой няма да ви спаси, освен вие самите, запомнете го, в противен случай ще продължавате да страдате!

И ако някой се държи като вашия спасител, бъдете внимателни, защото това е илюзия или игра, която няма да трае дълго. Това не е реално. Щеше да добре да е иначе, но уви, суровата истина е една.

И когато този „балон“ се спука, илюзията изчезва и вие оставате с голата истина и онази нестихваща болка от детството. Става дори още по зле! Сякаш някой е отворил отново старите язви и ги е посипал със сол.

Урокът

И точно в този момент осъзнавате каква е истинската причина, за да се случи всичко това. Вашият неразрешен проблем в миналото излиза наяве, за да можете най-накрая да се справите с него. Не че винаги не ви е преследвал. Но понякога сте успявали да го запратите в най-далечните кътчета на съзнанието си и да си въобразите, че го няма. Сега, обаче, скелетът от гардероба отново изскача. Защото е време да се изправите срещу него. И сте длъжни да го победите. Този път го смачкайте и унищожете напълно!

Изводът

Докато не разберете собственото си поведение, защо избирате определени ситуации и определени хора отново и отново, няма да спрете никога този порочен цикъл.

Трябва да осъзнаете ясно и категорично – защо, за Бога, винаги залагате на нещо, което е толкова вредно за вас!

Спомнете си какво е било семейството ви, какво сте чувствали, когато сте били дете. Виждате ли връзката? Да, тя винаги е била там, само че вие не сте искали да я видите.

Спасението

Премете се безусловно и нещата ще се подредят

Фокусирайте се първо върху връзката си със себе си. Опознайте себе си, приемете се. Справете се честно със старите чувства на срам и вина.

Може би дори смятате, че нещо не е наред с вас.

Научете се да задавате лични граници, за да се чувствате в безопасност, включително за запазите от лошия свят детето, което живее вътре във вас.

Когато успеете да разберете себе си, ще спрете да избирате връзки и да влизате в отношения, които са грешни и вредни за вас!

Тогава светът ще ви открие новото си лице и ще ви приеме отново – но този път една идея по-уверени, по-силни, по-решителни и, разбира се, много, много, много по-щастливи!

Tagged , , , , ,
на горе