Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?
Интимно 18+

Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

След като навършите 40 какво трябва да очаквате от секса? Казват, че 40-те са новите 30-те. Това е десетилетие, което ви помага да изследвате различни възможности умствено и емоционално, като по този начин допринасяте за цялостното ви развитие. Но докато всичко това звучи толкова обнадеждаващо, сексуалното ви желание може да не се чувства същото.Ах! Видяхме, че балонът се спука, но дами, трябва да бъдем честни с вас. Всички знаем, че хормоните играят важна роля, когато става дума за нашето сексуално здраве, и когато навършите 40-те, те работят малко по-различно от преди.

Това е сурова истина, но сексуалното желание намалява с възрастта. Разбира се, има много причини, които определят дали сексуалното ви желание е на пълна газ или намалява. Повечето казват, че стресът е най-големият злодей и може да намали либидото. Освен това има хормонални промени в тестостерона, естрогена и прогестерона. Да не говорим, че бременността и телесните промени могат да окажат огромно влияние върху сексуалния ви живот.

През това десетилетие жените обикновено навлизат в перименопаузата, прелюдията преди менопаузата, и това означава, че телата им спират да произвеждат естроген както преди. А това означава, че вагината може да стане много суха. Понякога дори може да ви накара да забравите какво е усещането за секс!
Дали имате реални причини да се тревожите, че нищо няма да е както преди? Ами сексът? В следващите редове ще ви споделим какво да очаквате от плътските удоволствия, след като навършите 40.

6 причини, заради които спираме да правим секс

4 секс пози за по-голяма интимност

infomax-logo-50-15-HW Вижте петте тайни за добър секс

Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

1. Сексът ще изисква много повече усилия

секса
Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

С хормоналните промени можете да очаквате толкова много промени в начина, по който се възбуждате или дори по отношение на физическия комфорт по време на секса. Може да се нуждаете от по-дълга любовна игра или по-голям фокус върху чувственото удоволствие, за да се възбудите. В това няма нищо лошо, но се уверете, че съобщавате това на партньора си.

2. Телесни промени

секса
Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

Не забравяйте, че вашето тяло е с вас толкова много десетилетия! Но с напредването на възрастта той непременно ще покаже някои признаци на забавяне. И познай какво? Става видимо и по това как изглеждате. Гърдите ви може да увиснат, стомахът ви може да не е толкова тонизиран и дупето ви може да не се чувства прекалено стегнато.

Ние разбираме как тези промени могат да окажат влияние върху вашия вашия секс, но не забравяйте, че всичко това е част от живота. И досега трябва да сте развили силна интимност с партньора си, така че той със сигурност ще разбере.

3. Може да имате нужда от лубрикант

секса
Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

Отново, обвинявайте хормоните си, защото секса може да бъде наистина сух (буквално и метафорично) след 40. При колебания в нивата на естроген и нередовен цикъл може да има много дискомфорт. Това е така, защото вагиналните стени започват да стават много по-тънки и се дразнят много лесно, толкова много, че могат да кървят или дори да се разкъсат. Ето защо трябва да се свържете с вашия гинеколог и да я помолите да ви предложи добър лубрикант или естрогенен крем за борба с вагиналната сухота.

4.Ще се наслаждавате на други форми на интимност

секса
Какво да очаквате от секса, след като навършите 40?

Със сигурност възрастта след 40 ще ви покаже, че секса и физическата близост са страхотни изживявания, но вие вероятно ще бъдете по-склонни да откривате и други пътища към удоволствието. Ще се научите да се фокусирате върху насладата, която изпитвате от самата връзка с партньора. Прекаленото съсредоточаване само върху самия физически акт може да ви накара да се чувствате разочаровани и неудовлетворени. Освен това, вероятно ще имате повече време и няма да ви се наложи да „препускате“ към оргазма.

5.Спортът подобрява секса

Желанието за секс след 40 остава същото, но тялото все пак се изменя и се нуждае от вашите грижи. Лекарите предупреждават да обърнете повече внимание на неговите сигнали. Ще бъде по-добре, ако секса не е единствената ви физическа активност. Посещавайте редовно фитнес зала или тренирайте у дома, бягайте, плувайте, подобрете здравето си. Фината и стегната фигура ще бъде приятен бонус.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?