Какво да правите, когато мъжът ви не ви желае?
Любов и партньорство

Какво да правите, когато мъжът ви не ви желае?

 

Загубата на интерес към ласки в леглото може да бъде вредна за връзката – и когато съпругът ви започне да проявява все по-рядко физически интерес към вас, това може да бъде доста обезпокоително.

 

Първото нещо, което трябва да направите, е да се отпуснете. Вижте тези възможни причини, които могат да накарат съпруга ви да се отдръпне:

 

 1. Медицинско състояние

Абсолютна е вероятността съпругът ви да преминава през нещо медицинско, но все още не иска да ви ангажира с него. Не че съпругът ви не ви иска сексуално, той просто се страхува от положението си.

 

Ако случаят е такъв, единият трябва да уважава нуждата на другия от поверителност и да изчака информацията да му бъде дадена. Има редица медицински състояния, които биха накарали мъжа да се въздържа от интимност.

 

 2. Хормонални дисбаланси

Мъжете също могат  да преминат през фаза на ниска хормонална фаза в нивата на тестостерон. Това е известно като хипогонадизъм и може да доведе до липса на сексуален апетит. Това е така, защото губят своята сила, енергия и издръжливост!

 3. Психологически проблеми

Травма или скорошно събитие може да предизвика липса на интерес към интимност у някои. Това може да е стресиращо лично събитие и т.н. Ако случаят е такъв, консултацията с терапевт е най-добрият начин да продължи напред.

4. Стрес

Много мъже са склонни да се отдръпват от ласки в леглото, ако са изправени пред проблем на работа или са под голям натиск. Естествено е да не фокусирате енергията си в сексуално удоволствие, ако се сблъсквате с реакция на работа. Това е временен проблем и трябва да се разреши, след като атмосферата в офиса се подобри. Подкрепата на партньора при такива обстоятелства би била чудесна.

 

5. Загуба на интерес

Сексуалната интимност преминава през своите етапи и когато двама души са заедно за известно време, вие сте склонни да се чувствате уредени и комфортно един около друг. Въпреки това, не е нормално съпругът ви изобщо да не ви иска.

 

Понякога, поради определени фактори и причини, може би интимността е застанала на заден план – но вие имате право да знаете защо. Имайте предвид, че това няма нищо общо с вас и не трябва да се обвинявате.

 

Ето няколко важни съвета.

 

1. Разберете, че приоритетите се променят

Липсата на сексуална интимност може да възникне, когато приоритетите на хората се променят. Понякога дългосрочните връзки водят до раждане на деца, купуване на жилище, управление на финанси и др.

Това могат да бъдат сериозни причини, поради които съпругът ви не се ангажира с вас сексуално.

Но ключът тук е да общувате ясно със съпруга си и да му кажете, че въпреки че приоритетите са различни, вие сте на една и съща страница

 

 2. Дайте му известно време да се излекува

 

Когато съпругът ви не иска да прави секс, възможно е съпругът ви да се страхува да говори за нещо, което смущава тялото му и по този начин не иска да занимава с нещо физическо с вас, защото не иска да ви притеснява.

 

Запомнете: интимността може да има и други форми – не е задължително да има проникващ характер. Можете да се насладите на интимността по много начини. След като състоянието или проблемът бъдат разгледани, на съпруга ви може да му е по-лесно да бъде физически с вас.

 

 3. Бракове без секс …съществуват

 

Колкото и да ви е странно, браковете без секс, но и без изневяра са често срещани.

 

Вие сте най-добри приятели един с друг, но еротичната аура на връзката е на заден план. Може би е време да се заемете с това, но това не означава, че съпругът ви е спрял да мисли за вас сексуално. Вкарайте съпруга си в настроение – направете нещо, което той харесва, може би ролева игра или малко осветление за настроение?

 

Откриването на нови неща може да доведе до новост във връзката.

 

4. Помогнете му да облекчи стреса

 

Ако съпругът ви не иска да прави секс, може би той страда от огромни пристъпи на вътрешен стрес – дори и да не го показва и вие нямате представа, че преживява нещо. Единственото нещо, което трябва да направите тук, е да седнете и да говорите за нещата.

 

Дайте му утеха и подкрепа, че сте до него. Накарайте го да повярва, че няма да го съдите или да бъдете снизходителни за това как се чувства.

 

Това ще му позволи да говори с вас – след като вие сте в състояние да решите какъв е проблемът и къде са точките на стрес, ще можете да се борите като екип. Практикувайте ефективна комуникация и тогава ще има време да влезете в настроение и да стигнете до интимност.

 

5. Поемете водещата роля

 

В началото нещата обикновено са розови и щастливи, така че не сравнявайте връзката си с това, което беше в началото. Не мислете, че мъжът винаги трябва да носи отговорност за инициирането на еротичния разговор или за настроението в леглото.

 

6. Опитайте нови неща в леглото

 

Опитайте се да направите нещата вълнуващи. Колкото и глупаво да звучи, монотонността в леглото може да накара мъжете да се отдръпнат. Ако смятате, че съпругът ви не иска да прави секс, опитайте се да говорите с него за малка ролева игра. Това е добър метод да разберете какво възбужда вашия партньор и го кара да иска да участва. Това би било по-привлекателно за вашия съпруг и може да наруши монотонността на секса.

Запомнете: Връзката се нуждае от допълнителни усилия всеки ден!

 

7. Говорете с него

Ако смятате, че съпругът ви не ви иска сексуално, предлагаме да опитате първо да говорите с него. Едно от най-простите и пренебрегвани решения е просто да говорите с партньора си. Може би и той се тревожи за същото. Това, че винаги той трябва да инициира  секс, може също да го накара да се чувства нежелан. Винаги е най-добре да изчистите недоразуменията си, като ги изречете на глас.

 

8. Приемане на това, което Той иска

 

Сексуалността е сложно нещо и е важно и двете страни да се наслаждават на физическата интимност. Ако някой от тях не е в състояние да изрази това, което иска, това може да доведе до недоволство в спалнята. Следователно приемете това, което той иска и го опитайте!

Вижте още ⤵️

Най-красивата физическа особеност на всеки зодиакален знак

Представата за Ада на всеки зодиакален знак 

Какво очакват от вас в леглото  мъжете според възрастта си

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе