8 начина да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките

социалния живот
Любов и партньорство Психология

8 начина да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките

В опитите да изградите стабилно отношение в личния си живот и на работното място, понякога забравяте за социалния живот. Балансирането между всички задължения може да е малко трудно. Наистина са необходими много усилия, правилно разпределяне на времето и себераздаване, за да можете да кажете, че имате балансиран живот. Макар да знаем, че е трудно, поддържането му е много важно, не само защото може да отделите време за всички, но и защото ще намалите стреса.

Всички познаваме хора, които до такава степен са се вглъбили в работата си, че нямат време за най-близките си, за приятелите си, да не говорим за излизане навън.

Има обаче и другата крайност – хора, които залагат преди всичко на купона и срещите, но от социалния им живот работата им страда сериозно.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

И тук идва важният въпрос – как да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките?

Трябва да отделите време, за да видите дали приоритетите са ви подредени. Това може да изглежда обезкуражаващо, но има начин да намерите баланса по-лесно.

Отделете време за важните си взаимоотношения

Помислете за онзи роднина или приятел, който често ви е търсил напоследък, но заради постоянните ви ангажименти, все не сте намирали време за него. Е, това трябва да се поправи. Макар да знаете, че тези хора ще проявят разбиране, в някакъв момент трябва да намерите време, за да възстановите връзката си с тях. Защото един или два пъти могат да ви влязат в положение, но ако постоянно си намирате други приоритети, постепенно те ще започнат да се отдръпват от вас и това ще се отрази на социалния живот, който имате.

Погрижете се за здравето си

Може да ви звучи като клише, че здравето е най-важно, но в това има повече истина, отколкото си мислите. Ако се грижите за него, не само когато сте настинали, ще се почувствате значително по-добре. Дори по време на натоварения си график отделяйте време, за да се грижите за тялото си. Съставете график за упражнения във фитнеса или вкъщи, за да осигурите движението, от което тялото ви се нуждае. Тялото ви ще го оцени. Фокусирането върху здравето ви ще ви даде необходимата енергия за натоварения ви ден, а освен това ще се грижите добре и за социалния живот.

Грижа за любовния ви живот

Ако имате връзка и успявате да се справяте добре с нея, докато имате напрегнат професионален живот, значи сте една стъпка по-близо до баланса, за който говорим.. Ако обаче сте свободни, защото все нямате време да излизате на срещи, това вече може да е проблем. Знаем, че е трудно да правите няколко неща, ако сте съсредоточени върху кариерата си, но опитайте да намирате време да излизате. Дори да не започнете нова връзка веднага, поне това ще се отрази добре на социалния живот. Опитайте се да вмъкнете в графика си вечер за среща с любимия човек или подобряване на социалния живот, посветен на излизания с хора от противоположния пол.

Включете в графика си няколко социални излизания

Ако ви е трудно да намирате време за излизане навън, тогава използвате един хитър трик. Просто определете няколко такива дни в месеца и си ги отбележете в календара, за да знаете, че тогава сте заети. Същото е, като имате ангажимент или работна среща – просто знаете, че в този ден и час не сте налични за други събития. Така за социалния живот ще остане достатъчно време и вие ще се радвате от този факт, докато сами не свикнете да го правите и спонтанно.

социалния си живот, социалния живот
8 начина да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките

Не работете през почивните дни

За да използвате пълноценно социалния живот, това е ключ, който трябва да имате. Наясно сме, че хората, които искат да се издигнат в кариерата си, са склонни да работят и в почивните дни или просто не могат да откажат на молба на шефа си. Това обаче е токсичен модел. Да, може да се наложи някое изключение, но нека то наистина бъде такова – изключение. В повечето време през уикендите гледайте да си почивате и да отделяте време на близките ви хора, както и да работите върху социалния живо.

Бъдете възможно най-продуктивни в работата

В продължение на казаното по-горе, опитайте се да бъдете наистина продуктивни на работното място. Не може просто да мислите, че като се появите на работа и  свършите това, което трябва, е равносилно на продуктивност. Не. Опитайте се да свършите максимално много задачи и не отлагайте работата, която имате за друг ден. Колкото по-бързо приключите, толкова по-малко стрес ще имате, ако се появи нещо в последния момент, Освен това така ще освободите място за социалния живот, който можете да имате.

Откажете се от социалните медии, поне за малко

Има разлика между социалния живот и социалните медии. Замислете се колко време сте отделили на новинарския си поток, само за да го опресните накрая за последните актуализации? И резултатът от това е, че в повечето случаи само сте си загубили времето, без да сте получили някаква полезна информация или вие да сте предоставили такава. Знаем, че те лесно привличат вниманието, но в името на социалния живот, оставете ги на заден план.

социалния живот
8 начина да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките

Бъдете спокойни

Понякога най-удовлетворяващото и най-жизненоважното балансиране е да бъдеш спокоен. Така че оставете за момент всичко настрана, просто седнете, дишайте дълбоко и се отпуснете. Умът и тялото ви се нуждаят от възстановяване и ако се лишите от това, само ще прегорите! Винаги, когато сте спокойни идва ред на социалния живот, който е най-приятен, когато не сте напрегнати.

Както виждате, да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките не е толкова лесна задача, но с правилно разпределяне на приоритетите, може да постигнете желаната цел.

Вижте още:

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Tagged , , ,
на горе