Мъже много, скъпа. Но ти си една едничка на този свят. Разбираш ли?

Мъже много, скъпа. Но ти си една едничка на този свят. Разбираш ли?
Психология

Мъже много, скъпа. Но ти си една едничка на този свят. Разбираш ли?

 

„Казвам си: „Ти си смела, ти си блестяща и си красива. Няма да оставиш думите на другите хора да те засегнат.“

Ашли Греъм

 

Горе главата, скъпа. Дори и да си се разделила наскоро с приятеля си, не се притеснявай. Бъди сигурна, че Бог най-добре знае кой е правилният за теб. И щом го е премахнал от живота ти – със сигурност не е бил твоят човек.

Прекалено много драми се правят около разделите. Те са напълно нормален процес, част от живота. Разбира се, където има любов – има и болка. Неизбежно е. Но тази болка е по-скоро пречистваща и ти помага да се осъзнаеш и да преоткриеш истинското си „Аз“. Тя ти помага да разбереш коя си и какво искаш. Научава те да се радваш на малките неща и да цениш всеки един момент, който неусетно се превръща в красив и мил спомен. Минало, което никога няма да се върне.

На света има толкова много неща, които може да правиш. В никакъв случай не бива да се затваряш в себе си след раздялата, дори и това да е била голямата ти любов. Помисли добре той дали би направил същото и изобщо интересува ли се от твоите чувства? Ако на него не му пука, защо ти трябва да го изживяваш толкова тежко? Никакъв черен облак не се е надвесил над теб, нито пък имаш проклятие. Просто в живота има и кофти хора, които е задължително да срещнем ако искаме да научим урок, който да ни направи малко по-мъдри. Но всички ние знаем, че за да си стар и мъдър, първо трябва да си млад и глупав.

Всеки е правил грешки от любов. В момента, някъде по света едно момиче плаче за несподелената си любов. Друго пък е разстроено от факта, че бившият ѝ приятел е вече с друга. Трето рони крокодилски сълзи, защото току що е получило молбата си за развод. И така светът е пълен с любовни драми и разочарования, които безспорно болят и понякога дори убиват човешкия дух, но времето е най-добрият лечител и идва ден, когато тази болка, която стяга цялото ни тяло, просто ни напуска.

А чувството, което изпитваме, когато болката си тръгне от нас е неописуемо. И тогава осъзнава, че нищо не е вечно, дори и тъгата. Дори и любовта. Дори и връзката, която си мислихме, че ще имаме завинаги.

Понякога животът ни се преобръща на 180 градуса и ни се завива свят. Но трябва бързо да дойдем в съзнание и да разберем, че той ни е даден, за да се живее. Да, случило се е нещо лошо, но ти сама избираш дали да продължиш напред и по какъв начин. Ти си тази, която контролира живота си и действията си. Ако решиш да се откажеш от живота и се отдадеш на самосъжаление, ти подписваш своята присъда. Което е ужасно несправедливо и недопустимо. Ти си жена. Ти си истинска магия и ако той не е осъзнал това, пожелай му да е жив и здрав и просто го подмини с високо вдигната глава.

Когато започнеш да уважаваш и да обичаш себе си, тогава ще спреш да отдаваш толкова много емоции и чувства на хора, които не заслужават дори усмивката ти.

Да обичаш себе си е лекарството, което ще излекува всяка една твоя душевна болка. Себеприемането и спокойствието също влияят и на физическото ти здраве, не само на психическото и емоционалното.

Любови много. Също като мъжете, които са по път и над път. Но ти, скъпа моя, си една едничка на този свят. И имаш само един живот. Сама избираш как да го живееш. Втори шанс няма, скъпа. Всичко е тук и сега. Разбираш ли?

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе