Най-добри билки за пречистване на белите дробове
Здраве и красота

Най-добри билки за пречистване на белите дробове

Има най-добри билки за пречистване на белите дробове.Независимо дали се справяте с респираторна инфекция или страдате от хронични респираторни проблеми като астма, задръствания в гърдите, хроничен бронхит и алергии, намерете утеха в чудесните белодробни тонизиращи билки, които можете да отгледате в задния си двор: лопен, хрътка, дива череша, бяла ружа и живовляк.

Някои са лесни за култивиране, а много са често срещани диви растения и плевели в задния двор. Обмислете действията на всяко растение, за да изберете най-добрите за вас. Това не са универсални. Всеки има различна роля за здравето на дихателните пътища: разреждане на слузта за изчистване на флегмичната кашлица; релаксираща раздразнена, суха, спастична кашлица; успокояващо и отварящо белите дробове. Билките за тонизиране на белите дробове и дихателната система са сред любимите ми за събиране и използване за приготвяне на лекарства. Те могат да се използват като отделни билки или във формула, в зависимост от вашата конкретна ситуация и нужди.

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Най-добри билки за пречистване на белите дробове

Листа на лопен

билки
Най-добри билки за пречистване на белите дробове снимка: pinterest

Лопенът е върховен, безопасен и дълбок респираторен тоник. Помага за отваряне на белите дробове, облекчава спазми, стягане и кашлица и успокоява раздразнението и сухотата. Този често срещан плевел може да бъде диворастящ или засаден в градината. Тази билка предпочита слънчева, открита, нарушена почва в тревни площи, ливади и градини. Самозасяващо се двугодишно растение, то ще се движи от година на година.

Берете красиви листа през целия сезон за чай, сироп, пара или тинктура, но внимавайте, когато идентифицирате растението, преди да цъфти. Въпреки че това е най-доброто време за събиране на листа, лесно се бърка с други билки, включително смъртоносния напръстник. Цветята имат подобни предимства, но са досадни за събиране.  Лопенът има мек вкус и аромат. Не забравяйте да прецедите дразнещите косми през платнен или хартиен филтър. Тя от тези полезни билки, които помагат за пречистване на белите дробове.

Листа на хрътка

билки
Най-добри билки за пречистване на белите дробове снимка: pinterest

Тази известна съставка на капки за кашлица и сироп за кашлица облекчава спазмите и разхлабва и отхрачва слузта, свързана с мократа кашлица. Невероятно полезно във всеки случай, когато слузта е прекомерна, включително инфекции на синусите, алергии, задръствания в гърдите.

Най-добре е да се отглежда на сухо, слънчево място и ще умре в богата, прекалено мулчирана почва или ако стане твърде влажна. Вкусът му е ужасно горчив, така че е най-добре да се използва като прясна растителна тинктура, в сироп или в мед. Наличните в търговската мрежа сушени хрътки обикновено са с ужасно качество, но вие лесно можете сами да изсушите листата, за да ги използвате в лекарства, включително капсули или (с неприятен вкус) чай, без да губите ефикасност. Тя е от тези билки, които помагат за пречистване на белите дробове.

Кора от дива черна череша

билки
Най-добри билки за пречистване на белите дробове снимка: pinterest

Тези обикновени дървета изскачат след сеч, горски пожари и в други нарушени почви, като дворове и горски ръбове. Тези билки растат бързо и са податливи на болести, така че е по-добре да се научите как да ги идентифицирате, отколкото да ги култивирате. Подрязвайте клони с диаметър до един инч или отсечете цяло младо дърво за лекарство, като обръснете кората и нарежете малки клонки.

Изчакайте след цъфтежа и изсушете добре, преди да използвате в лекарства. Черешовата кора е отлична при суха, раздразнена, спастична кашлица и оплаквания в гърдите, включително дразнене от дървесен дим и горски пожари. Успокоява спазмите и помага за отваряне на белите дробове. Работи добре като суха растителна тинктура (добавете 10% глицерин, за да стабилизирате танините в кората), чай (най-добре във вода, която е хладка или не съвсем вряла) или студено обработен мед или сироп. Научете повече за дивата череша тук.

Листа от живовляк

билки
Най-добри билки за пречистване на белите дробове снимка: pinterest

Този често срещан плевел може да се намери в тревни площи, пътеки и нарушени почви. Колкото по-богата е почвата, толкова по-голяма става тя. Живовлякът е най-известен като лапа за ухапвания от буболечки и ужилвания от пчели, но листата също са успокояващи и лечебни в белодробни рецепти. Те облекчават раздразнението и сухотата, както и блатистата влага, нежно овлажняват, като същевременно помагат за изсушаване, стягане и тонизиране на слузната лигавица. Те могат да предложат и антимикробна активност. Помислете за чай и сиропи. Вкусът е мек, приятен. Тя е от тези билки, които помагат за пречистване на белите дробове.

Tagged , ,
на горе